- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
شاورمة من المطبخ التركي
23.04.18 0:35
شاورما علي الطريقة التركية
المقادير:
كيلو شرائح فيليه كندوز
شرائح من الية الضاني "علشان تديها طعم"
بصل مقطع مكعبات
2 ملعقة بهارات
1/2 كوب خل
ملح وفلفل
الطريقة:
1- هحط شرائح الحمة في حلة "بايريكس" وهتبّلها بالملح والفلفل والبهارات وهاحط عليهم البصل.
2- بعد كده أنزل عليها شرائح الية علشان تعطي رائحة وطعم حلو وبعد كده هادخلها الفرن.
3- بعد ما تخرج من الفرن نشيل الية من عليها.
4- بعد كده هجيب طاسة وهاحط فيها الزيت والشاورمة الي خرجت من الفرن واقلبهم مع بعض، وبعدين نجيب العيش الشامي الكبير وندهنه بسلطة الطحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش كويس.
5- بعد كده هاجيب طاسة وأدهنها زبدة وهاحطها على النار وهاحط الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمرّ، وبعد كده أقلّبه على الناحية التانية.
6- بعد كده أجيب طبق التقديم وأقطّع الرغيف لنصفين وأزينه بالبقدونس والطماطم.
المقادير:
كيلو شرائح فيليه كندوز
شرائح من الية الضاني "علشان تديها طعم"
بصل مقطع مكعبات
2 ملعقة بهارات
1/2 كوب خل
ملح وفلفل
الطريقة:
1- هحط شرائح الحمة في حلة "بايريكس" وهتبّلها بالملح والفلفل والبهارات وهاحط عليهم البصل.
2- بعد كده أنزل عليها شرائح الية علشان تعطي رائحة وطعم حلو وبعد كده هادخلها الفرن.
3- بعد ما تخرج من الفرن نشيل الية من عليها.
4- بعد كده هجيب طاسة وهاحط فيها الزيت والشاورمة الي خرجت من الفرن واقلبهم مع بعض، وبعدين نجيب العيش الشامي الكبير وندهنه بسلطة الطحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش كويس.
5- بعد كده هاجيب طاسة وأدهنها زبدة وهاحطها على النار وهاحط الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمرّ، وبعد كده أقلّبه على الناحية التانية.
6- بعد كده أجيب طبق التقديم وأقطّع الرغيف لنصفين وأزينه بالبقدونس والطماطم.
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى