- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
مافيش احلى من الارز المعمر المصرى الحلو و الحادق
20.01.11 0:44
الرز المعمر المصري
المكونات:
كوب من الأرز المنقى ومغسول
2 كوب لبن
2 ملعقة سمن
ملح
فلفل
ملعقة قشدة للوجه
2 فص مستكه مطحون
من 4 الى 6 فص حبهان (هيل)
1 ورق لوره (ورق الغار)
طريقة التحضير:
- اغسلي الأرز جيدا،
صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم .
- يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
يوضع الأرز فى الطاجن ويصب فوقه اللبن المتبل بالملح والفلفل وورق الوره، الملح، المستكة والحبهان
اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة من 25 - 30 دقيقة ثم غطيه بالفويل
وثم يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
بعد مايستوي الرز ويشرب كل كميه الحليب نطلعه من الفرن
في الخطوة دي حنضيف القشطه فوق الوش على الرز ونغطي مره تانيه
الطاجن بالفويل وندخله الفرن لمدة عشر دقايق
وفي النهاية حيكون دا شكل الرز المعمر وطبعا ممكن يتقدم مع اي نوع من الخضار
او طاجن البطاطس بقطع اللحم المحمر
طاجن الارز المعمر بالطيور
المقادير :
كالأرز السابق مضاف إليه
( الحمام أو السمان أو دجاج صغير )
وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا
و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز
ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...
الأرز المعمر الحلو
- يمكن أن يكون الأرز المعمر طبق حلو الطعم باتباع الطريقة التالية : -
لكل كوب ارز كوب ونصف لبن و6 ملاعق سكر أو حسب الذوق
اخلطي الأرز بعد غسله مع نصف اصبع زبدة صغير ( عوضاً عن السمن )
و ربع علبة قشطة . -
ضعي الحليب على النار و بعد غليانه اضيفي السكر و قلبي جيدا ,
اخبزيه في الفرن بنفس الطريقة السابقة .
وبالهنــــــــــــا
منقول
المكونات:
كوب من الأرز المنقى ومغسول
2 كوب لبن
2 ملعقة سمن
ملح
فلفل
ملعقة قشدة للوجه
2 فص مستكه مطحون
من 4 الى 6 فص حبهان (هيل)
1 ورق لوره (ورق الغار)
طريقة التحضير:
- اغسلي الأرز جيدا،
صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم .
- يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
يوضع الأرز فى الطاجن ويصب فوقه اللبن المتبل بالملح والفلفل وورق الوره، الملح، المستكة والحبهان
اتركي الأرز منقوع في هذا الخليط لمدة من 25 - 30 دقيقة ثم غطيه بالفويل
وثم يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
بعد مايستوي الرز ويشرب كل كميه الحليب نطلعه من الفرن
في الخطوة دي حنضيف القشطه فوق الوش على الرز ونغطي مره تانيه
الطاجن بالفويل وندخله الفرن لمدة عشر دقايق
وفي النهاية حيكون دا شكل الرز المعمر وطبعا ممكن يتقدم مع اي نوع من الخضار
او طاجن البطاطس بقطع اللحم المحمر
طاجن الارز المعمر بالطيور
المقادير :
كالأرز السابق مضاف إليه
( الحمام أو السمان أو دجاج صغير )
وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا
و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز
ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...
الأرز المعمر الحلو
- يمكن أن يكون الأرز المعمر طبق حلو الطعم باتباع الطريقة التالية : -
لكل كوب ارز كوب ونصف لبن و6 ملاعق سكر أو حسب الذوق
اخلطي الأرز بعد غسله مع نصف اصبع زبدة صغير ( عوضاً عن السمن )
و ربع علبة قشطة . -
ضعي الحليب على النار و بعد غليانه اضيفي السكر و قلبي جيدا ,
اخبزيه في الفرن بنفس الطريقة السابقة .
وبالهنــــــــــــا
منقول
- غريبه منسيهاميره جديده
- عدد المساهمات : 41
الاوسمه :
رد: مافيش احلى من الارز المعمر المصرى الحلو و الحادق
20.01.11 0:59
تسلم ايدك انا جعت بجد هههههههههه
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: مافيش احلى من الارز المعمر المصرى الحلو و الحادق
20.01.11 1:48
بالهنا و الشفا
- هدى ياسراميره جديده
- عدد المساهمات : 7
الاوسمه :
رد: مافيش احلى من الارز المعمر المصرى الحلو و الحادق
20.01.11 21:01
الله--------------------------------انتم حتعلمونى حاجات حلوة كتير
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: مافيش احلى من الارز المعمر المصرى الحلو و الحادق
20.01.11 21:51
بالهنا و الشفا يا اميرة
نورتينا
نورتينا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى