- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)
12.11.10 3:14
طبخ عرق الروستو اللحمه البارده اكلات
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)
المقادير:
عرق لحم بتلو أوكندوز
8 فصوص ثوم
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح وفلفل أسود وبهارات
التحضير:1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات.
2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم.
الطبخ: 1- يشوح العرق في السمن حتى يحمر ثم يضاف إليه الماء تدريجيا حتى تمام النضج.
2- يرفع من الإناء ويترك ليبرد ثم يقطع حلقات رفيعة ويرص في طبق التقديم.
3- تسخن الصلصة المتخلفة وتغرف في قارب الصلصة وقت التقديم.
ملاحظات: يمكن تجميل الطبق بحلقات بطاطس مسلوقة نصف سلقة ومحمرة وبعض خضر السوتيه.
طريقه تانيه بالصور
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
كل عام و انتم بخير و سعاده
اخواتى الاعزاء حبيت اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم التى على الابواب وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
الاخت الفاضله الزينب قدمته بطريقه صحيه للرجيم رائعه و دى طريقتى التى أقدمها باستمرار يا رب تعجبكم
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
الطريقه
نحضرالسيخ الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى نصل للناحيه الاخرى
نبدأ ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
ثم نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على نار هادئه
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
اخواتى الاعزاء ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم
المصدر منتدى لك
بالهنا والشفا
منقول
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)
المقادير:
عرق لحم بتلو أوكندوز
8 فصوص ثوم
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح وفلفل أسود وبهارات
التحضير:1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات.
2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم.
الطبخ: 1- يشوح العرق في السمن حتى يحمر ثم يضاف إليه الماء تدريجيا حتى تمام النضج.
2- يرفع من الإناء ويترك ليبرد ثم يقطع حلقات رفيعة ويرص في طبق التقديم.
3- تسخن الصلصة المتخلفة وتغرف في قارب الصلصة وقت التقديم.
ملاحظات: يمكن تجميل الطبق بحلقات بطاطس مسلوقة نصف سلقة ومحمرة وبعض خضر السوتيه.
طريقه تانيه بالصور
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
كل عام و انتم بخير و سعاده
اخواتى الاعزاء حبيت اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم التى على الابواب وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
الاخت الفاضله الزينب قدمته بطريقه صحيه للرجيم رائعه و دى طريقتى التى أقدمها باستمرار يا رب تعجبكم
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
الطريقه
نحضرالسيخ الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى نصل للناحيه الاخرى
نبدأ ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
ثم نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على نار هادئه
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
اخواتى الاعزاء ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم
المصدر منتدى لك
بالهنا والشفا
منقول
- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
رد: طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)
12.11.10 14:42
حلو اوي تسلم ايدك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى