بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 134 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 134 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Empty طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)

12.11.10 3:14
طبخ عرق الروستو اللحمه البارده اكلات
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)

طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 12290310
المقادير:
عرق لحم بتلو أوكندوز
8 فصوص ثوم
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح وفلفل أسود وبهارات

التحضير
:1- يخرم اللحم بطرف السكين على مسافات متباعدة ويوضع في كل خرم فص ثوم وملح وفلفل وبهارات.
2- يلف العرق جيدا بواسطة دوبارة حتى يتماسك اللحم مع الثوم.

الطبخ
: 1- يشوح العرق في السمن حتى يحمر ثم يضاف إليه الماء تدريجيا حتى تمام النضج.
2- يرفع من الإناء ويترك ليبرد ثم يقطع حلقات رفيعة ويرص في طبق التقديم.
3- تسخن الصلصة المتخلفة وتغرف في قارب الصلصة وقت التقديم.

ملاحظات:
يمكن تجميل الطبق بحلقات بطاطس مسلوقة نصف سلقة ومحمرة وبعض خضر السوتيه.



طريقه تانيه بالصور
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته

كل عام و انتم بخير و سعاده
اخواتى الاعزاء حبيت اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم التى على الابواب وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
الاخت الفاضله الزينب قدمته بطريقه صحيه للرجيم رائعه و دى طريقتى التى أقدمها باستمرار يا رب تعجبكم
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Bf8d95f4
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 229398db
الطريقه
نحضرالسيخ الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى نصل للناحيه الاخرى
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 954c388f
نبدأ ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 0564a094
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) A8f01c04
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Adcb4e8e
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Fb32d8ce
ثم نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على نار هادئه
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) A04bc1ea
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 199f57e8
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 041bd7d3
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) 0969ba18
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Dabcc4e4
اخواتى الاعزاء ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم

المصدر منتدى لك
بالهنا والشفا
منقول
avatar
ام يوسف
اميره ماسيه
رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :

طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة) Empty رد: طريقة عمل عرق الروستو (اللحمة الباردة)

12.11.10 14:42
حلو اوي تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى