- فتاة الاحزانمشرفه قسم الشعر
- رقم عضويتك : 2801
عدد المساهمات : 6860
الاوسمه :
العمل/الترفيه : خريجه كلية الحقوق
كفتة السمك[طبق هندى]
17.10.10 12:10
المقادير::--
700جرام سمك فيليه-3حبات طماطم متوسطة الحجم مقشرة ومقطعه-عودان قرفة-3ملاعق صغيرة حلبة مطحونة-نصف ملعقة صغيرة كركم ناعم-ملعقة صغيرة كمون-ملعقة زبد-حبتان من الفلفل الاحمر الحار-نصف كوب كزبرة مقطع ناعما-بصلتان متوسطة الحجم ومقطعتان
طريقة التحضير::--
اسلقى السمك الى ان يصبح طريآ الى حد ما
صفيه واحتفظى بمقدار كوبين من ماء السلق
ضعيه فى الخلاط الكهربائى مع نصف كمية البصل ونصف الكمية من الكزبرة وكل الفلفل الحار
واخلطى حتى تمتزج المواد جميعا
خذى مقدار ملعقة طعام من المزيج بين يديك وشكليها على شكل الكفته وضعيها فى صينية
احفظى الصينية فى الثلاجه مدة نصف ساعه
ضعى نصف كمية الزبد فى مقلاة وحمرى الكفته ثم ضعى بقية الزبد فى مقلاة كبيرة وارفعيها على النار
وعندما يحمى الزبد اضيفى بقية البصل والثوم وكل البهارات وحركيها حتى يصبح لون البصل ذهبيا ثم اضيفى الطماطم
اتركى المقلاة فوق النار مدة خمس دقائق او حتى تصبح الطماطم طرية جدا
اضيفى بعدها ماء السلق واتركى المقلاة فوق النار مكشوفة مدة عشر دقائق او حتى يصبح المزيج كثيفا
اضيفى الكفتة واتركى المقلاة فوق النار خمس دقائق او حتى تسخن الكفته جيدا وزينى الطبق بباقى الكزبرة
وبالهنا
غير منقووووووول
700جرام سمك فيليه-3حبات طماطم متوسطة الحجم مقشرة ومقطعه-عودان قرفة-3ملاعق صغيرة حلبة مطحونة-نصف ملعقة صغيرة كركم ناعم-ملعقة صغيرة كمون-ملعقة زبد-حبتان من الفلفل الاحمر الحار-نصف كوب كزبرة مقطع ناعما-بصلتان متوسطة الحجم ومقطعتان
طريقة التحضير::--
اسلقى السمك الى ان يصبح طريآ الى حد ما
صفيه واحتفظى بمقدار كوبين من ماء السلق
ضعيه فى الخلاط الكهربائى مع نصف كمية البصل ونصف الكمية من الكزبرة وكل الفلفل الحار
واخلطى حتى تمتزج المواد جميعا
خذى مقدار ملعقة طعام من المزيج بين يديك وشكليها على شكل الكفته وضعيها فى صينية
احفظى الصينية فى الثلاجه مدة نصف ساعه
ضعى نصف كمية الزبد فى مقلاة وحمرى الكفته ثم ضعى بقية الزبد فى مقلاة كبيرة وارفعيها على النار
وعندما يحمى الزبد اضيفى بقية البصل والثوم وكل البهارات وحركيها حتى يصبح لون البصل ذهبيا ثم اضيفى الطماطم
اتركى المقلاة فوق النار مدة خمس دقائق او حتى تصبح الطماطم طرية جدا
اضيفى بعدها ماء السلق واتركى المقلاة فوق النار مكشوفة مدة عشر دقائق او حتى يصبح المزيج كثيفا
اضيفى الكفتة واتركى المقلاة فوق النار خمس دقائق او حتى تسخن الكفته جيدا وزينى الطبق بباقى الكزبرة
وبالهنا
غير منقووووووول
- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
20.10.10 0:38
علي فكره انا اكلتها مرتين في حياتي
بجد طعمها جامد اخر 10000000000000000000000 حاجه
والله خطيره بجد
يسلمو الايادي
بجد طعمها جامد اخر 10000000000000000000000 حاجه
والله خطيره بجد
يسلمو الايادي
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
20.10.10 1:32
واااااااااو تمام يا قمر حصرى
- فتاة الاحزانمشرفه قسم الشعر
- رقم عضويتك : 2801
عدد المساهمات : 6860
الاوسمه :
العمل/الترفيه : خريجه كلية الحقوق
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
20.10.10 8:40
بالهنا والشفا يارورو ياروح قلبى
- فتاة الاحزانمشرفه قسم الشعر
- رقم عضويتك : 2801
عدد المساهمات : 6860
الاوسمه :
العمل/الترفيه : خريجه كلية الحقوق
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
20.10.10 8:43
تسلميى ياكوكى ياروح قلبى
- ام ميدووواميره جديده
- عدد المساهمات : 16
الاوسمه :
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
12.01.11 15:03
السلام عليكم الاخت العزيزه بارك الله فيك وعلى الوصفه الجميله دى وانشاء الله غدا انفذها واقولك طعمها بس اكيد جميله ام ميدو معاك وتشرفت بحضرتك
وجزاكى خير الجزاء
وجزاكى خير الجزاء
- ام ميدووواميره جديده
- عدد المساهمات : 16
الاوسمه :
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
12.01.11 15:05
السلام عليكم لعلمك الخاص انا قاعده فى الخليج ولوعاوزه تعرفى اى اكله اكتبى لىسلام
- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
رد: كفتة السمك[طبق هندى]
18.01.11 14:47
تسلم ايدك يا ماريانا انا بعمل كفتة الجمبري بس
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى