الرز المدسوس او المعمر
+3
oshi410
كليوباترا
فاطمة الزهراء
7 مشترك
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
الرز المدسوس او المعمر
16.09.12 23:28
انا اكتشفت ان اهل المدن فى مصر بعضهم مايعرفهوش او يعرفوه بس مايعرفوش يعملوه عشان كده قلت اجيبلكم طريقته
5 اكواب رز مصرى
6 اكواب حليب
ملح
سكر بسيط
4 معالق قشطه
100 جرام زبده وياسلام لو فلاحى
نحط كل الكلام ده على بعضه طبعا بعد مانغسل الرز ويكون فى صينيه مدوره بجدار مرتفع والافضل برام الى هو من الفخار بيكون افضل ونراعى المعيار يعنى مقدار الرز وحجم الصينيه
يدخل الفرن على نار عاليه جدا لحد مايغلى ونهدى شويه صغيره بس نحافظ على النار عاليه شويه برده لحد مايتشرب او بمصطلح اخر يختم يعنى تلاقيه عمل وش احمر وبطل يبقلل كده ويتحرك
ثم نهدى النار ونسيبه حوالى شويه او نطفى عليه النار ونسيبه فى سخونية الفرن حوالى ربع ساعه
الكلام ده لو الفرن غاز
لكن لو الفرن كهربا حيكون فى البدايه على اعلى نار عندك مثلالا 250 او 350 ثم لو نهدى شويه حوالى 220 طبعا الحراره من فوق ومن تحت
وبعد مايختم نقلل الحراره على 180 وتكون الحراره من تحت بس لعشر دقايق
وبالف هنا وشفا حتاكليه لوحده كده من طعامته
عايزه اعرف بقى كام واحده هنا ماكنتش بتعرف تعمله
5 اكواب رز مصرى
6 اكواب حليب
ملح
سكر بسيط
4 معالق قشطه
100 جرام زبده وياسلام لو فلاحى
نحط كل الكلام ده على بعضه طبعا بعد مانغسل الرز ويكون فى صينيه مدوره بجدار مرتفع والافضل برام الى هو من الفخار بيكون افضل ونراعى المعيار يعنى مقدار الرز وحجم الصينيه
يدخل الفرن على نار عاليه جدا لحد مايغلى ونهدى شويه صغيره بس نحافظ على النار عاليه شويه برده لحد مايتشرب او بمصطلح اخر يختم يعنى تلاقيه عمل وش احمر وبطل يبقلل كده ويتحرك
ثم نهدى النار ونسيبه حوالى شويه او نطفى عليه النار ونسيبه فى سخونية الفرن حوالى ربع ساعه
الكلام ده لو الفرن غاز
لكن لو الفرن كهربا حيكون فى البدايه على اعلى نار عندك مثلالا 250 او 350 ثم لو نهدى شويه حوالى 220 طبعا الحراره من فوق ومن تحت
وبعد مايختم نقلل الحراره على 180 وتكون الحراره من تحت بس لعشر دقايق
وبالف هنا وشفا حتاكليه لوحده كده من طعامته
عايزه اعرف بقى كام واحده هنا ماكنتش بتعرف تعمله
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: الرز المدسوس او المعمر
17.09.12 9:16
ههههههههههههههههه انا بصراجه مكنتش اعرف وكمان محاولتش لاني سمعت انه صعب بس ربنا يكرمك يا فطومه بجد حسيته سهل من وصفك ربنا يبارك لك يا حبيبتى
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
17.09.12 10:32
ده سهل جدا جربى تعمليه وان شاء الله مش حتبطليه احناعندنا هنا ده اساسى ومافيش حد مابيعرفش يعمله جربيه بس
وهو محتاج شوية مران على ماتظبطى معيار الرز بتاعك وهكذا
وبالف هنا وشفا
وهو محتاج شوية مران على ماتظبطى معيار الرز بتاعك وهكذا
وبالف هنا وشفا
- oshi410مشرفه قسم الاعمال اليدويه
- رقم عضويتك : 1470
عدد المساهمات : 9776
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
17.09.12 13:59
هههههههههههه انا كمان مش بعرف اعملة
بس بحبة وجربت اعملة مرتين مرة مش ضبط معايا
ومرة كان كويس شوية وطعمة حلو
بس فى كل مرة اللبن بيفور مش عارفة لية
بس بحبة وجربت اعملة مرتين مرة مش ضبط معايا
ومرة كان كويس شوية وطعمة حلو
بس فى كل مرة اللبن بيفور مش عارفة لية
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
19.09.12 11:49
هو عادى ان اللبن يفور وينزل من على الاطراف
ده الطبيعى بتاعه
بس انتى حاولى تقللى مقدار الرزالى بتعمليه شويه عشان اللبن لما يغلى يفضل فى الصينيه ماينزلش
او كبرى الصينيه الى بتعمليه فيها
انا ان شاء الله مره حصورهولكم بخطواته كامله وهو فى الفرن
ده الطبيعى بتاعه
بس انتى حاولى تقللى مقدار الرزالى بتعمليه شويه عشان اللبن لما يغلى يفضل فى الصينيه ماينزلش
او كبرى الصينيه الى بتعمليه فيها
انا ان شاء الله مره حصورهولكم بخطواته كامله وهو فى الفرن
- ام عزيزاميره برونزيه
- رقم عضويتك : 36515
عدد المساهمات : 1374
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
19.09.12 12:57
شكرا لكى حبيبتى انا بعمل الارز المعمر دائما و بيطلع ناجح و لكن انا بضع السمن او الزبد فى الاخر بعد ما يرتفع الارز و بغطيه بغطاء
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
19.09.12 13:36
هى فعلا الطرق تختلف بس الاهم انه يطلع حلو
شكرا ليكى حبيبتى
مشاركه قيمه
شكرا ليكى حبيبتى
مشاركه قيمه
- ام انتصاراميره فضيه
- رقم عضويتك : 18572
عدد المساهمات : 4226
الاوسمه :
العمل/الترفيه : مهندسة كيميائية
رد: الرز المدسوس او المعمر
19.09.12 17:23
انا اول مرة اسمع بيه انا بعمل الرز بلبن عادى فى البوتجاز
لكن دا شكله لذيذ
حاجربه انشالله
لكن دا شكله لذيذ
حاجربه انشالله
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
رد: الرز المدسوس او المعمر
21.09.12 19:36
الرز بلبن الى على البوتجاز ده عندنا بنعمله كصنف حلو
لكن ده للغدا مع اللحمه والخضار
جربيه ان شاء الله يعجبك وبالف هنا وشفا ياقمر
لكن ده للغدا مع اللحمه والخضار
جربيه ان شاء الله يعجبك وبالف هنا وشفا ياقمر
- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: الرز المدسوس او المعمر
21.09.12 19:53
انا بكله حالا بالصدفه لقيت الموضوع قلت ادخل ادوقكم حته ههههههههههه
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى