- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
اللحمه الموزة على الطريقة المصرية و الطريقة الايطاليه و موزة بالفريك
أولا الطريقة المصرية
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
2 معلقة كبيرة ثوم بودرة
• نصف ملعقة صغيرةشطة
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
معلقة فلفل احمر
بهارات لحم
نصف ليمونة
لو بتحبيها بالفريك تزودي نصف كيلو فريك
الطريقة
نشوح اللحمة بالسمن والثوم
نضيف لها الملح والفلفل والبهارات
والليمون والشطة ونقلب تقليبتين ونضيف لها 2 كوب ماء حتي تمام النضج
وتقدم بالف هنا
الموزات البتلو علي الطريقة الإيطالية
المقادير :
قائمة المكونات :
¾ كوب دقيق ملح و فلفل
6 موزات بتلو بالعظم حوالي 2.7 كجم
½ كوب زيت زيتون بكر
1 بصلة مفرومة خشن
2 جزر، مقشرة و مكعبات
2 فص ثوم مهروس
1 ½ عصير عنب أحمر غير محلي
2 ملعقة ك معجون طماطم
4 مرق لحم منزلي او ماء
1 عود روزماري طازج
طريقة العمل :
للتقديم خلطة الجريمولاتة الأيطالية:
بشر ليمونة + 2/1 كوب بقدونس مفروم +2 ثوم مهروس.
يرش الدقيق علي الموزات حتي يغطيها من كل الجهات.
ثم تحمر الموزات في اناء طهي واسع في الزيت حتي تتلون جيدا من كل ناحية.
ترفع في طبق جانبي.
في نفس الإناء و علي نار متوسطة يشوح البصل و الجزر و الثوم حتي تطري، 5 دقائق.
ثم يضاف معجون الطماطم و يطهي لدقيقة ثم يضاف العصير مع كشط الأجزاء الملتصقة في القاع و تذويبها.
ترفع الحرارة و يضاف المرق و الروزماري ليغلي.
ثم تخفض الحرارة و يعاد اللحم و يغطي و يطهي اللحم حتي يكون طري جدا لمدة ساعة.
يقلب اللحم من وقت لأخر واذا قل مستوي الماء كثيرا يزاد.
عند تمام النضج يرفع اللحم ويغطي حتي لا يبرد. يتم التخلص من عود الروزماري.
ترفع الحرارة حتي يغلي السائل و يقل للنصف، ينقل نصف السائل المتبقي لطبق.
ويهرس السائل الموجود حتي ينعم ثم تعاد اللحم و السائل و يسخن قليلا.
يوضع في طبق التقديم و ترش الجريمولاتة و يقدم .
طبق الاوسوبوكو باللحم البتلو”من المطبخ الايطالى”
يتميز لحم الموزة بنعومتها وسهولة طهوها فهى لا تأخذ وقت طويل
مثل سائر اللحوم وبالتالى طعمها بيكون مميز وطيب كتير …
قدميها بهذه الطريقة الشهية وضيفى اليوم طبق مميز ولذيذ لسفرتك…
المقادير
قطع من لحم الموزة البتلو
زيت للتحمير
بصل “مفروم”
زعتر
ورق لورو
طماطم “مكعبات”
بقدونس “مفروم”
قشر ليمون
ثوم “مفروم”
طريقة التحضير :
قومى بتتبيل اللحمة بالملح والفلفل ثم توضع فى دقيق .
ثم سخنى الزيت وضعى فيه اللحم المتبل حتى صبح لونه ذهبى.
طريقة عمل الصوص:
احضرى مقلاة وضعى فيها ملعقة زيت ثم ضيفى اليه جزر مبشور مع بصل مفروم وبقدونس وثوم وقشر ليمون.
ثم ضعى طماطم “مكعبات” وملعقة صوص ويترك لمدة 10 دقائق على نار هادئة.
ثم احضرى صينية وضعى فيها اللحم المحمر ، وضعى فوقه الصوص
ثم يدخل الفرن لمدة ساعة ونصف
قومى بوضعه فى طبق التقديم ثم ضيفى فوقه بقدونس مفروم ، وثوم مفروم
و زينيه بقشر ليمون .
وبالصحة والهنا,,,
***إقتراح التقديم
قدمى هذا الطبق الشهى
مع شرائح الخضراوات المشوية
موزة بالفريك
المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.
بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.
بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.
أولا الطريقة المصرية
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
2 معلقة كبيرة ثوم بودرة
• نصف ملعقة صغيرةشطة
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
معلقة فلفل احمر
بهارات لحم
نصف ليمونة
لو بتحبيها بالفريك تزودي نصف كيلو فريك
الطريقة
نشوح اللحمة بالسمن والثوم
نضيف لها الملح والفلفل والبهارات
والليمون والشطة ونقلب تقليبتين ونضيف لها 2 كوب ماء حتي تمام النضج
وتقدم بالف هنا
الموزات البتلو علي الطريقة الإيطالية
المقادير :
قائمة المكونات :
¾ كوب دقيق ملح و فلفل
6 موزات بتلو بالعظم حوالي 2.7 كجم
½ كوب زيت زيتون بكر
1 بصلة مفرومة خشن
2 جزر، مقشرة و مكعبات
2 فص ثوم مهروس
1 ½ عصير عنب أحمر غير محلي
2 ملعقة ك معجون طماطم
4 مرق لحم منزلي او ماء
1 عود روزماري طازج
طريقة العمل :
للتقديم خلطة الجريمولاتة الأيطالية:
بشر ليمونة + 2/1 كوب بقدونس مفروم +2 ثوم مهروس.
يرش الدقيق علي الموزات حتي يغطيها من كل الجهات.
ثم تحمر الموزات في اناء طهي واسع في الزيت حتي تتلون جيدا من كل ناحية.
ترفع في طبق جانبي.
في نفس الإناء و علي نار متوسطة يشوح البصل و الجزر و الثوم حتي تطري، 5 دقائق.
ثم يضاف معجون الطماطم و يطهي لدقيقة ثم يضاف العصير مع كشط الأجزاء الملتصقة في القاع و تذويبها.
ترفع الحرارة و يضاف المرق و الروزماري ليغلي.
ثم تخفض الحرارة و يعاد اللحم و يغطي و يطهي اللحم حتي يكون طري جدا لمدة ساعة.
يقلب اللحم من وقت لأخر واذا قل مستوي الماء كثيرا يزاد.
عند تمام النضج يرفع اللحم ويغطي حتي لا يبرد. يتم التخلص من عود الروزماري.
ترفع الحرارة حتي يغلي السائل و يقل للنصف، ينقل نصف السائل المتبقي لطبق.
ويهرس السائل الموجود حتي ينعم ثم تعاد اللحم و السائل و يسخن قليلا.
يوضع في طبق التقديم و ترش الجريمولاتة و يقدم .
طبق الاوسوبوكو باللحم البتلو”من المطبخ الايطالى”
يتميز لحم الموزة بنعومتها وسهولة طهوها فهى لا تأخذ وقت طويل
مثل سائر اللحوم وبالتالى طعمها بيكون مميز وطيب كتير …
قدميها بهذه الطريقة الشهية وضيفى اليوم طبق مميز ولذيذ لسفرتك…
المقادير
قطع من لحم الموزة البتلو
زيت للتحمير
بصل “مفروم”
زعتر
ورق لورو
طماطم “مكعبات”
بقدونس “مفروم”
قشر ليمون
ثوم “مفروم”
طريقة التحضير :
قومى بتتبيل اللحمة بالملح والفلفل ثم توضع فى دقيق .
ثم سخنى الزيت وضعى فيه اللحم المتبل حتى صبح لونه ذهبى.
طريقة عمل الصوص:
احضرى مقلاة وضعى فيها ملعقة زيت ثم ضيفى اليه جزر مبشور مع بصل مفروم وبقدونس وثوم وقشر ليمون.
ثم ضعى طماطم “مكعبات” وملعقة صوص ويترك لمدة 10 دقائق على نار هادئة.
ثم احضرى صينية وضعى فيها اللحم المحمر ، وضعى فوقه الصوص
ثم يدخل الفرن لمدة ساعة ونصف
قومى بوضعه فى طبق التقديم ثم ضيفى فوقه بقدونس مفروم ، وثوم مفروم
و زينيه بقشر ليمون .
وبالصحة والهنا,,,
***إقتراح التقديم
قدمى هذا الطبق الشهى
مع شرائح الخضراوات المشوية
موزة بالفريك
المقادير :
• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.
• نصف كيلو فريك.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• ربع ملعقة صغيرة فلفل.
• 2 ملعقة كبيرة سمن.
• بصلة.
• عود كرفس.
• فص حبهان.
• مكسرات محمرة.
• طماطم مشوية.
الطريقة
اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة..
في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.
بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة.
بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق وبالهناء والشفاء.
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى