- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
ملوخيه بالجمبري
18.02.10 23:27
ملوخيه بالجمبري
المقادير :
1 كيس ملوخيه
2\1 ك جمبري مقشر
4 فص ثوم مفروم
ملح وفلفل وكمون
1 ملعقه زبده
4 كوب ماء
1 فص حبهان مفروم
بصله
الطريقه
يعسل الجمبري جيدا يشوح فى الزبده مع فص الثوم المفروم ثم نضيف الجمبري مع التقليب المستمر حتى يتشرب الجمبري مياهه ثم يضاف 4 كوب ماء ويترك ليغلى مع اضافه الملح والفلفل والكمون والحبهان المفروم ويترك لينضج الجمبري حوالى 4\1 ساعه فقط
ثم نضع به كيس ملوخيه وتترك على نار خفيفه ثم نضع باقى الثوم المفروم فى السمن ويشوح حتى يتخذاللون الذهبى ثم يوضع على الملوخيه ويغلى مره واحده ثم يرفع من على النار وتقدم ساخنه مع الارز الابيض
المقادير :
1 كيس ملوخيه
2\1 ك جمبري مقشر
4 فص ثوم مفروم
ملح وفلفل وكمون
1 ملعقه زبده
4 كوب ماء
1 فص حبهان مفروم
بصله
الطريقه
يعسل الجمبري جيدا يشوح فى الزبده مع فص الثوم المفروم ثم نضيف الجمبري مع التقليب المستمر حتى يتشرب الجمبري مياهه ثم يضاف 4 كوب ماء ويترك ليغلى مع اضافه الملح والفلفل والكمون والحبهان المفروم ويترك لينضج الجمبري حوالى 4\1 ساعه فقط
ثم نضع به كيس ملوخيه وتترك على نار خفيفه ثم نضع باقى الثوم المفروم فى السمن ويشوح حتى يتخذاللون الذهبى ثم يوضع على الملوخيه ويغلى مره واحده ثم يرفع من على النار وتقدم ساخنه مع الارز الابيض
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: ملوخيه بالجمبري
06.03.10 12:31
تسلم ايديكى ويا رب تنورينا علطول
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى