- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
البط الدمياطي من مطبخي بالصور
04.02.11 16:27
السلام عليكم
المقادير
بطة
بصل
ملح-فلفل-كمون-كسبرة جافة
زيت
خل-ليمون -صلصة طماطم
زبيب-حبهان سليم ومطحون-ورق لورا-مستكة
الطريقة
1-أهم حاجة تنظيف البطة جيدا اغسليها جيداً بالماء ثم امسحيها بالملح والدقيق من الداخل والخارج واتركيها نصف ساعة ثم اشطفيها جيداًبالماء ثم انقعيها فى ماء مععصور عليه ليمونة وربع كوب خل لمدة ربع ساعة ثم اشطفيها جيداًبالماء ثم انقعيها فى ماء نظيف وكلما كدر لونه من دم البطة استبدليه بماء نظيف حتى تنظف تماماً ويفضل طبخها بسرعة وعدم تخزينها
2-عند الطهى يغلى مقدار من الماء يكفى لتغطية البطة وبعد غليانه توضع به البطة وتغلى غلوة واحدة ثم تنشل بسرعة ونتخلص من الماء ونترك البطة جانبا لتحضير الحشو
3-للحشو:نقطع كمية من البصل ناعما بس مش ناعم اوى ونسخن كمية من الزيت ونضع به البصل وحبهان مطحون والملح والبهارات وقليل من الزبيب إلى أن يذبل المقدار فقط لا تسويه
4-نحشى به البطة ونخيط الفتحات حتى لا تخرج الحشوة عند الطهى
5-نحضر الحلة المعدة للطهى نسخن به كمية من الزيت ونضع به مستكة وحبهان سليم ثم نضع البطة ونشوحها فقط بسرعة لا تحمريها ثم نضيف كمية من الماء وبصلة سليمة وورقة لورا
6-ونغطى الحلة ونضعها على نار عالية لمدة نصف ساعة ثم على نار متوسطة لا تهدئى النار
7-قبل أن يغلى الماء المضاف إنزعى الريم الظاهر على الوجه
8-بعد أن تستوى البطة انشليها من الشوربة
9-حضرى فى طبق صغير عصير ليمونتين وملعقتين خل وملح وفلفل وكمون وملعقتين زيت وملعقتين صلصة واخلطيهم جيداً وادهنى بهم البطة وضعيها على صينية وحمريها فى الفرن بعد تسخينه جيداً
تقدم مع الأرز الأبيض و عملت معاها ملوخية وبطاطس
الصور معلهش هي بعد الطبخ مجاش في بالي أصورها قبل الطبخ بس بعد الطبخ المهم
دي البطة بعد ما نشلتها من الشوربة
ودي الشوربة
ودي بعد التحمير
ودي جزء منها بعد التقطيع
وده الحشو
ودي الطريقة الدمياطي وأي شيف يعمل طريقة تانية ويقول دمياطي تبقى مش دمياطي دي وبس
المقادير
بطة
بصل
ملح-فلفل-كمون-كسبرة جافة
زيت
خل-ليمون -صلصة طماطم
زبيب-حبهان سليم ومطحون-ورق لورا-مستكة
الطريقة
1-أهم حاجة تنظيف البطة جيدا اغسليها جيداً بالماء ثم امسحيها بالملح والدقيق من الداخل والخارج واتركيها نصف ساعة ثم اشطفيها جيداًبالماء ثم انقعيها فى ماء مععصور عليه ليمونة وربع كوب خل لمدة ربع ساعة ثم اشطفيها جيداًبالماء ثم انقعيها فى ماء نظيف وكلما كدر لونه من دم البطة استبدليه بماء نظيف حتى تنظف تماماً ويفضل طبخها بسرعة وعدم تخزينها
2-عند الطهى يغلى مقدار من الماء يكفى لتغطية البطة وبعد غليانه توضع به البطة وتغلى غلوة واحدة ثم تنشل بسرعة ونتخلص من الماء ونترك البطة جانبا لتحضير الحشو
3-للحشو:نقطع كمية من البصل ناعما بس مش ناعم اوى ونسخن كمية من الزيت ونضع به البصل وحبهان مطحون والملح والبهارات وقليل من الزبيب إلى أن يذبل المقدار فقط لا تسويه
4-نحشى به البطة ونخيط الفتحات حتى لا تخرج الحشوة عند الطهى
5-نحضر الحلة المعدة للطهى نسخن به كمية من الزيت ونضع به مستكة وحبهان سليم ثم نضع البطة ونشوحها فقط بسرعة لا تحمريها ثم نضيف كمية من الماء وبصلة سليمة وورقة لورا
6-ونغطى الحلة ونضعها على نار عالية لمدة نصف ساعة ثم على نار متوسطة لا تهدئى النار
7-قبل أن يغلى الماء المضاف إنزعى الريم الظاهر على الوجه
8-بعد أن تستوى البطة انشليها من الشوربة
9-حضرى فى طبق صغير عصير ليمونتين وملعقتين خل وملح وفلفل وكمون وملعقتين زيت وملعقتين صلصة واخلطيهم جيداً وادهنى بهم البطة وضعيها على صينية وحمريها فى الفرن بعد تسخينه جيداً
تقدم مع الأرز الأبيض و عملت معاها ملوخية وبطاطس
الصور معلهش هي بعد الطبخ مجاش في بالي أصورها قبل الطبخ بس بعد الطبخ المهم
دي البطة بعد ما نشلتها من الشوربة
ودي الشوربة
ودي بعد التحمير
ودي جزء منها بعد التقطيع
وده الحشو
ودي الطريقة الدمياطي وأي شيف يعمل طريقة تانية ويقول دمياطي تبقى مش دمياطي دي وبس
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
رد: البط الدمياطي من مطبخي بالصور
04.02.11 16:37
تسلم ايدك
- mishmisha2اميره برونزيه
- رقم عضويتك : 8771
عدد المساهمات : 1711
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: البط الدمياطي من مطبخي بالصور
04.02.11 16:42
تسلم ايدك يا ام يوسف بجد اكتر من راااااائعه
تسلمي يا قمر
تسلمي يا قمر
- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
رد: البط الدمياطي من مطبخي بالصور
04.02.11 18:03
تسلمي يا فاطمةانت ومشمشة
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: البط الدمياطي من مطبخي بالصور
04.02.11 19:31
تسلم ايديكى يا ام يوسف تحفه بجد
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى