بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 153 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 153 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
نفرتيتي
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty الكشري المصري و بالهنا و الشفا

29.11.10 23:12
الكشري المصري و بالهنا و الشفا 3j0kn0i7r9lf



المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه – ارز ابيض – شعريه – حلقات بصل – ملعقه دقيق صلصه صماطم – عدس بجبه او اصفر – ثوم- زيت


الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل


طريقه التقديم

نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
avatar
ام يوسف
اميره ماسيه
رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا

02.12.10 12:13
تسلم ايدك
avatar
نفرتيتي
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا

02.12.10 17:52
بالهنا و الشفا
hoba mohamed
hoba mohamed
اميره خياليه
رقم عضويتك : 8504
عدد المساهمات : 819
الاوسمه :
العمل/الترفيه : النت/التطريز/الطبخ/القراءه

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا

02.12.10 18:02
تسلم ايدك يا قمر I love you
avatar
ام ميدووو
اميره جديده
عدد المساهمات : 16
الاوسمه :

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا

23.01.11 15:29
السلام عليكم الاخت العزيزه تسلم ايدك على الكشرى ولكن انا مصريه وبعمله بطريقه تانيه بحمر البصل وانشله من الزيت وبضع مكان الزيت العدس الاسود شويه على النار واضع عليه شويه ماب وبعدين عند استواء العدس شويه اضع الرز المصرى عليه واذوده ماى واسيبه يستوى مع بعض
واسلق المكرونه صغيره واسبكتى مع بعض وبعديم اسوى حمص ناشف وبعدين اعمل الصلصه
وبعدين اصب الكشرى بعد السوه واضع على الوجه المكرونه وبعدين الحمص وبعدين البصل المحمر والصلصه تحفه صراحه وبالهناء والشفاء جربى هذه الطريه وردى عليه شكر وجزاكى الله خير الجزاء
avatar
نفرتيتي
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :

الكشري المصري و بالهنا و الشفا Empty رد: الكشري المصري و بالهنا و الشفا

23.01.11 16:11
اهلا بيكي معانا و شكرا جدا على الوصفه الرائعه
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى