بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 97 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 97 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
روان
مشرفه عامه
مشرفه عامه
رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه

الكشري المصري بالخطوات المصوره Empty الكشري المصري بالخطوات المصوره

22.09.11 9:10
يالا نبتدي باذن الله اول شيء صوره علشان تفتح نفسكم علي الموضوع
الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275382453

اول شيء بالنسبه للرز انا نحتاج رز مصري -عدس اصفر-شعيريه -زيت
المقادير حسب عدد افراد الاسره بس يكون العدس الاصفر ضعف كميه الرز انا سويت كاس عدس اصفر و2 كاس رز
الطريقه نضع قدر علي النار ونضع زيت حوالي 3ملاعق اكل ثم نضع الشعيريه نصف كاس ونقلب حتي تتحمر

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275382541

ونكون غسلين العدس الاصفر والرز كويس ونضعهم علي الشعيريه المحمره ونقلب

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275382663

ونضع مويه حاره يادوب نغطي الرز علشان لا يتعجن الرز ونظبط الملح ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275382853

كده خلصنا من الرز
نيجي داحين للعدس ابو جبه نحتاج بصله صغيره -ملعقه زيت -ملح -نصف ملعقه
كمون -عدس بجبه مغسول ومنقوع في مويه مو شرط الوقت ممكن ساعه او اكتر
نضع الزيت في قدر علي النار ونقلب حتي يصفر البصل ثم نضع العدس علي البصل
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونشطفه نقلب ثم نضع عليه الكمون والملح ونقلب

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383099

ونضع مويه حاره ولا تكترون علشان لا يعجن ويكون زي الرز كده الحبه بحبتها ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج وده شكله بعد ما نضج

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383150الكشري المصري بالخطوات المصوره 2

الطريقه دي يا بنات روعه في العدس وطعمه بيكون مميز غير المسلوق خالص جربوها وهاتعجبكم جدا كده خلصنا من العدس ابو جبه كمان
اللحين نيجي للحمص الحب (البليله) برضه انا ليا طريقه فيه نغسله كويس وننقعه فيمويه
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونصفيه نضعه فيقدر وونضع عليه مويه وحبه بصل
صغيره وحبه طماطم صغير وورقه واحده غار (لورا) وحبه هيل واحده ونضعه علي
النار حتي ينضج تماما

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383210

بعد ما ينضج الحمص بناخد منه شويه من غير المويه علشان الكشري
وناخد في كاس شويه مع المويه حق السلق ونضع عليها عصير ليمون وشويه كمون
وشويه شطه وشويه ملح بسيط نظبط الطعم بس واستمتعوا بالذ حمص الشام مع
الكشري الكشري المصري بالخطوات المصوره 2_1148683047
تمام كده نيجي للصلصه بالنسبه لصلصه الكشري يا بنات نحتاج ملعقه كبيره ثوم
مفروم -طماطم معصوره في خلاط الكاس -زيت -كمون- فلفل اسود قليل -بهارات
مشكله قليل برضه حوالي ربع ملعقه صغيره من الفلفل والبهارات اما الكمون نصف
ملعقه صغيره -ملح
نضع قدر علي النار ثم نضع الزيت ونضع الثوم حتي يتحمر وياخد اللون الذهبي الجميل

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383016

ثم نضع عليه عصير الطماطم انا يا بنات بصفي عصير الطماطم بعد ما اعصره في
الخلاط علشان قشر او تفل الطماطم ما يطلع في الصلصه ثم نتركها علي النار
حتي تغلي كويس ونضع عليها البهارات والملح وتكون لاهي خفيفه ولا تقيله يعني
ما تتسبك كتير يعني تغلي غلوتين تلاته كده

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383258

ملحوظه :لو الطماطم مو حمره كويس ممكن نضع عليها ملعقتين معجون طماطم
داحين بالنسبه للبصل نقطع البصل شرايح ونضع عليه شويه دقيق حوالي نصف ملعقه وملح قليل شويه بطرف الملعقه ونقلب كويس

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383342

ثم نحمره في زيت ساخن وده شكله بعد ما اتحمر وطمعه بيكون روعه ومقرمش وهش وجميل

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383435

وبالنسبه للصلصه اللي بالخل والثوم نجيب ثوم نحمره في شويه زيت قليل ونكون مخلين علي جنب شويه عصير طماطم وفنجان صغير خل وشطه
نحمر الثوم في الزيت وبعد ما يتحمر نضع عليه الخل ونقلب ثم نضع عصير الطماطم والشطه والملح

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383526

ونقلب كويس ويادوب يغلي بس ونطفي النار وتكون جاهزه كده والشطه علي حسب ما
بتحبوا انا حطيت ملعقتين كبار وريحتها بتكون روعه ومشطشطه نار
وطبعا لا ننسي المكرونه انا سويت اسباجتي سلقتها في مويه عليها شويه ملح
وبعد ما اتسلقت صفيتها وشطفتها بمويه بارده طبعا ما صورتها لانها ما تحتاج
مره سهله وممكن نسويها بالمكرونه الصغير مره بتكون مره حلوه او اي نوع
تحبوه
ان شاء الله ما اكون طولت عليكم ويكون شرحي مفيد وسهل وتكون طريقتي عجبتكم
جربوها وان شاء الله هاتعجبكم جدا وطعمه بيكون مميز ماشاء الله تبارك الله
داحين خلصنا من كل المكونات نبتدي نغرف
اول شي نضع الرز الاول ثم نضع المكرونه وبعدها العدس ابو جبه ثم الحمص وبعدين البصل المحمر ونرش عليه شويه صلصه
ونضع اطباق صغيره جانبيه فيها صلصه وحمص وبصل محمر وعدس بجبه للي يحب يزيد
علي طبقه وطبعا لا ننسي دقه الخل والثوم وكاس الحمص وبالهنا والعافيه علي
قلوبكم
ودي طريقتي في التقديم ان شاء الله تعجيكم

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383650

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383650

الكشري المصري بالخطوات المصوره 300254_1275383823


منقووووووووووووووووووول
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

الكشري المصري بالخطوات المصوره Empty رد: الكشري المصري بالخطوات المصوره

24.10.11 16:56
جزاكى الله خيرا
avatar
روان
مشرفه عامه
مشرفه عامه
رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه

الكشري المصري بالخطوات المصوره Empty رد: الكشري المصري بالخطوات المصوره

24.10.11 23:00
الكشري المصري بالخطوات المصوره 2703321284
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى