- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
الكشري المصري بالخطوات المصوره
22.09.11 9:10
يالا نبتدي باذن الله اول شيء صوره علشان تفتح نفسكم علي الموضوع
اول شيء بالنسبه للرز انا نحتاج رز مصري -عدس اصفر-شعيريه -زيت
المقادير حسب عدد افراد الاسره بس يكون العدس الاصفر ضعف كميه الرز انا سويت كاس عدس اصفر و2 كاس رز
الطريقه نضع قدر علي النار ونضع زيت حوالي 3ملاعق اكل ثم نضع الشعيريه نصف كاس ونقلب حتي تتحمر
ونكون غسلين العدس الاصفر والرز كويس ونضعهم علي الشعيريه المحمره ونقلب
ونضع مويه حاره يادوب نغطي الرز علشان لا يتعجن الرز ونظبط الملح ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج
كده خلصنا من الرز
نيجي داحين للعدس ابو جبه نحتاج بصله صغيره -ملعقه زيت -ملح -نصف ملعقه
كمون -عدس بجبه مغسول ومنقوع في مويه مو شرط الوقت ممكن ساعه او اكتر
نضع الزيت في قدر علي النار ونقلب حتي يصفر البصل ثم نضع العدس علي البصل
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونشطفه نقلب ثم نضع عليه الكمون والملح ونقلب
ونضع مويه حاره ولا تكترون علشان لا يعجن ويكون زي الرز كده الحبه بحبتها ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج وده شكله بعد ما نضج
الطريقه دي يا بنات روعه في العدس وطعمه بيكون مميز غير المسلوق خالص جربوها وهاتعجبكم جدا كده خلصنا من العدس ابو جبه كمان
اللحين نيجي للحمص الحب (البليله) برضه انا ليا طريقه فيه نغسله كويس وننقعه فيمويه
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونصفيه نضعه فيقدر وونضع عليه مويه وحبه بصل
صغيره وحبه طماطم صغير وورقه واحده غار (لورا) وحبه هيل واحده ونضعه علي
النار حتي ينضج تماما
بعد ما ينضج الحمص بناخد منه شويه من غير المويه علشان الكشري
وناخد في كاس شويه مع المويه حق السلق ونضع عليها عصير ليمون وشويه كمون
وشويه شطه وشويه ملح بسيط نظبط الطعم بس واستمتعوا بالذ حمص الشام مع
الكشري
تمام كده نيجي للصلصه بالنسبه لصلصه الكشري يا بنات نحتاج ملعقه كبيره ثوم
مفروم -طماطم معصوره في خلاط الكاس -زيت -كمون- فلفل اسود قليل -بهارات
مشكله قليل برضه حوالي ربع ملعقه صغيره من الفلفل والبهارات اما الكمون نصف
ملعقه صغيره -ملح
نضع قدر علي النار ثم نضع الزيت ونضع الثوم حتي يتحمر وياخد اللون الذهبي الجميل
ثم نضع عليه عصير الطماطم انا يا بنات بصفي عصير الطماطم بعد ما اعصره في
الخلاط علشان قشر او تفل الطماطم ما يطلع في الصلصه ثم نتركها علي النار
حتي تغلي كويس ونضع عليها البهارات والملح وتكون لاهي خفيفه ولا تقيله يعني
ما تتسبك كتير يعني تغلي غلوتين تلاته كده
ملحوظه :لو الطماطم مو حمره كويس ممكن نضع عليها ملعقتين معجون طماطم
داحين بالنسبه للبصل نقطع البصل شرايح ونضع عليه شويه دقيق حوالي نصف ملعقه وملح قليل شويه بطرف الملعقه ونقلب كويس
ثم نحمره في زيت ساخن وده شكله بعد ما اتحمر وطمعه بيكون روعه ومقرمش وهش وجميل
وبالنسبه للصلصه اللي بالخل والثوم نجيب ثوم نحمره في شويه زيت قليل ونكون مخلين علي جنب شويه عصير طماطم وفنجان صغير خل وشطه
نحمر الثوم في الزيت وبعد ما يتحمر نضع عليه الخل ونقلب ثم نضع عصير الطماطم والشطه والملح
ونقلب كويس ويادوب يغلي بس ونطفي النار وتكون جاهزه كده والشطه علي حسب ما
بتحبوا انا حطيت ملعقتين كبار وريحتها بتكون روعه ومشطشطه نار
وطبعا لا ننسي المكرونه انا سويت اسباجتي سلقتها في مويه عليها شويه ملح
وبعد ما اتسلقت صفيتها وشطفتها بمويه بارده طبعا ما صورتها لانها ما تحتاج
مره سهله وممكن نسويها بالمكرونه الصغير مره بتكون مره حلوه او اي نوع
تحبوه
ان شاء الله ما اكون طولت عليكم ويكون شرحي مفيد وسهل وتكون طريقتي عجبتكم
جربوها وان شاء الله هاتعجبكم جدا وطعمه بيكون مميز ماشاء الله تبارك الله
داحين خلصنا من كل المكونات نبتدي نغرف
اول شي نضع الرز الاول ثم نضع المكرونه وبعدها العدس ابو جبه ثم الحمص وبعدين البصل المحمر ونرش عليه شويه صلصه
ونضع اطباق صغيره جانبيه فيها صلصه وحمص وبصل محمر وعدس بجبه للي يحب يزيد
علي طبقه وطبعا لا ننسي دقه الخل والثوم وكاس الحمص وبالهنا والعافيه علي
قلوبكم
ودي طريقتي في التقديم ان شاء الله تعجيكم
منقووووووووووووووووووول
اول شيء بالنسبه للرز انا نحتاج رز مصري -عدس اصفر-شعيريه -زيت
المقادير حسب عدد افراد الاسره بس يكون العدس الاصفر ضعف كميه الرز انا سويت كاس عدس اصفر و2 كاس رز
الطريقه نضع قدر علي النار ونضع زيت حوالي 3ملاعق اكل ثم نضع الشعيريه نصف كاس ونقلب حتي تتحمر
ونكون غسلين العدس الاصفر والرز كويس ونضعهم علي الشعيريه المحمره ونقلب
ونضع مويه حاره يادوب نغطي الرز علشان لا يتعجن الرز ونظبط الملح ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج
كده خلصنا من الرز
نيجي داحين للعدس ابو جبه نحتاج بصله صغيره -ملعقه زيت -ملح -نصف ملعقه
كمون -عدس بجبه مغسول ومنقوع في مويه مو شرط الوقت ممكن ساعه او اكتر
نضع الزيت في قدر علي النار ونقلب حتي يصفر البصل ثم نضع العدس علي البصل
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونشطفه نقلب ثم نضع عليه الكمون والملح ونقلب
ونضع مويه حاره ولا تكترون علشان لا يعجن ويكون زي الرز كده الحبه بحبتها ونتركه علي نار هاديه حتي ينضج وده شكله بعد ما نضج
الطريقه دي يا بنات روعه في العدس وطعمه بيكون مميز غير المسلوق خالص جربوها وهاتعجبكم جدا كده خلصنا من العدس ابو جبه كمان
اللحين نيجي للحمص الحب (البليله) برضه انا ليا طريقه فيه نغسله كويس وننقعه فيمويه
بعد ما نصفيه من مويه النقع ونصفيه نضعه فيقدر وونضع عليه مويه وحبه بصل
صغيره وحبه طماطم صغير وورقه واحده غار (لورا) وحبه هيل واحده ونضعه علي
النار حتي ينضج تماما
بعد ما ينضج الحمص بناخد منه شويه من غير المويه علشان الكشري
وناخد في كاس شويه مع المويه حق السلق ونضع عليها عصير ليمون وشويه كمون
وشويه شطه وشويه ملح بسيط نظبط الطعم بس واستمتعوا بالذ حمص الشام مع
الكشري
تمام كده نيجي للصلصه بالنسبه لصلصه الكشري يا بنات نحتاج ملعقه كبيره ثوم
مفروم -طماطم معصوره في خلاط الكاس -زيت -كمون- فلفل اسود قليل -بهارات
مشكله قليل برضه حوالي ربع ملعقه صغيره من الفلفل والبهارات اما الكمون نصف
ملعقه صغيره -ملح
نضع قدر علي النار ثم نضع الزيت ونضع الثوم حتي يتحمر وياخد اللون الذهبي الجميل
ثم نضع عليه عصير الطماطم انا يا بنات بصفي عصير الطماطم بعد ما اعصره في
الخلاط علشان قشر او تفل الطماطم ما يطلع في الصلصه ثم نتركها علي النار
حتي تغلي كويس ونضع عليها البهارات والملح وتكون لاهي خفيفه ولا تقيله يعني
ما تتسبك كتير يعني تغلي غلوتين تلاته كده
ملحوظه :لو الطماطم مو حمره كويس ممكن نضع عليها ملعقتين معجون طماطم
داحين بالنسبه للبصل نقطع البصل شرايح ونضع عليه شويه دقيق حوالي نصف ملعقه وملح قليل شويه بطرف الملعقه ونقلب كويس
ثم نحمره في زيت ساخن وده شكله بعد ما اتحمر وطمعه بيكون روعه ومقرمش وهش وجميل
وبالنسبه للصلصه اللي بالخل والثوم نجيب ثوم نحمره في شويه زيت قليل ونكون مخلين علي جنب شويه عصير طماطم وفنجان صغير خل وشطه
نحمر الثوم في الزيت وبعد ما يتحمر نضع عليه الخل ونقلب ثم نضع عصير الطماطم والشطه والملح
ونقلب كويس ويادوب يغلي بس ونطفي النار وتكون جاهزه كده والشطه علي حسب ما
بتحبوا انا حطيت ملعقتين كبار وريحتها بتكون روعه ومشطشطه نار
وطبعا لا ننسي المكرونه انا سويت اسباجتي سلقتها في مويه عليها شويه ملح
وبعد ما اتسلقت صفيتها وشطفتها بمويه بارده طبعا ما صورتها لانها ما تحتاج
مره سهله وممكن نسويها بالمكرونه الصغير مره بتكون مره حلوه او اي نوع
تحبوه
ان شاء الله ما اكون طولت عليكم ويكون شرحي مفيد وسهل وتكون طريقتي عجبتكم
جربوها وان شاء الله هاتعجبكم جدا وطعمه بيكون مميز ماشاء الله تبارك الله
داحين خلصنا من كل المكونات نبتدي نغرف
اول شي نضع الرز الاول ثم نضع المكرونه وبعدها العدس ابو جبه ثم الحمص وبعدين البصل المحمر ونرش عليه شويه صلصه
ونضع اطباق صغيره جانبيه فيها صلصه وحمص وبصل محمر وعدس بجبه للي يحب يزيد
علي طبقه وطبعا لا ننسي دقه الخل والثوم وكاس الحمص وبالهنا والعافيه علي
قلوبكم
ودي طريقتي في التقديم ان شاء الله تعجيكم
منقووووووووووووووووووول
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: الكشري المصري بالخطوات المصوره
24.10.11 16:56
- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: الكشري المصري بالخطوات المصوره
24.10.11 23:00
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى