بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 103 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 103 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

طريقه عمل الكُوردن بلُو Empty طريقه عمل الكُوردن بلُو

27.07.13 20:34
طريقه عمل الكُوردن بلُو

طريقه عمل الكُوردن بلُو Chicken-Cordon-Bleu


المقادير :
نص كيلو صدور فراخ مخلية ( او حسب العدد المطلوب)
كوب و نص دقيق _ 2 معلقة كبيرة نشا (كورن فلاور )
كوب و نص بقسماط _2 بيضة مضروبة بالشوكة
ملح _ فلفل _شرائح جبنة شيدر او جبنة موزاريلا
زيت للتحمير _ زيتون اسود او اخضر








الطريقة :
تفتح صدور الدجاج بالطول بالسكينة بس ما تفصليهاش عن بعض يعنى تبقى ممسوكة من جنب واحد
تفرد و توضع بين قطعتين من ورق البلاستك و تدق بالمدق بتاع البوفتيك حتى تصبح رفيعة.
تتبل بالملح و الفلفل. تفرد كل شريحة دجاج على طبق مسطح.
نضع شريحة جبن على نصف شريحة الدجاج ثم زيتون اسود ثم شريحة جبن أخرى.
يقفل نصف شريحة الدجاج الآخر فوقهم يعنى كانك حشينى سندويتش و يضغط عليه عشان نتاكد انه اتقفل كويس
. تكررنفس العملية مع باقي شرائح الدجاج.
يوضع البيض المخفوق فى طبق. و نخلط الدقيق و النشا فى طبق لوحدهم و يوضع البقسماط فى طبق أخر.
تمزج كل شريحة دجاج بالدقيق مع الضغط باليد لتلصق جيدا. ثم نضعه فى البيض المخفوق ثم فى البقسماط مع الضغط جيدا باليد.
رصى بقى الدجاج بعد ما خلص و حطية حوالى نص ساعة فى الثلاجة .
يسخن الزيت فى مقلاية كبيرة ثم يحمر الدجاج (الكوردون بلو) على الجانبين حتى يصبح ذهبى اللون.



ملـآحظَظَة : لكِ حرية الاختيار فى الحشو يعنى ممكن شريحة سلامى مع الجبنة و الزيتون وممكن بصل و فلفل رومى مع الجبنة و ممكن شرائح سوسبس
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى