من مطبخى حصرى على وصفات كليوباترا كيكة التفاح والكراميل
+11
آية عبد الرحمن
lolla samir
soma yousif
دوده
manyensh
دوما توك
هاميس
كليوباترا
emy ghanem
roro25285
فاطمة الزهراء
15 مشترك
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
من مطبخى حصرى على وصفات كليوباترا كيكة التفاح والكراميل
10.05.11 19:56
الكيكه دى سهله وجميله جدا يابنات انا دايما اعملها وبتعجب اى حد يدوقها الاطفال والكبار
عشان كده قلت اجيبهالكم وان شاء الله تعجبكم
مقادير الكيكه العاديه
5 بيضات
2 كوب دقيق
1 و ربع كوب سكر
نص كوب حليب
نص كوب زيت
بيكنج بودر
فانيليا
ودى مقادير تانيه للكيكه
بيضتين
2 كوب دقيق
1 ونص كوب سكر
1 كوب حليب
نص كوب زيت
فانيليا
بيكنج بودر
او اى مقادير انتى بتعملى ىيها الكيكه
المقادير دى بتكفى لعمل صنيتين اتنين قطر الواحده من 25 ل 30 سم
كميه من السكر لعمل الكراميل حوالى 4 معالق كبيره للصنيه الواحده
2 او 3 تفاحات
نجيب السكر بتاع الكراميل ونرشه فى الصنيه
[img][url=https://servimg.com/view/14570939/1570]
و نضعها على نار متوسطه لحد مالسكر يدوب ويبقى كراميل بس تشيليه وهو لونه برتقالى كده اوعى تسيبيه لحد مايغمق لحسن يمرر
[/url]
بعدين تجيبى التفاح وتقشريه وتقطعيه اربع وكل ربع تقطعيه شرايح رفيعه بس مش رفيعه قوى
ترصى الشرايح فى الصينيه على شكل دايره ترصيها كده على اطراف الصينيه بحيث يكون رأس التفاحه لجدار الصينيه والطرف ناحية الداخل واحده جنب التانيه لحد ماتكملى الصينيه
حتعملى طبقه واحده من التفاح
بعدين تعملى الكيكه
طريقة الكيكه نضيف البيض مع السكر والفانيليا ونضربهم بالمضرب لحد ماتهيش بس مش حتهيش قوى زى الكيكه الاسفنيه وتبقى تقيله لما نرفع بالمضرب ونعمل خط على الوش يختفى بشويش وبعدين نضيف الدقيق والبيكنج بودر شويه بشويه ونقلب بعدين نضيف الحليب والزيت شويه بشويه ونقلب
نصب الكيكه على التفاح ونراعى اننا نحط نص مقدار الكيكه بس والنص التانى فى الصينيه التانيه او من البدايه تعملى الكيكه بنص مقادرها
[url=https://servimg.com/view/14570939/1573][/url]
ندخلها الفرن على درجة حراره 180 لمدة 35 دقيقه
ولما تطلع تمشى على اطراف الصينيه بالسكينه وبعدين نقلب الكيكه
وبالهنا والشفا الى تجربها تقولى
الصوره النهائيه دوخت انزلها مش راضيه تنزل مش عارفه ايه حكايتها بس ان شاء الله حجرب انزلها تانى
وماتنسوش التقييم
ممكن النص التانى من عجينة الكيكه تضيفى عليه زبيب وتقلبيه معاها وتدخليها الفرن وتبقى كيكه بالزبيب روعه
او تضيفى عليه زبيب مع قطع من قشر البرتقال بعد ماتبشرى الطبقه الخارجيه من القشره وتقطعيها قطع صغيره 1سم فى 1سم
عشان كده قلت اجيبهالكم وان شاء الله تعجبكم
مقادير الكيكه العاديه
5 بيضات
2 كوب دقيق
1 و ربع كوب سكر
نص كوب حليب
نص كوب زيت
بيكنج بودر
فانيليا
ودى مقادير تانيه للكيكه
بيضتين
2 كوب دقيق
1 ونص كوب سكر
1 كوب حليب
نص كوب زيت
فانيليا
بيكنج بودر
او اى مقادير انتى بتعملى ىيها الكيكه
المقادير دى بتكفى لعمل صنيتين اتنين قطر الواحده من 25 ل 30 سم
كميه من السكر لعمل الكراميل حوالى 4 معالق كبيره للصنيه الواحده
2 او 3 تفاحات
نجيب السكر بتاع الكراميل ونرشه فى الصنيه
[img][url=https://servimg.com/view/14570939/1570]
و نضعها على نار متوسطه لحد مالسكر يدوب ويبقى كراميل بس تشيليه وهو لونه برتقالى كده اوعى تسيبيه لحد مايغمق لحسن يمرر
[/url]
بعدين تجيبى التفاح وتقشريه وتقطعيه اربع وكل ربع تقطعيه شرايح رفيعه بس مش رفيعه قوى
ترصى الشرايح فى الصينيه على شكل دايره ترصيها كده على اطراف الصينيه بحيث يكون رأس التفاحه لجدار الصينيه والطرف ناحية الداخل واحده جنب التانيه لحد ماتكملى الصينيه
حتعملى طبقه واحده من التفاح
بعدين تعملى الكيكه
طريقة الكيكه نضيف البيض مع السكر والفانيليا ونضربهم بالمضرب لحد ماتهيش بس مش حتهيش قوى زى الكيكه الاسفنيه وتبقى تقيله لما نرفع بالمضرب ونعمل خط على الوش يختفى بشويش وبعدين نضيف الدقيق والبيكنج بودر شويه بشويه ونقلب بعدين نضيف الحليب والزيت شويه بشويه ونقلب
نصب الكيكه على التفاح ونراعى اننا نحط نص مقدار الكيكه بس والنص التانى فى الصينيه التانيه او من البدايه تعملى الكيكه بنص مقادرها
[url=https://servimg.com/view/14570939/1573][/url]
ندخلها الفرن على درجة حراره 180 لمدة 35 دقيقه
ولما تطلع تمشى على اطراف الصينيه بالسكينه وبعدين نقلب الكيكه
وبالهنا والشفا الى تجربها تقولى
الصوره النهائيه دوخت انزلها مش راضيه تنزل مش عارفه ايه حكايتها بس ان شاء الله حجرب انزلها تانى
وماتنسوش التقييم
ممكن النص التانى من عجينة الكيكه تضيفى عليه زبيب وتقلبيه معاها وتدخليها الفرن وتبقى كيكه بالزبيب روعه
او تضيفى عليه زبيب مع قطع من قشر البرتقال بعد ماتبشرى الطبقه الخارجيه من القشره وتقطعيها قطع صغيره 1سم فى 1سم
- roro25285مشرفه عامه
- رقم عضويتك : 565
عدد المساهمات : 5061
الاوسمه :
العمل/الترفيه : dentist
تسلم ايدك
تم التقيم ياقمر
تم التقيم ياقمر
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
تسلميلى يارب ياقمر
- emy ghanemاميره فضيه
- رقم عضويتك : 9301
عدد المساهمات : 4032
الاوسمه :
ياجامد يا بطوط يا جامد ميه ميه ولازم اجربها
تسلم ايدك وهقيملك من عيونى ياسكر
تسلم ايدك وهقيملك من عيونى ياسكر
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
تسلمى انتى يا احلى ايمى ربنا يبارك فيكى يارب
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
تحفه تسلم ايديكى يا قمر
- هاميساميره جديده
- عدد المساهمات : 17
الاوسمه :
يعنى كده يبقى الكراميل تحت وفوقيه التفاح وبعدين عليهم الكيكه ونحطهم فى الفرن وتسلم ايدك يا قمر
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
بالظبط كده ياهاميس ولما بتطلع بتقلبيها فبيكون الوش هو الى عليه الكراميل والتفاح
وبيكون شكلها حلو قوى
وبالهنا والشفا يا جميل
وبيكون شكلها حلو قوى
وبالهنا والشفا يا جميل
- دوما توكاميره خياليه
- رقم عضويتك : 1877
عدد المساهمات : 826
الاوسمه :
من طريقه كلامك
الواحد جاع وحابب يجربها
بس فى سوال
اصل انا لسه جديده فى الحاجات دى
انتى هتحطى السكر من غير ما تضيفى عليه اى سائل هيدوم ويبقه كراميل
ولا لازم تحطى سائل عليه زى شويه ميه كده
وانتى مقلتيش لانها بديهى
الواحد جاع وحابب يجربها
بس فى سوال
اصل انا لسه جديده فى الحاجات دى
انتى هتحطى السكر من غير ما تضيفى عليه اى سائل هيدوم ويبقه كراميل
ولا لازم تحطى سائل عليه زى شويه ميه كده
وانتى مقلتيش لانها بديهى
- فاطمة الزهراءاميره فضيه
- رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :
دوما توك حبيبة قلبى كلنا كنا جداد فى حاجه زى دى فى الاول احنا كمان اسألى اى سؤال وانا تحت امرك ياقمر وان شاء الله تجربيها وتعكبك جدا هى سهله قوى لو جربتيها
بالنسبه للسكر بتحطيه كده فى الصينيه من غير اى حاجه خااالص حتى الصينيه تكون ناشفه وانتى لما تحطيها على النار حيدوب لوحده وبس ابقى حركى الصينيه لما يدوب كله من كل الاطراف اوعى تقلبيها باى معلقه بس حركى الصينيه واوعى تسيبيه لحد مايغمق
لو احتيجتى تسألى على اى حاجه تانيه انا فى الخدمه ياقمر
بالنسبه للسكر بتحطيه كده فى الصينيه من غير اى حاجه خااالص حتى الصينيه تكون ناشفه وانتى لما تحطيها على النار حيدوب لوحده وبس ابقى حركى الصينيه لما يدوب كله من كل الاطراف اوعى تقلبيها باى معلقه بس حركى الصينيه واوعى تسيبيه لحد مايغمق
لو احتيجتى تسألى على اى حاجه تانيه انا فى الخدمه ياقمر
صفحة 1 من اصل 4 • 1, 2, 3, 4
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى