- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
طريقه عمل كفتة الفراخ المشوية
28.06.13 23:02
طريقه عمل كفتة الفراخ المشوية
المقادير:
1/ 2 كيلو أوراك فراخ مفرومة
2 حبة بصل مفروم
كوب بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة بقسماط
ملح وفلفل
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
عيدان شيش للشوي
الطريقة:
1- افرمي البصل واعصريه من المية كويس، وخلي المية على جانب، وبعدين اخلطي البصل ده مع الفراخ والبقدونس والبقسماط، وتبّليها بالملح والفلفل والبهارات.
2- اعجني الكفتة شوية لحد ما كل المكونات تتداخل كويس، وحطيها في التلاجة وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان ماتفكش منك وانت بتشويها.
3- بعد كده ابدئي صبّعيها على الأسياخ، وبلي إيديك بمية البصل وانتي بتصبعيها علشان تدي لها نكهة وكمان تدي لها لون حلو، وحاولي تخلي الكفتة رفيعة علشان تتشوي كويس.
4- بعدين اشويها على الجريل أو في طاسة تكون مابتلزقش، وحاولي أول لما تحطيها على الشواية تقلبيها من كل الأجناب علشان تمسك كويس، وسيبيها لحد ما تستوي كويس، وقدميها مع سلطة الطحينة.. بالهنا والشفا.
المقادير:
1/ 2 كيلو أوراك فراخ مفرومة
2 حبة بصل مفروم
كوب بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة بقسماط
ملح وفلفل
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
عيدان شيش للشوي
الطريقة:
1- افرمي البصل واعصريه من المية كويس، وخلي المية على جانب، وبعدين اخلطي البصل ده مع الفراخ والبقدونس والبقسماط، وتبّليها بالملح والفلفل والبهارات.
2- اعجني الكفتة شوية لحد ما كل المكونات تتداخل كويس، وحطيها في التلاجة وسيبيها لمدة نصف ساعة علشان ماتفكش منك وانت بتشويها.
3- بعد كده ابدئي صبّعيها على الأسياخ، وبلي إيديك بمية البصل وانتي بتصبعيها علشان تدي لها نكهة وكمان تدي لها لون حلو، وحاولي تخلي الكفتة رفيعة علشان تتشوي كويس.
4- بعدين اشويها على الجريل أو في طاسة تكون مابتلزقش، وحاولي أول لما تحطيها على الشواية تقلبيها من كل الأجناب علشان تمسك كويس، وسيبيها لحد ما تستوي كويس، وقدميها مع سلطة الطحينة.. بالهنا والشفا.
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى