- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
فتة الشاورما
20.05.12 0:58
فتة الشاورما
فتة شاورما بالفراخ
½ كيلو فراخ فيلية – 100 ج ارز – 100 ج طماطم معصجة – رغيف خبز شامى (لبناتى)
بصل – خل – ليمون – ملح وفلفل وبهارات
الطريقة
نقطع الخبز مكعبات ونحمره فى الزيت وبعدين نصفيه من الزيت
نقطع الدجاج شرايح رفيعه قوى ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات والخل ونتركها ساعه على الاقل
نشوح الدجاج فى الزيت المتبقى من تشويح الخبز حوالى 10 دقائق
ثم نضع عليها شوية خل ونقلب ثوانى ثم نضع الطماطم (2 معلقة) ونقلبهم ثم نضع
الارز وشوية خبز ونقلب نقلب ثم نغرفها فى طبق ونضع على الوش شوية خبز والصلصة
الصلصة
طماطم معصورة – شوية خل – زيت – ثوم – ملح وفلفل – كمون – بهارات
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الخل يغلى ثم نضع الطماطم وكل التوابل
ونتركها لحد ماتتسبك
طريقه فتة الشاورما اللحمة
المقادير:
1/2 كيلو لحم مقطع شرائح 1 1/2 كوب ارز مقدار خبز محمص مقدار بصل مكعبات 2 فص ثوم مفروم مقدار طماطم وفلفل اخضر مقطعين مقدار زيتون اسود مقدار خل مقدار ملح وفلفل اسود مقدار بهارات لحم ملعقة كبيرة سمن لتشويح الخبز
الطبخ: १
- نشوح البصل والتوم ونحط عليه فلفل اسود وبهارات اللحمه
2- اول ما يدبل ننزل بالحمه ونقلب وبعدين نحط الخل يعني ربع كوبايه خل كدا هتلاقو الريحه طلعت وووووووواو
3- وبعدين ننزل بالفلفل الرومي ونغطي الحله لحد قبل ما تستوي بشويه ننزل بالطماطم والزيتون وملح طبعا ونسبها تستوي خلاص
4- نطفي النار كدا الشاورمة جهزت
5- نعمل رز عادي ونعمل العيش متقطع نشوحو علي النار مع معلقه سمنه
6- وبعدين ناخد الصوص اللي نزل من الشاورما ونسقي بيها العيش
7- ونجيب صينيه نحط العيش وعليه الرز وعليه الشاورمة على الوش
ملاحظات: ممكن تعملي معاه توميه او سلطه باذنجان
فتة شاورما بالفراخ
½ كيلو فراخ فيلية – 100 ج ارز – 100 ج طماطم معصجة – رغيف خبز شامى (لبناتى)
بصل – خل – ليمون – ملح وفلفل وبهارات
الطريقة
نقطع الخبز مكعبات ونحمره فى الزيت وبعدين نصفيه من الزيت
نقطع الدجاج شرايح رفيعه قوى ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات والخل ونتركها ساعه على الاقل
نشوح الدجاج فى الزيت المتبقى من تشويح الخبز حوالى 10 دقائق
ثم نضع عليها شوية خل ونقلب ثوانى ثم نضع الطماطم (2 معلقة) ونقلبهم ثم نضع
الارز وشوية خبز ونقلب نقلب ثم نغرفها فى طبق ونضع على الوش شوية خبز والصلصة
الصلصة
طماطم معصورة – شوية خل – زيت – ثوم – ملح وفلفل – كمون – بهارات
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الخل يغلى ثم نضع الطماطم وكل التوابل
ونتركها لحد ماتتسبك
طريقه فتة الشاورما اللحمة
المقادير:
1/2 كيلو لحم مقطع شرائح 1 1/2 كوب ارز مقدار خبز محمص مقدار بصل مكعبات 2 فص ثوم مفروم مقدار طماطم وفلفل اخضر مقطعين مقدار زيتون اسود مقدار خل مقدار ملح وفلفل اسود مقدار بهارات لحم ملعقة كبيرة سمن لتشويح الخبز
الطبخ: १
- نشوح البصل والتوم ونحط عليه فلفل اسود وبهارات اللحمه
2- اول ما يدبل ننزل بالحمه ونقلب وبعدين نحط الخل يعني ربع كوبايه خل كدا هتلاقو الريحه طلعت وووووووواو
3- وبعدين ننزل بالفلفل الرومي ونغطي الحله لحد قبل ما تستوي بشويه ننزل بالطماطم والزيتون وملح طبعا ونسبها تستوي خلاص
4- نطفي النار كدا الشاورمة جهزت
5- نعمل رز عادي ونعمل العيش متقطع نشوحو علي النار مع معلقه سمنه
6- وبعدين ناخد الصوص اللي نزل من الشاورما ونسقي بيها العيش
7- ونجيب صينيه نحط العيش وعليه الرز وعليه الشاورمة على الوش
ملاحظات: ممكن تعملي معاه توميه او سلطه باذنجان
- oshi410مشرفه قسم الاعمال اليدويه
- رقم عضويتك : 1470
عدد المساهمات : 9776
الاوسمه :
رد: فتة الشاورما
20.05.12 15:55
يا توتة
انا كلتها قبل كدة وكانت تحفة
انا كلتها قبل كدة وكانت تحفة
- Um Jodeاميره رائعه
- عدد المساهمات : 328
الاوسمه :
العمل/الترفيه : معلمةٌ
رد: فتة الشاورما
21.05.12 13:44
يممممممممممممممممي حلوة اوي والله انا هااجربها ان شاء الله في يوم الفري داي)مشكورة حبيبتي
- فتاة الاحزانمشرفه قسم الشعر
- رقم عضويتك : 2801
عدد المساهمات : 6860
الاوسمه :
العمل/الترفيه : خريجه كلية الحقوق
رد: فتة الشاورما
21.04.13 11:58
تسلم ايديكى
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى