ألذ كشري مصري بالصور
+2
عطر الروح
نفرتيتي
6 مشترك
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
ألذ كشري مصري بالصور
12.12.11 22:26
ألذ كشري مصري بالصور
المقادير:
الارز بالعدس:
كوب ارز مصرى
كوب عدس اسمر
كوب ماء سلق العدس
بصله كبيره مبشوره
زيت
بهارات
بابريكا
ملح
المكرونه:
نصف باكيت مكرونة
3 ملاعق كبيره صلصه طماطم
القليل من الماء
زيت
ملح
الصلصة:
3 حبات طماطم بدون قشر "عصير طماطم"
ملعقه كبيرة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيره خل
القليل من الماء
زيت
ملح
الكمونيه:
4 فصوص ثوم
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره هرميه كمون
2 ملعقه كبيره خل
زيت
ملح
البصل الوردات:
زيت
2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
فلفل
الطريقة:
نغسل العدس الاسمر ثم يسلق جيدا ويترك جانبا ونحتفظ بماء سلق العدس لاستخدمه في تسويه الرز بعد ذلك.
نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه البصل ثم نضيف البهارات والبابريكا
ثم نضيف الارز الابيض المغسول والمصفى.
مع التقليب المستمر لمده 3 دقائق
ثم نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى يختلط الجميع ومن ثم نضيف ماء سلق العدس والملح.
يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج, وهذا شكله النهائي ان شاء الله..
المكرونه
نسلق المكرونه
ونقوم بتحضير صلصه المكرونه
نقوم بوضع الزيت في القدر
ثم نضيف 3 ملاعق كبيره صلصه طماطم والقليل من الماء واخيرا الملح
ثم نقوم بإضافه المكرونه
ونقلبها جيدا مع الصلصه
من الممكن ترك المكرونه بيضاء دون صلصه لكني افضلها بالصلصه
تجهيز الصلصة
نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم
ثم نضيف عصير الطماطم "3 حبات طماطم نضعها في ماء ساخن لتسهيل ازاله القشره الخارجيه ثم نضربهم في خلاط العصير"
ثم نضيف ملعقه الصلصه والقليل من الماء والملح واخيرا الخل
الكمونيه
نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم, ثم نضيف الكمون
ثم ربع كوب الماء ونتركم يغلوا على النار
واخيرا نضيف الخل والملح حسب الرغبه
وردات البصل
نحمر البصل الجوانح المضاف اليه القليل من الفلفل فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ او مصفاه وذلك لاضافته على وجه الطبق
الصوصات مع البصل
نقوم بتحضير طبق كبير من الكشري للتقديم على السفره..
اولا نقوم بوضع طبقه من الارز بالعدس
ثانيا نضع طبقه من المكرونه
ثالثا نضيف حلقات البصل المحمر للتجميل ونقدم معه الصوصات على جنب
طريقه اخرى للتقديم
يغرف الارز بالعدس في طبق صغير لشخص واحد ويوضع فوقه قليل من المكرونه وفوقها الصلصة ثم نضيف البصل المحمر لتجميل الطبق.
والف هنا وشفا
الارز بالعدس:
كوب ارز مصرى
كوب عدس اسمر
كوب ماء سلق العدس
بصله كبيره مبشوره
زيت
بهارات
بابريكا
ملح
المكرونه:
نصف باكيت مكرونة
3 ملاعق كبيره صلصه طماطم
القليل من الماء
زيت
ملح
الصلصة:
3 حبات طماطم بدون قشر "عصير طماطم"
ملعقه كبيرة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيره خل
القليل من الماء
زيت
ملح
الكمونيه:
4 فصوص ثوم
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره هرميه كمون
2 ملعقه كبيره خل
زيت
ملح
البصل الوردات:
زيت
2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
فلفل
الطريقة:
الارز بالعدس
نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك .
نغسل العدس الاسمر ثم يسلق جيدا ويترك جانبا ونحتفظ بماء سلق العدس لاستخدمه في تسويه الرز بعد ذلك.
نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه البصل ثم نضيف البهارات والبابريكا
ثم نضيف الارز الابيض المغسول والمصفى.
مع التقليب المستمر لمده 3 دقائق
ثم نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى يختلط الجميع ومن ثم نضيف ماء سلق العدس والملح.
يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج, وهذا شكله النهائي ان شاء الله..
المكرونه
نسلق المكرونه
ونقوم بتحضير صلصه المكرونه
نقوم بوضع الزيت في القدر
ثم نضيف 3 ملاعق كبيره صلصه طماطم والقليل من الماء واخيرا الملح
ثم نقوم بإضافه المكرونه
ونقلبها جيدا مع الصلصه
من الممكن ترك المكرونه بيضاء دون صلصه لكني افضلها بالصلصه
تجهيز الصلصة
نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم
ثم نضيف عصير الطماطم "3 حبات طماطم نضعها في ماء ساخن لتسهيل ازاله القشره الخارجيه ثم نضربهم في خلاط العصير"
ثم نضيف ملعقه الصلصه والقليل من الماء والملح واخيرا الخل
الكمونيه
نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم, ثم نضيف الكمون
ثم ربع كوب الماء ونتركم يغلوا على النار
واخيرا نضيف الخل والملح حسب الرغبه
وردات البصل
نحمر البصل الجوانح المضاف اليه القليل من الفلفل فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ او مصفاه وذلك لاضافته على وجه الطبق
الصوصات مع البصل
نقوم بتحضير طبق كبير من الكشري للتقديم على السفره..
اولا نقوم بوضع طبقه من الارز بالعدس
ثانيا نضع طبقه من المكرونه
ثالثا نضيف حلقات البصل المحمر للتجميل ونقدم معه الصوصات على جنب
طريقه اخرى للتقديم
يغرف الارز بالعدس في طبق صغير لشخص واحد ويوضع فوقه قليل من المكرونه وفوقها الصلصة ثم نضيف البصل المحمر لتجميل الطبق.
والف هنا وشفا
- عطر الروحاميره رائعه
- عدد المساهمات : 357
الاوسمه :
العمل/الترفيه : ست بيت ممتازة
رد: ألذ كشري مصري بالصور
12.12.11 22:46
واااااو تسلم ايدك عايزة اكلهم اكل
ههههههههههه جوعتينى خااالص كدا
تسلم ايديك ياقمر
ههههههههههه جوعتينى خااالص كدا
تسلم ايديك ياقمر
- Ranoshaa mohamedالاميرات المتميزات
- رقم عضويتك : 4652
عدد المساهمات : 2679
الاوسمه :
رد: ألذ كشري مصري بالصور
12.12.11 23:03
الواحد جعان
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: ألذ كشري مصري بالصور
12.12.11 23:06
اههه الواحد فعلا جعان جدا
- دوما توكاميره خياليه
- رقم عضويتك : 1877
عدد المساهمات : 826
الاوسمه :
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 1:26
تسلم ايدك
بس يا سلام لو جنبهم بيضتين مسلوقتين
ياااااااااااااااااه
بس يا سلام لو جنبهم بيضتين مسلوقتين
ياااااااااااااااااه
- دمعة غراماميره برونزيه
- رقم عضويتك : 25943
عدد المساهمات : 1965
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبة
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 1:28
هههههههههههههه خلاص بقا نا باكل كيكة وشاى اللى جعان يستنى الكشرى يتعمل ويجى ياكل معايا كيكة انا واختى بسنت
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 1:34
بالهنا و الشفا يا قمر فكرة حلوة عقبال ما الكشرى يستوى بس ياريت كيك دايت علشان انا عامله ريجيم هههههههه
نورتونى
نورتونى
- دمعة غراماميره برونزيه
- رقم عضويتك : 25943
عدد المساهمات : 1965
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبة
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 1:39
بس كده انت تامرى وتنورى ههههه
- roro25285مشرفه عامه
- رقم عضويتك : 565
عدد المساهمات : 5061
الاوسمه :
العمل/الترفيه : dentist
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 7:55
انا بجد بعشق الكشرى وبموت عليه ده من التراث الوطنى بتاعنا
تسلم الايادى
تسلم الايادى
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: ألذ كشري مصري بالصور
13.12.11 17:37
;)
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى