- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
ملف كامل عن اكلات عيد الاضحي كل عام وانتم بالف خير
02.11.11 12:06
كل عام وانتم بالف خير
ملف كامل عن اكلات عيد الاضحي كل عام وانتم بالف خير
طبق اليوم - دجاج مع الأرز المدخن: طريقة عمل دجاج مع الأرز المدخن باسلوب الشيف اسامة السيد. هذه الوصفة مقدمة من مطبخ طبق اليوم بالصور لمحبي اطباق اللحوم والخضار.
المقادير
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم
ملح وفلفل
1 ملعقة صغيرة بشر ليمون
عصير ليمونة
1/2 كوب زيت زيتون
5 بصل متوسط (شرائح)
3 حبة كوسا خضراء (حلقات)
3 حبة كوسا صفراء (حلقات)
5 حبة طماطم كبيرة (شرائح)
4 حبة بطاطس كبيرة مُقشرة (حلقات)
1 ظهر ضأن ( ريش) قطعة واحدة
1 حبة بطاطس كبيرة بالقشر
1 كوب بصل صغير ( أضاليا) مشوي
2 كوب مرق
3 ملعقة كبيرة جبن بارمازان مبشورة
الطريقة
- يُسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
- يُخلط الثوم مع الزعتر، الملح والفلفل، بشر وعصير الليمون وزيت الزيتون في وعاء عميق.
- يُتبل البصل بالخليط السابق مع التقليب الجيد حتى يتشرب من التتبيلة.
- يُنشل البصل من التتبيلة ثم يُفرد في قاع صينية فرن كبيرة بحيث يُغطي قاع الصينية تماماً.
- تُرص حلقات الكوسا، الطماطم والبطاطس بالتبادل فوق البصل على أحرف الصينية فقط وبشكل مائل.
- يُربط جانبي ظهر الضأن بخيط لحام بحيث يُصبح شكله مثل التاج.
- يُتبل الظهر بنفس تتبيلة البصل ثم يُوضع في منتصف الصينية بين حلقات الخضروات ويُوضع في منتصف التاج حبة بطاطس كبيرة بالقشر للحفاظ على شكل التاج (كما يُمكن وضع طبق معدني به بصل صغير مشوي).
- يُرش المرق فوق الخضروات وتُتبل بالملح والفلفل ثم تُرش بالجبن البارمازان.
- يُغطى الظهر بورق ألومنيوم ثم يُوضع بالفرن لمدة 35 دقيقة أو حتى ينضج.
تابعوووونى لسه هجيبلكم اكلات حلوه اوي
ملف كامل عن اكلات عيد الاضحي كل عام وانتم بالف خير
طريقة عمل الفتة المصرية &&
المقادير
====
2كوب أرز مطبوخ
2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته
وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف
خلاصة سلق اللحم (مرقه -شوربة )
2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)
4\1 كوب خل
ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم
ملح
الطريقة
====
يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن
أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت
وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون
وهذه صورة الخبز قبل التحميص
صورته بعد التقطيع
وهذه صورته بعد التحميص
نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل من الشوربه الساخنة
ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربة
ثم نضع فوقه الأرز - وكمية الأرز تحدد حسب الرغبة
إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله
تحضير صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتة
===============================
نحمر الثوم المفروم في ملعقة كبيرة من السمن
الى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا حتى لا يصبح مر
ثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة
ثم نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطح
كما يمكن اضافة بعض هذة الصلصة
على كمية الشوربا التى نسقى بها الفتة
وهذا حسب الرغبة
قد يوضع بعض اللحم حول الفتة ويقدم الباقي في طبق مستقل
أو توضع كل الكمية في طبق مستقل
ويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور
وبالهنــــــــــــتا والشفــــــــــــــا ......
الاكله التانيه
ظهر ضأن مع حلقات خضار بالفرن
ظهر ضأن مع حلقات خضار بالفرن
.
المقادير
====
2كوب أرز مطبوخ
2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته
وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف
خلاصة سلق اللحم (مرقه -شوربة )
2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)
4\1 كوب خل
ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم
ملح
الطريقة
====
يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن
أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت
وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون
وهذه صورة الخبز قبل التحميص
صورته بعد التقطيع
وهذه صورته بعد التحميص
نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل من الشوربه الساخنة
ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربة
ثم نضع فوقه الأرز - وكمية الأرز تحدد حسب الرغبة
إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله
تحضير صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتة
===============================
نحمر الثوم المفروم في ملعقة كبيرة من السمن
الى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا حتى لا يصبح مر
ثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة
ثم نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطح
كما يمكن اضافة بعض هذة الصلصة
على كمية الشوربا التى نسقى بها الفتة
وهذا حسب الرغبة
قد يوضع بعض اللحم حول الفتة ويقدم الباقي في طبق مستقل
أو توضع كل الكمية في طبق مستقل
ويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور
وبالهنــــــــــــتا والشفــــــــــــــا ......
الاكله التانيه
ظهر ضأن مع حلقات خضار بالفرن
ظهر ضأن مع حلقات خضار بالفرن
.
طبق اليوم - دجاج مع الأرز المدخن: طريقة عمل دجاج مع الأرز المدخن باسلوب الشيف اسامة السيد. هذه الوصفة مقدمة من مطبخ طبق اليوم بالصور لمحبي اطباق اللحوم والخضار.
المقادير
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم
ملح وفلفل
1 ملعقة صغيرة بشر ليمون
عصير ليمونة
1/2 كوب زيت زيتون
5 بصل متوسط (شرائح)
3 حبة كوسا خضراء (حلقات)
3 حبة كوسا صفراء (حلقات)
5 حبة طماطم كبيرة (شرائح)
4 حبة بطاطس كبيرة مُقشرة (حلقات)
1 ظهر ضأن ( ريش) قطعة واحدة
1 حبة بطاطس كبيرة بالقشر
1 كوب بصل صغير ( أضاليا) مشوي
2 كوب مرق
3 ملعقة كبيرة جبن بارمازان مبشورة
الطريقة
- يُسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
- يُخلط الثوم مع الزعتر، الملح والفلفل، بشر وعصير الليمون وزيت الزيتون في وعاء عميق.
- يُتبل البصل بالخليط السابق مع التقليب الجيد حتى يتشرب من التتبيلة.
- يُنشل البصل من التتبيلة ثم يُفرد في قاع صينية فرن كبيرة بحيث يُغطي قاع الصينية تماماً.
- تُرص حلقات الكوسا، الطماطم والبطاطس بالتبادل فوق البصل على أحرف الصينية فقط وبشكل مائل.
- يُربط جانبي ظهر الضأن بخيط لحام بحيث يُصبح شكله مثل التاج.
- يُتبل الظهر بنفس تتبيلة البصل ثم يُوضع في منتصف الصينية بين حلقات الخضروات ويُوضع في منتصف التاج حبة بطاطس كبيرة بالقشر للحفاظ على شكل التاج (كما يُمكن وضع طبق معدني به بصل صغير مشوي).
- يُرش المرق فوق الخضروات وتُتبل بالملح والفلفل ثم تُرش بالجبن البارمازان.
- يُغطى الظهر بورق ألومنيوم ثم يُوضع بالفرن لمدة 35 دقيقة أو حتى ينضج.
تابعوووونى لسه هجيبلكم اكلات حلوه اوي
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: ملف كامل عن اكلات عيد الاضحي كل عام وانتم بالف خير
02.11.11 12:16
لحمة ضانى مشوية
لحمة ضاني مشوية
المقادير:
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.
• نص فنجان زيت.
الطريقة:
1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.
2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت الخل الكمون
جوزة الطيب البصلة عصير الطماطم الفلفل الأسود
الفلفل الأخضر الثوم الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.
3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في
رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة
التتبيل...
4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة
لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو
الفحم...
وبالهنا والشفا
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير:
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح.
• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقة:
1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل
الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل
والبهارات والفلفل الأسمر"...
2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده
نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع
صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه
الفخدة...
3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة
أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر
ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ
برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.
6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار
ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم
على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.
7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش
من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.
وبالهنا والشفا
صينية الرقاق بالبشاميل
ودي كمان أكلة بسيطة ممكن إننا نعملها في العيد
المقادير:
• نصف كيلو رقاق.
بصلة مقطعة قطع صغيرة.
• نص كيلو لحمة مفرومة.
• نص كوب كبير زبدة.
• نص كوب كبير دقيق.
• 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.
• 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة.
الطريقة:
1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى
قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة
ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع
التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها
على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.
2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف
ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده
نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه
سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من
على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها
بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم
مع بعض.
3- هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل
الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.
4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية
الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية
البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده
نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.
5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو
لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها.
صينية اللحم في الفرن
المقادير:
• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود
• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات
والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل
ثم طبقة من شرائح الطماطم
وبعد كده حطي اللحمة عليها
ثم باقي شرائح البصل والطماطم،
وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري
وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة
أو لغاية ما تحسي إنها استوت..
وبألف هنا وشفا.
موزة بالفريك