- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
طريقة عمل القرع العسلي بالصور
08.08.11 3:37
طريقة عمل القرع العسلي بالصور
المقادير: قرع عسلى كبير مقشر ومقطع مكعبات
كوب كبير سكر
سمن أو ذبدة
ذبيب مكسرات وأنا أفضل عين الجمل ( اللوز)
مقادير كريمة الباتسير:
: نصف كوب دقيق
ملعقة سمن أو ذبدة
2كوب لبن
نصف كوب سكر
2بيضة
فانيليا
طريقة عمل الكريمة:
نضع السمن على النار وبعد ذلك نضع النصف كوب دقيق وعند أصفرار اللون
نضع اللبن والسكر ويقلب جيدا الى أن يثخن أرفعه من على النار وأضع
البيض واقلب سريعا بالملعقة السلك واضع الفانليا مع التقليب
طريقة عمل القرع العسلى:
يوضع القرع العسلى مع السكر على النار ويترك حتى يسيل أو يصبح مهرى
أدهن صينية بالسمن وأضع القرع العسلى بها بعد هرسه جيدا وأضع معه
الزبيب والمكسرات
أضع كريمة الباتسير عليها وأدخلها الفرن حتى يحمر الوجه
[center]طريقة عمل طاجن القرع العسلى[/
[*]
[/list][b]المقادير
1 كيلو قرع عسلي
نصف كيلو سكر
فانيليا
لبن
3 ملاعق كبيرة سمن
(يكون بلدي طبعاً)
3 ملاعق كبيرة دقيق
كوب لبن
مكسرات محمصة
جوز هند مبشور
قرفة مطحونة
الطريقة
الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده
[/url]
[b]و بعدين نقطعه مكعبات كده
و نحطه في حلة على النار و عليه السكر
و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات
و نغطي الحلة كويس
هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه
و كمان القرع هيكون استوي
بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي
نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر
و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع
و بعدين نعمل الباشاميل
نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل
و كده الباشاميل خلص
طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه
؟؟
مافيش مشكلة
حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا علي الدقيق في الخلاط
و اضرب يا معلم لحد التجانس التام
و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل
و مافيش حد احسن من حد
ندخل بأه علي صينية القرع [/url]شخصياً
نجيب الصينية
(تكون صينية وسط)
و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو
بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي
و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية
(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)
و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة
(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )
و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور
(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)
و نحط الطبقة التانية باقي القرع [/url]العسلي كله
و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه
و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة تدي لون و ريحة جنااان
علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل تحت خالص قبل القرع في الصينية و النصف الباقي علي الوش
(ممكن تعملي كده عادي)
بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط و انتم ليكو حرية الاختيار مين فوق و مين تحت
بس كده خلاص خلصنا
نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر
علي درجة حرارة متوسطة
المقادير: قرع عسلى كبير مقشر ومقطع مكعبات
كوب كبير سكر
سمن أو ذبدة
ذبيب مكسرات وأنا أفضل عين الجمل ( اللوز)
مقادير كريمة الباتسير:
: نصف كوب دقيق
ملعقة سمن أو ذبدة
2كوب لبن
نصف كوب سكر
2بيضة
فانيليا
طريقة عمل الكريمة:
نضع السمن على النار وبعد ذلك نضع النصف كوب دقيق وعند أصفرار اللون
نضع اللبن والسكر ويقلب جيدا الى أن يثخن أرفعه من على النار وأضع
البيض واقلب سريعا بالملعقة السلك واضع الفانليا مع التقليب
طريقة عمل القرع العسلى:
يوضع القرع العسلى مع السكر على النار ويترك حتى يسيل أو يصبح مهرى
أدهن صينية بالسمن وأضع القرع العسلى بها بعد هرسه جيدا وأضع معه
الزبيب والمكسرات
أضع كريمة الباتسير عليها وأدخلها الفرن حتى يحمر الوجه
[center]طريقة عمل طاجن القرع العسلى[/
[*]
[/list][b]المقادير
1 كيلو قرع عسلي
نصف كيلو سكر
فانيليا
لبن
3 ملاعق كبيرة سمن
(يكون بلدي طبعاً)
3 ملاعق كبيرة دقيق
كوب لبن
مكسرات محمصة
جوز هند مبشور
قرفة مطحونة
الطريقة
الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده
[/url]
[b]و بعدين نقطعه مكعبات كده
و نحطه في حلة على النار و عليه السكر
و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات
و نغطي الحلة كويس
هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه
و كمان القرع هيكون استوي
بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي
نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر
و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع
و بعدين نعمل الباشاميل
نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل
و كده الباشاميل خلص
طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه
؟؟
مافيش مشكلة
حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا علي الدقيق في الخلاط
و اضرب يا معلم لحد التجانس التام
و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل
و مافيش حد احسن من حد
ندخل بأه علي صينية القرع [/url]شخصياً
نجيب الصينية
(تكون صينية وسط)
و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو
بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي
و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية
(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)
و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة
(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )
و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور
(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)
و نحط الطبقة التانية باقي القرع [/url]العسلي كله
و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه
و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة تدي لون و ريحة جنااان
علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل تحت خالص قبل القرع في الصينية و النصف الباقي علي الوش
(ممكن تعملي كده عادي)
بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط و انتم ليكو حرية الاختيار مين فوق و مين تحت
بس كده خلاص خلصنا
نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر
علي درجة حرارة متوسطة
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: طريقة عمل القرع العسلي بالصور
13.08.11 17:42
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى