اطباق للافطار روعة
+3
oshi410
roro25285
lolla samir
7 مشترك
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
- lolla samirاميره خياليه
- رقم عضويتك : 19779
عدد المساهمات : 829
الاوسمه :
العمل/الترفيه : في شركة سياحة
اطباق للافطار روعة
18.05.11 23:32
الفطور أهم وجبه في اليوم
ولكن للأسف أغلبنا يهملها البعض يفضل اللحوم على الفطور والبعض الأجبان او النشويات او الخضار ..
في الموضوع هذا حاولنا نلبي جميع الرغبات ونطور طرق التقديم وتستفيدون منه نشوف مع بعض انواع الفطور ..
[ أسياخ الجبن المشويه ]
جبنه + فلفل بارد ملون نقطع الجبنه مكعبات + الفلفل وندخلها اصياخ بالدور .. ثم نحطها ع الشوايه بدون زيت .
نقلبها حتى تنشوي جميع الجهات ..
نقدمها مع خبز محمص ومربى وزيتون ..
[ مزرعة بالبيض او الشكشوكة ]
سبب التسميه ان فيها انواع كثيره من الخضار ..
بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماطم + فلفل بارد [ بصل اخضر ] حسب الرغبه
نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس .. ثم الطماطم والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار ..
نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..
بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر ..
بعد ماتتحمر من تحت نقدمها ..
مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..
[ قوالب البيض بالتونه ]
علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور
نقطع البصل ونحمسه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل.
بكل قالب نحط ملعقتين من التونه ..
بالفرن 10 - 15 دقيقه ..
نقدمها مع الخبز ..
] نقانق + بيض مسلوق ]
3 اصابع نقانق + فلفل احمر + بصل + ملعقتين جبن سايل
نقطع البصل ونحمسه في زيت زيتون .. ثم نضيف الفلفل البارد .. ونتبله بالملح والفلفل
ثم نضيف النقانق بعد التقطيع .. ونتركها تطبخ دقيقتين ونضيف الجبن .
نقدمها مع البيض والخبز المحمص ..
نزينه برشة بقدونس مفروم ..
] توست بالجبنة والمربى ]
توست نقطعه نجوم او دوائر .. ثم بالقمع نحط عليه جبنة ~ مربى ..
نقدمه مع الزبادي والخس والطماط والزيتون ..
[ عجه بالفطر ]
بيض + فطر + فلفل بارد + بصل + جبن تشيدر + بقدونس
نقطع البصل والفلفل البارد ونحمسهم بالزيت .. ثم نضيف الفطر ونتبله بالملح والفلفل ..
نخفق بيضتين ونخلط معها البقدونس ونصبها ع الفطر .. ثم نضيف جبن التشيدر مكعبات ونتركه ع
النار حتى ينضج ويذوب الجبن .
نقدمه مع خبز محمص - شرايح طماطم - شرايح تركي مدخن ..
فول بالخلطه اللبنانيه ]
علبة فول بالخلطه اللبانيه + فص ثوم + صلصه طماطم منزليه + معجون طماطم بقدونس مفروم +
خمس ملاعق زيت زيتون .
نهرس الثوم ونحركه مع زيت الزيتون .. ونقلبه على النار ثواني يطلع طعمه ..
نفرغ علبة الفول في قدر مع ملعقه كبيره معجون طماطم و3 ملاعق صلصه منزليه ونضيف الثوم ..
نهرس الفول بالشوكه ونتركه يطبخ 5 دقائق ثم نضيف البقدونس ..
نقدمه بعد مانزينه بالزيت والشبت والطماطم ..
مع الخبز العربي والجبنة والزيتون ..
[ كروسان محشي ]
حبتين كروسان نحشيهم جبنه هولنديه مع خس ..
ونقدمها مع طماط وشرايح لحم ببروني وكاس قهوه ..
[ بيض مسلوق بالجبن ]
بيض مسلوق + جبن سايل
نقطع البيض بالنص ونطلع القلب الاصفر .. نخلطه مع جبن سايل ..
ثم نرجع للبيضه بواسطة القمع ..
نقدمه مع جبنة وطماطم صفير وزيتون بالأسياخ ..
والخبز . مع كاس قهوه وكاس عصير تفاح ..
[ زيتون محشي جبنة ]
زيتون اخضر بدون نوا + جبنة
بالقمع نحشي الزيتون ونقدمه على بساط من الخس ..
[ نقانق بالصويا والجبن ]
بصل مقطع صغير + نقانق شرايح + ملعقه صغيره صلصه صويا + جبن سايل + فلفل بارد احمر
نحمس البصل مع الزيت ونضيف الفلفل البارد والنقانق .. ونتبلها بالملح والفلفل والصويا ..
نتركه دقيقتين ثم نضيف 3 ملاعق صغيره جبن .. ونتركه ع النار دقيقه ثم نقدمها..
مع البيض المسلوق - جبن - لانشون - خبز محمص ..
[ بيض رول بالخضار ]
بيض مخفوق مع حليب .. نضيف عليه طماطم وبصل وبقدونس .. نتبله بالملح والفلفل الاسود ونصبه بصينيه دائريه مدهونه بالزيت ..
نحطه على النار حتى ينضج ثم نلفه رول ونقطعه حلقات ..
نقدمه مع خبز بشرايح الجبن - زبادي - طماطم وزيتون - كاس قهوه - عصير تفاح
]ساندوتش بيض × بيض ]
خبز تورتيلا بالشطه + بيض + طماطم + بقدونس + جبن
نسلق بيضه .. وبيضه نخفقها مع نص بياله حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصلحها ع القلايه ..
نحطها على خبز التورتيلا وندهنها بالجبن .. ثم نقطع البيض مع الطماطم والبقدونس ونرشه عليها ..
ونطويها من النص ..
نقدمها ..
] فطور جاهز ]
جبن هولندي ..
جبن تشيدر مدخن ..
نقدمه مع الخبز المحمص والمربى ..
]قوالب البيض بالفطر والرومي المدخن ]
بيض + فطر + بابريكا + فلفل بارد + شريحتين رومي مدخن
نقطع الفطر المعلب مع الفلفل البارد ونحطه بالقالب .. ثم نضيف رومي مدخن مقطع شرايح ..
نخفق بيضه مع حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود .. ونصبها على الفطر .. ثم نرشها بالبابريكا
نحطها بحمام مائي وندخلها الفرن .. 20 دقيقه ..
نقدمها مع الخبز ..
و بألف صحة وهنا
ولكن للأسف أغلبنا يهملها البعض يفضل اللحوم على الفطور والبعض الأجبان او النشويات او الخضار ..
في الموضوع هذا حاولنا نلبي جميع الرغبات ونطور طرق التقديم وتستفيدون منه نشوف مع بعض انواع الفطور ..
[ أسياخ الجبن المشويه ]
جبنه + فلفل بارد ملون نقطع الجبنه مكعبات + الفلفل وندخلها اصياخ بالدور .. ثم نحطها ع الشوايه بدون زيت .
نقلبها حتى تنشوي جميع الجهات ..
نقدمها مع خبز محمص ومربى وزيتون ..
[ مزرعة بالبيض او الشكشوكة ]
سبب التسميه ان فيها انواع كثيره من الخضار ..
بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماطم + فلفل بارد [ بصل اخضر ] حسب الرغبه
نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس .. ثم الطماطم والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار ..
نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..
بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر ..
بعد ماتتحمر من تحت نقدمها ..
مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..
[ قوالب البيض بالتونه ]
علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور
نقطع البصل ونحمسه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل.
بكل قالب نحط ملعقتين من التونه ..
نخلط بيضه مع بيالة حليب سايل ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصبها ع التونه .. ونرشها بالجبن ..
وشريحه فلفل بارد للنكهه .
بالفرن 10 - 15 دقيقه ..
نقدمها مع الخبز ..
] نقانق + بيض مسلوق ]
3 اصابع نقانق + فلفل احمر + بصل + ملعقتين جبن سايل
نقطع البصل ونحمسه في زيت زيتون .. ثم نضيف الفلفل البارد .. ونتبله بالملح والفلفل
ثم نضيف النقانق بعد التقطيع .. ونتركها تطبخ دقيقتين ونضيف الجبن .
نقدمها مع البيض والخبز المحمص ..
نزينه برشة بقدونس مفروم ..
] توست بالجبنة والمربى ]
توست نقطعه نجوم او دوائر .. ثم بالقمع نحط عليه جبنة ~ مربى ..
نقدمه مع الزبادي والخس والطماط والزيتون ..
[ عجه بالفطر ]
بيض + فطر + فلفل بارد + بصل + جبن تشيدر + بقدونس
نقطع البصل والفلفل البارد ونحمسهم بالزيت .. ثم نضيف الفطر ونتبله بالملح والفلفل ..
نخفق بيضتين ونخلط معها البقدونس ونصبها ع الفطر .. ثم نضيف جبن التشيدر مكعبات ونتركه ع
النار حتى ينضج ويذوب الجبن .
نقدمه مع خبز محمص - شرايح طماطم - شرايح تركي مدخن ..
فول بالخلطه اللبنانيه ]
علبة فول بالخلطه اللبانيه + فص ثوم + صلصه طماطم منزليه + معجون طماطم بقدونس مفروم +
خمس ملاعق زيت زيتون .
نهرس الثوم ونحركه مع زيت الزيتون .. ونقلبه على النار ثواني يطلع طعمه ..
نفرغ علبة الفول في قدر مع ملعقه كبيره معجون طماطم و3 ملاعق صلصه منزليه ونضيف الثوم ..
نهرس الفول بالشوكه ونتركه يطبخ 5 دقائق ثم نضيف البقدونس ..
نقدمه بعد مانزينه بالزيت والشبت والطماطم ..
مع الخبز العربي والجبنة والزيتون ..
[ كروسان محشي ]
حبتين كروسان نحشيهم جبنه هولنديه مع خس ..
ونقدمها مع طماط وشرايح لحم ببروني وكاس قهوه ..
[ بيض مسلوق بالجبن ]
بيض مسلوق + جبن سايل
نقطع البيض بالنص ونطلع القلب الاصفر .. نخلطه مع جبن سايل ..
ثم نرجع للبيضه بواسطة القمع ..
نقدمه مع جبنة وطماطم صفير وزيتون بالأسياخ ..
والخبز . مع كاس قهوه وكاس عصير تفاح ..
[ زيتون محشي جبنة ]
زيتون اخضر بدون نوا + جبنة
بالقمع نحشي الزيتون ونقدمه على بساط من الخس ..
[ نقانق بالصويا والجبن ]
بصل مقطع صغير + نقانق شرايح + ملعقه صغيره صلصه صويا + جبن سايل + فلفل بارد احمر
نحمس البصل مع الزيت ونضيف الفلفل البارد والنقانق .. ونتبلها بالملح والفلفل والصويا ..
نتركه دقيقتين ثم نضيف 3 ملاعق صغيره جبن .. ونتركه ع النار دقيقه ثم نقدمها..
مع البيض المسلوق - جبن - لانشون - خبز محمص ..
[ بيض رول بالخضار ]
بيض مخفوق مع حليب .. نضيف عليه طماطم وبصل وبقدونس .. نتبله بالملح والفلفل الاسود ونصبه بصينيه دائريه مدهونه بالزيت ..
نحطه على النار حتى ينضج ثم نلفه رول ونقطعه حلقات ..
نقدمه مع خبز بشرايح الجبن - زبادي - طماطم وزيتون - كاس قهوه - عصير تفاح
]ساندوتش بيض × بيض ]
خبز تورتيلا بالشطه + بيض + طماطم + بقدونس + جبن
نسلق بيضه .. وبيضه نخفقها مع نص بياله حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصلحها ع القلايه ..
نحطها على خبز التورتيلا وندهنها بالجبن .. ثم نقطع البيض مع الطماطم والبقدونس ونرشه عليها ..
ونطويها من النص ..
نقدمها ..
] فطور جاهز ]
جبن هولندي ..
جبن تشيدر مدخن ..
نقدمه مع الخبز المحمص والمربى ..
]قوالب البيض بالفطر والرومي المدخن ]
بيض + فطر + بابريكا + فلفل بارد + شريحتين رومي مدخن
نقطع الفطر المعلب مع الفلفل البارد ونحطه بالقالب .. ثم نضيف رومي مدخن مقطع شرايح ..
نخفق بيضه مع حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود .. ونصبها على الفطر .. ثم نرشها بالبابريكا
نحطها بحمام مائي وندخلها الفرن .. 20 دقيقه ..
نقدمها مع الخبز ..
و بألف صحة وهنا
- roro25285مشرفه عامه
- رقم عضويتك : 565
عدد المساهمات : 5061
الاوسمه :
العمل/الترفيه : dentist
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 1:51
تسلم ايك ياقمر
بس انا اخرى شريحه توست عليها شريحه جبنه شيدر
وشكرااااااااااا
بس انا اخرى شريحه توست عليها شريحه جبنه شيدر
وشكرااااااااااا
- lolla samirاميره خياليه
- رقم عضويتك : 19779
عدد المساهمات : 829
الاوسمه :
العمل/الترفيه : في شركة سياحة
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 5:17
يعني انا تاعبة نفسي و واقف من امبارح بالليل علشان احضر لكم كل ده وفي الآخر تقولي شريحة توست و شريحة جبنة ؟
يا خسارة وقفتي في المطبخ هههههههههههههههههه
نورتيني حبيبة قلبي
يا خسارة وقفتي في المطبخ هههههههههههههههههه
نورتيني حبيبة قلبي
- roro25285مشرفه عامه
- رقم عضويتك : 565
عدد المساهمات : 5061
الاوسمه :
العمل/الترفيه : dentist
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 9:31
ههههههههههههههههههههه
ماتزعليش اكيد هتلاقى اميرات كتير عايزين يفطروا
انا مش عارفه اعمل ايه فى نفسى اصلا
انا مش بحب اكل
ماتزعليش اكيد هتلاقى اميرات كتير عايزين يفطروا
انا مش عارفه اعمل ايه فى نفسى اصلا
انا مش بحب اكل
- oshi410مشرفه قسم الاعمال اليدويه
- رقم عضويتك : 1470
عدد المساهمات : 9776
الاوسمه :
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 11:24
تسلم ايدك
بجد تحفة جدا جدا
الصور لوحدها تشهى
والوصفات تهبل
كدة هتخلى اللى مش بيحب يفطر يبات فى المطبخ يجهز للفطار
بجد تحفة جدا جدا
الصور لوحدها تشهى
والوصفات تهبل
كدة هتخلى اللى مش بيحب يفطر يبات فى المطبخ يجهز للفطار
- lolla samirاميره خياليه
- رقم عضويتك : 19779
عدد المساهمات : 829
الاوسمه :
العمل/الترفيه : في شركة سياحة
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 19:00
بألف هنا و شفا
ونورتيني و اسعدني مرورك
ونورتيني و اسعدني مرورك
- آية عبد الرحمناميره حيويه
- رقم عضويتك : 11115
عدد المساهمات : 135
الاوسمه :
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 20:11
مممممممممممممممممممم
جميل انا معزومه عالفطار عندك بكرةان شاء الله :يا سلام:
جميل انا معزومه عالفطار عندك بكرةان شاء الله :يا سلام:
- lolla samirاميره خياليه
- رقم عضويتك : 19779
عدد المساهمات : 829
الاوسمه :
العمل/الترفيه : في شركة سياحة
رد: اطباق للافطار روعة
19.05.11 20:48
تنوري حبيبة قلبي
- emy ghanemاميره فضيه
- رقم عضويتك : 9301
عدد المساهمات : 4032
الاوسمه :
رد: اطباق للافطار روعة
22.05.11 19:35
وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو عينى يا عينى فطار حلو اخر حاجة انا كمان هجى مع ايه افكر ومعلشى رورو خلينا نضرب كلنا سوا عشان لووووووول مش تزعل وبصراحة بقى الاكل يفتح النفس
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى