- emy ghanemاميره فضيه
- رقم عضويتك : 9301
عدد المساهمات : 4032
الاوسمه :
سردين مع صلصة البندورة
20.12.10 13:55
]center]ازيكم عساسيلى
انا بقى بحاول قدر الامكان اعرف طرق كتير تخلينى احب اى حاجة من السمك اصلى مش برتاح فيه خالص بس هو لازم عشان البروتين وشعرنا لقيت اكلة السردين دى قلت اجيبهلكم يارب تعجبكم
[/center]
بالهنا والشفا
انا بقى بحاول قدر الامكان اعرف طرق كتير تخلينى احب اى حاجة من السمك اصلى مش برتاح فيه خالص بس هو لازم عشان البروتين وشعرنا لقيت اكلة السردين دى قلت اجيبهلكم يارب تعجبكم
[/center]
سردين مع صلصة البندورة
االكمية تكفي لأربعة أشخاص
مدة التحضير: 30 دقيقة
مدة الطهي: 15 دقيقة
سردين مع صلصة البندورة
الطريقة المقادير
المقادير
صلصة البندورة:
1 ملعقة طعام زيت زيتون.
1/2 ملعقة صغيرة ثوم مدقوق.
1 علبة بندورة 440 غرام مهروسة.
1 ملعقة طعام خل.
2 ملعقتا طعام معجون البندورة.
1/4 كوب حبق طازج مفروم.
500 غرام سردين.
1/2 كوب دقيق.
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون.
1/3 كوب زيت زيتون.
أوراق بقدونس للزينة.
الطريقة
طريقة صنع صلصة البندورة:
ـ في قدر متوسطة ضعي الزيت سخني الزيت وقلبي الثوم على نار خفيفة لمدة دقيقتين.
ـ أضيفي البندورة المهروسة والخل ومعجون البندورة والحبق واخلطيهم ثم اتركيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق.
ـ نظفي السردين وقطعي رؤوسها واغسليها بماء بارد.
ـ في وعاء ضعي الدقيق والفلفل الأسود واخلطيهم ثم اغمسي السردين في الدقيق.
ـ في مقلاة سخني زيت الزيتون وحمّري السردين على نار هادئة لمدة 4 دقائق على الجانبين ثم ارفعيه من المقلاة واتركيه ليصفى.
ـ عند التقديم صفي السردين في طبق وصبي عليه صلصة البندورة وزينيها بورق البقدونس وقدميه
االكمية تكفي لأربعة أشخاص
مدة التحضير: 30 دقيقة
مدة الطهي: 15 دقيقة
سردين مع صلصة البندورة
الطريقة المقادير
المقادير
صلصة البندورة:
1 ملعقة طعام زيت زيتون.
1/2 ملعقة صغيرة ثوم مدقوق.
1 علبة بندورة 440 غرام مهروسة.
1 ملعقة طعام خل.
2 ملعقتا طعام معجون البندورة.
1/4 كوب حبق طازج مفروم.
500 غرام سردين.
1/2 كوب دقيق.
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون.
1/3 كوب زيت زيتون.
أوراق بقدونس للزينة.
الطريقة
طريقة صنع صلصة البندورة:
ـ في قدر متوسطة ضعي الزيت سخني الزيت وقلبي الثوم على نار خفيفة لمدة دقيقتين.
ـ أضيفي البندورة المهروسة والخل ومعجون البندورة والحبق واخلطيهم ثم اتركيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق.
ـ نظفي السردين وقطعي رؤوسها واغسليها بماء بارد.
ـ في وعاء ضعي الدقيق والفلفل الأسود واخلطيهم ثم اغمسي السردين في الدقيق.
ـ في مقلاة سخني زيت الزيتون وحمّري السردين على نار هادئة لمدة 4 دقائق على الجانبين ثم ارفعيه من المقلاة واتركيه ليصفى.
ـ عند التقديم صفي السردين في طبق وصبي عليه صلصة البندورة وزينيها بورق البقدونس وقدميه
بالهنا والشفا
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: سردين مع صلصة البندورة
04.01.11 0:31
تسلم ايدكى يا ايمى
- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
رد: سردين مع صلصة البندورة
18.01.11 15:03
تسلم ايدك
- emy ghanemاميره فضيه
- رقم عضويتك : 9301
عدد المساهمات : 4032
الاوسمه :
رد: سردين مع صلصة البندورة
18.01.11 15:54
تسلمولى يا حبايبى
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى