بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 135 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 135 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

الكسكسي الليبي بالخضار و اللحم Empty الكسكسي الليبي بالخضار و اللحم

23.07.16 22:52

** اولا : الخضار واللحمة:
-- بصلة كبيرة تفرم فرم خشن وكبير وتشوح فى مادة دهنية وبعدين نزل عليها بكمية من الحمص المنقوع قبلها بليلة مقدار كوب تقريبا ,, وبعدين اللحمة او الفراخ وتاخد رشة بابريكا وفلفل اسود وبهارات لحمة او فراخ ,,

...-- يضاف عصير طماطم حوالى نص كيلو طماطم ومعلقة صلصة ويترك لحد ماللحمة او الفراخ تقرب بتستوى وطبعا لو احتاجت مية نزودها

-- يضاف الخضار المقطع قطع كبيرة يعنى مثلا البطاطس والكوسة والجزر والبروكلى والقرع كمان بيبقى حلو جدا فيه كله يكون مقطع انصاف كبيرة وقرن شطة حامى بيخليه تحفة وياخد غلوة وبعدين توطى النار وتسيبيه يستوى تماما ..

** تحضير الكسكسى :
لو هتستعملى الجاهز ,, الكيس لو كيلو تحطيله 2 كوب ماء او كمية الماء المكتوبة على العبوة + 2 ملعقة كبيرة زيت ) وتقلبيه كويس بمعلقة خشب وتسيبيه 3 دقايق بس يشرب المية ,,
وبعدين يرفع على النار فى حلة البخار او لو معندكيش تبقى مصفاة المكرونة تحطيها على حلة مناسبة يكون فيها كمية قليلة من الماء وتغطى عليه على نار هادية ويقلب من حين لآخر بالشوكة لحد مايستوى تماما وتلاقيه بقى طرى وجاهز للأكل ,,

بعد ماتشيليه من على النار اقلبيه فى طبق عميق كبير وضيفيله معلقة صغيرة ماء زهر ودى تكة من ماما بيخليه تحفة ونكهته مميزة ومعلقة سمنة ,, وطبعا هنكون عملنا الخضار وجهزناه هناخد كبشة من صلصة الخضار ونسقى بيها الكسكسى ودى اللى هتخليه مغربى جدا وطعمه مختلف عن الكسكسى بتاعنا العادى لحد مايشربها الكسكسى ونقلبه هيبقى لونه احمر وتحددى كمية الصلصة حسب رغبتك بس بجد كترى منها لانها بتخلى طعمه تحفة بجد ,,

ينقل الكسكسى لطبق الغرف ويوزع على وجهه الخضار واللحمة او الفراخ والحمص
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى