- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
طريقة عمل الكانيلونى الايطالى
17.12.10 3:12
طريقة عمل الكانيلونى الايطالى بالصوره
::: المقادير :::
ربع كوب زيت
نصف كوب صلصة طماطم
جبنه مبشوره رومى او مازوريلا
- 3 كوب دقيق
- 2 كوب لبن + قليل من الماء لو استدع الامر
- 2 بيضه
ملح وفلفل والبهارت حسب الطلب
::: الطريقه :::
- نخلط البيض مع اللبن ثم نقوم باضافه الدقيق بالتدريج حتي يمتزج الخليط ويكون سائل ممتزج
- نقوم بعمل عجينه الكانيلوني هاتي طاسه وامسحيها بقليل من الزيت وبالمغرفه صبي قليل من العجين حتي تاخذ شكل الطاسه واتركيها دقائق حتي تتماسك وتقلب على الوش الاخر ثم اخرجيها
- وهكذا حتي ننتهي من الخليط كله ونتركهم جانبا حتي يبرد
و نحشيها بخلطة اللحم المفروم الموضحة
مقادير الحشو
1/2 ك لحم مفروم
بصلة
ملح / فلفل/ بهارات
ونرتبها في طبق بايركس مدهون بالزيت ثم نسكب فوقها الصلصة كما هو موضح بالصورة وفي النهاية نرش فوقها جبنة المازوريلا ونطيبها بالزعتر الناشف
قبل ما تدخل الفرن ندخلها الفرن على حرارة 200درجة لمدة ربع ساعة
تمتعي بالشكل ويفضل تصوريها لأنك بعد ما تحطيها على السفرة ما حتلحقي تشوفيها.. المهم تلحقولكوا طبق!!
منقول
::: المقادير :::
ربع كوب زيت
نصف كوب صلصة طماطم
جبنه مبشوره رومى او مازوريلا
- 3 كوب دقيق
- 2 كوب لبن + قليل من الماء لو استدع الامر
- 2 بيضه
ملح وفلفل والبهارت حسب الطلب
::: الطريقه :::
- نخلط البيض مع اللبن ثم نقوم باضافه الدقيق بالتدريج حتي يمتزج الخليط ويكون سائل ممتزج
- نقوم بعمل عجينه الكانيلوني هاتي طاسه وامسحيها بقليل من الزيت وبالمغرفه صبي قليل من العجين حتي تاخذ شكل الطاسه واتركيها دقائق حتي تتماسك وتقلب على الوش الاخر ثم اخرجيها
- وهكذا حتي ننتهي من الخليط كله ونتركهم جانبا حتي يبرد
و نحشيها بخلطة اللحم المفروم الموضحة
مقادير الحشو
1/2 ك لحم مفروم
بصلة
ملح / فلفل/ بهارات
ونرتبها في طبق بايركس مدهون بالزيت ثم نسكب فوقها الصلصة كما هو موضح بالصورة وفي النهاية نرش فوقها جبنة المازوريلا ونطيبها بالزعتر الناشف
قبل ما تدخل الفرن ندخلها الفرن على حرارة 200درجة لمدة ربع ساعة
تمتعي بالشكل ويفضل تصوريها لأنك بعد ما تحطيها على السفرة ما حتلحقي تشوفيها.. المهم تلحقولكوا طبق!!
منقول
- love uاميره جديده
- عدد المساهمات : 18
الاوسمه :
رد: طريقة عمل الكانيلونى الايطالى
17.12.10 4:05
- نقوم بعمل عجينه الكانيلوني هاتي طاسه وامسحيها بقليل من الزيت وبالمغرفه صبي قليل من العجين حتي تاخذ شكل الطاسه واتركيها دقائق حتي تتماسك وتقلب على الوش الاخر ثم اخرجيهاالطاسة بتكون على النار ولا باردة؟؟؟؟
- love uاميره جديده
- عدد المساهمات : 18
الاوسمه :
رد: طريقة عمل الكانيلونى الايطالى
17.12.10 4:06
ومرسي اويي يا حببيتي بجد انا كنت نفسي اعرف طريقتها من زماااااااااااااااان
- ام يوسفاميره ماسيه
- رقم عضويتك : 50
عدد المساهمات : 10284
الاوسمه :
رد: طريقة عمل الكانيلونى الايطالى
18.01.11 15:25
تسلم ايدك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى