بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 255 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 255 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير Empty تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير

20.04.16 10:42
تجهيزات رمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير
يفضل الكثيرون التحضير لرمضان قبل فترة من قدومه

بشراء الأغذية وتحضيرها وحفظها بتفريزها حتى يمكن تحضير الطعام

في أقل وقت ممكن في هذا الشهر الكريم والتفرغ للعبادة.



عند التفريز يراعى الآتي:




تفريز أعداد متساوية من الأشياء التي تعد بالحبة، مثلا تفريز 10 حبات في الكيس ليسهل استخدام الكميات بحسب الحاجة.


يجب وضع ورقة لاصقة على كل كيس فيه اسم الصنف المفرز وتاريخ تفريزه .


عند تفريز المعجنات والفطائر والسمبوسك والكبة والقطائف والدوناتس ....ألخ

، توضع على صينية واسعة مرشوشة دقيق في الفريزر حتى تجمد، بعد ذلك ترتب أكياس أو تبرويرات حسب الرغبة بحيث لا تلتصق عند التجميد ويصعب فكها.



الخضار:



البامية والفاصولياء، تقمع (تزال القمعة) وتقطع وتقلب كل على حدة في القليل جدا من زيت الزيتون وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتستخدم لعمل صواني أو يخنات بالزيت أو باللحم.



البصل، يفرم ويقلب في القليل من زيت الزيتون ويوضع في كيس في الفريزر، للاستعمال، يدق قليلا حتى يتفتت وتأخذ الكمية المرادة.



الجزر يبشر ويفرز في أكياس صغيرة للاستخدام في الشوربات وسمبوسك اللحم أو الخضار.



الطماطم، تقشر وتقطعأو تفرم وتفرز، أو تعصر وتصفى ثم تفرز. لتقشيرها، يوضع ماء في قدر عميق وتترك لتغلي، تشق قشرة الطماطم قليلا ثم توضع في الماء الساخن لدقيقتين فقط ثم ترفع وتترك لتبرد ثم تقشر.



الفطر، يغسل ويصفى ثم يبشر ويقلب في القليل من زيت الزيتون على النار حتى يذبل ثم يوضع في أكياس ويفرز ويستخدم في الشوربات أو الفطائر.



الشوربات:
مرق الدجاج للشوربات المختلفة، تسلق كمية من عظم الدجاج وتبهر وتملح مع القليل من حصى البان، ثم توزع في علب وتفرز.



العدس، بسلق ويترك ليبرد ثم يضرب بالخلاط ويوزع في أكياس ويفرز.



يشترى (لحم مكعبات صغيرة)، وتوزع في أكياس وتفرز للاستخدام في الشوربات أو اليخنات.



المعجنات:




سمبوسك الجبن واللحم والخضار، تحشى السمبوسك ثم تدهن الحبات بزيت خفيف أو تلف بورق زبدة أو نايلون حتى لا تلصق وتفرز في أكياس محكمة الغلق، تخرج قبل ساعة من القلي أو الشي.
فطائر الجبنة واللحمة تفرز بعد خبزها وبعد أن تبرد، تخرج من الفريزر قبل عدة ساعات من التقديم.
البيتزا تعمل وتخبز حتى تستوي تقريبا من غير وضع الجبنة على الوجه ثم تترك لتبرد ثم تفرز، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وترش بالجبنة وتوضع في الفرن قليلا ثم تحت الشواية حتى تبدأ الجبنة بالحمرار وتخرج وتقدم ساخنة.



صلصة البيتزا تحضر وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتفرز.



لفائف السبرينغ رولز، تحشى بالخضار أو اللحم المفروم أو الجبن أو غيره وتدهن بزيت خفيف حتى لا تلصق، أو يوضع بين كل طبقة وأخرى ورق زبدة وتفرز. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل ساعة من الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير.



مقبلات ووجبات خفيفة أخرى:




عجينة الفلافل.
الكبة، تكبب وتوضع الحبات في صينية في الفريزر، بعد أن تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر بساعة قبل الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير.



بطاطا كروكيت وكفتة البطاطس بالجبن، تعمل كما في الوصفة ولكن لا تقلى بل توضع في الفريزر، وعند الحاجة إليها تخرج من الفريزر لعدة دقائق ثم تقلى.



يمكن الاحتفاظ بمواد جاهزة من السوق ومفرزة لوقت الحاجة مثل قطع الدجاج المتبلة للأطفال، السمبوسك الجاهز والمفرز وغيره، ولكن يراعى أن الطعام المحضر في البيت أفضل وأنظف وصحي أكثر.



وجبات رئيسية:



كفتة الدجاج واللحمة، تشكل وتوضع في صواني في الفريزر، وعندما تجمد توضع في أكياس من غير شوي أو طبخ لحين الاستخدام.



الشوشبرك، تحشى قطع العجين الصغيرة باللحم المفروم المعصج، ثم تشوى في الفرن لعدة دقائق وتترك لتبرد ثم تفرز. لاستخدامها، تخرج من الفريزر بعد طبخ اللبن وتسقط في اللبن الساخن.
المعكرونة بالباشميل، تعمل في صواني قصدير وتفرز قبل الشوي، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وتوضع في الفرن رأسا حتى تستوي.



العصاج (اللحم المفروم المقلب مع البصل والبهارات والقليل من الزيت والملح) للمحاشي، السمبوسك، فتة الباذنجان، المسقعة، المعكرونة بالباشميل، اللزانيا ... الخ.
قطع الدجاج الفيليه،وقطع الدجاج المتبلة للقلي.



شراء كمية من اللوز المقشور لقليه عند الحاجة لتزين الأرزاز.



التأكد من وجود كميات كافية من البهارات المتنوعة والتي يكثر استخدامها في رمضان للشوربات وللأكلات المختلفة، مثل الدارسين، الهيل، البهارات، الفلفل الأسود، الك***ة اليابسة، بهارات الكبسة وغيره.



الحلويات:



القطائف، تعمل العجينة أو تشترى جاهزة وتحشى بخلطة الجوز وتقفل وتدهن بالقليل من الزبدة وتفرد في صواني في الفريزر، عندما تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة. تشوى أو تقلى بحسب الرغبة ثم تشرب بالقطر (الشراب السكري).



الكنافة، تعمل الصينية من غير تحمير ولا تسقى بالقطر وتوضع في الفريزر، عند الحاجة إليها تخرج وتحمر في الفرن وتسقى بالقطر وتقدم.



الدوناتس تعمل العجينة وتشكل وتفرز مع وضع طبقة ورق زبدة أو أكياس نايلون بينها حتى لا تلتصق، عند الاستعمال تخرج قبل القلي بساعة ثم تقلى.



الفستق الأخضر واللوزواللوز المحمص يطحن ويوضع في مرتبانات زجاجية ويفرز للاستخدام في الحلويات وتزينها.



استخدامات متعددة:



جبنة المزرولا المبشورة لاستخدامها في البيتزا أو اللزانيا أو السمبوسك وغيره.



النعنع والريحان يجفف، يغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو مرتبانات زجاجية محكمة الغلق، عند الستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.



البقسماط أو الخبز الناشف المطحون، يشترى أو يجفف الخبز في الشمس ثم يطحن.



ا



تفريز اللحم المفروم بطريقه سهله ومريحه




هالمره نجي لتفريز اللحم المفروم بعلمكم طريقتي اللي اسويها مريحه وماتاخذ مساحه بالفريزر بالمرره



ويكون شكلها حلو ومرتب



اولا : طبعا لما تشتري اللحم المفروم تقسميه باكياس
ونوع الاكياس اللي استخدمها اللي تتسكر من نفسها والكل طبعا يعرفها



ثانيا : نضغط بالاصابع على الكيس ونممد اللحم على الكيس كامل ويدخل الفريز




تجميد اللحوم


* قومي بغسل اللحوم بوضعها في طشت كبير مع فركها وتغيير الماء كل فتره


٭ يفضل ازالة الشحوم عن اللحم لأن وجود الشحوم بكميات كبيرة في اللحم يؤثر على فترة التخزين.





* قومي بتقطيع اللحم على حسب رغبتك فيمكن تقطيع جزء منه قطع صغيره وجزء اخر قطع كبيره وكهذا كما يمكنك القيام بتتبيله



* وزعي قطع اللحم في اكياس البلاستيك واحكمي اغلاقها



٭ ثم ضعيها في الفريزر



إذابة الثلج عن اللحوم المجمدة:


هناك ثلاثة طرق لتسييح اللحوم: الثلاجة، الماء البارد المايكروويف.


1) الثلاجة: وتعتبر أفضل طرق تسييح اللحوم بمختلف أنواعها.



ضعي اللحوم في الثلاجه بدون اضافه الماء الى ان يذوب الثلج وهي تحتاج وقت طويل لذلك
وبعد إذابة الثلج عن اللحوم بالكامل فإنه يمكن ابقاؤها في الثلاجة لمدة 3 - 5 أيام الى ان يتم طهيها كما أنه اذا تم تعديل الرأي عن عدم طهي تلك اللحوم بعد اذابة الثلج عنها فإنه يمكن اعادة تجميد تلك اللحوم فقط في حالة استعمال الثلاجة لتسييح اللحوم المجمدة لأن سطح اللحم في هذه الحالة يبقى بارداً لدرجة 4 درجات مئوية، وهذا يعني عدم مقدرة البكتيريا على التكاثر


2) الماء البارد: لا يفضل استعمال هذه الطريقة ويمكن في الحالات السريعة اللجوء للماء لإذابة الثلج ولكن لا تنزع الغلاف عند تسييح اللحوم في الماء البارد وتأكد أن اللحم مغلف بغلاف يمنع دخول الماء الى اللحم إغمر اللحم المغلف في الماء البارد وقم بتغيير الماء كل 30 دقيقة وهكذا الى ان يزول الثلج عن اللحم والأغلفة الصغيرة من اللحم تسيح في خلال ساعة أو أقل وتحتاج كل 3 - 4 باوند من اللحم الى 2 - 3 ساعات لإذابة الثلج عنها بهذه الطريقة.



3) المايكروويف: إذا تم تسييح اللحوم بهذه الطريقة فيجب طهيها حالا لأن بعض اجزاء اللحم تصبح دافئة وفي مرحلة الطهي ولهذا لا ينصح بحفظ الأطعمة المطهية جزئيا لأن ذلك يعطي الفرصة للميكروبات بالتكاثر ويجب الأخذ في الاعتبار أن اللحوم التي تم تسييحها بطريقة الماء أو المايكروويف لا ينبغي إعادة تجميدها وإنما تطهى فورا ومن ثم يمكن إعادة تجميدها.



تفريز الثوم

اولا: يقشر الثوم طبعا الكيس كامل اللي تشتريه من السوق

ثانيا: يطحن بالخلاط اللي عندك ويعبأ بأكياس

ثالثا : نضع الاكياس الصغيره بحافظة في الفريزر وعند الحاجه للطبخ ناخذ فقط كيس واحد ويوضع في القدر

طريقه اخري لتفريز الثوم
كيس ثوم تقشرينه او تشترينه من السوبرماركت مقشر وجاهز في صحون
ثم نحطه في فرامه البصل او بخلاط الطماط (الطويل) ونحط معه شوي زيت زيتون ونخلطه
ثم نفرده _ بعد لبس القفازات_ في صينيه بايركس على حسب الارتفاع الي انتي حابته
ونغلف الصينيه وندخلها الفريزر من نصف يوم الى يوم كامل
ثم نطلعه ونقطعه مربعات على حسب الحجم المرغوب فيه (يعني يصير مثل الماجي تقريباً)
ونحفظه في علب بلاستيك وندخله الفريزر وكل ما احتجتى طلعي منه حبه

وبها الطريقه راح ترتاحون وخاصه في شهر رمضان



---تجميد الفاصولياء

اولا تغسل وتقطع اطرافها ثم تقطع اجزاء

تغلى قليلا في ماء وملح

توضع في ماء مثلج

تصفى ثم توضع في اكياس

وتوضع في الفريزر



تفريز الذره

تقشر وتغسل ثم تسلق

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره

ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر

وممكن تجمديه بدون كشط



الكوسه والبذنجان الاسود

تغسل وتقطع وتغلى ثم تبرد وتصفى وتحفظ او تقلى وتصفى ثم تحفظ



لحفظ الطماطم

تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ




حفظ بعض الفواكه اللي ممكن تسود مثل الخوخ

تغسل ثم توضع في ماء حار ثواني ثم توضع في ماء مثلج وتقشر وتقطع ويوضع عليها عصير ليمون وقليل من السكر وتقلب جيدا ثم تعبا في اكياس


كيف تجمدي العنب

يغسل ويفرد في صحن ويجمد


المانجو

يقشر ويقطع ويرش بقليل من عصير الليمون ويحفظ


التفاح
يقشرويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وسكر ثم يعبا في اكياس
1ـ جهَّزي كمية من الفراخ البانيه وتبِّليها بخلطة مكوَّنة من أعشاب طازجة مثل: الروزماري ـ زعتر ـ ريحان ـ نعناع ـ بردقوش جاف ـ زيت زيتون ـ مُستردة ـ ملح وفلفل ـ بصل ـ ثوم ـ خل ـ دبس الرمان حسب الرغبة ـ فلفل أخضر حار واضربيهم في الخلاط مع إضافة زبادي حتي تحصلي علي خلطة ناعمة جداً ضعيها في برطمان في الثلاجة لحين استخدامها مع كل من "الفراخ المشوية والبانيه والشيش طاووق".
أما بالنسبة للبانيه بعد أن يتبَّل بهذه الخلطة يوضع في دقيق ثم بيض ثم بقسماط ورصِّيه في أطباق وغلِّفيه جيداً وضعيه في الفريزر وعند الاستخدام يحمر في زيت ساخن وهو مجمد.
2ـ ممكن تقومي بإعداد وتجهيز أكثر من صينية مكرونة بالباشميل واللحمة المعصَّجة وغلفيها جيداً بالنايلون وضعيها قبل النضج في الفريزر وقبل الفطار بقليل ادخليها الفرن حتي يحمر الوجه ولما تبرد قطَّعيها قطع صغيرة.
3ـ قومي بسلق كمية من ورق الكرنب نصف سلقة وضعيه في أطباق مع الاحتفاظ بالعروق من أجل أن تضعيها في أسفل الإناء حتي لا يحترق أو يشيط المحشي منك. وكذلك ورق العنب يفضَّل أن يُحفظ بدون سلق ويغلَّف في أطباق حسب عدد الأفراد.
4ـ اطحني كمية من البهارات الخاصة باللحمة والفراخ والتي تتكون من سبع أنواع من الأعشاب أو التوابل وهي: فلفل اسود ـ حبهان ـ قرنفل ـ قرفة ـ جوزة الطيب ـ كمون ـ كسبرة جافة.
تطحن في المطحنة الكهربائية بالخلاط وتخلط مع بعضها البعض ويحفظ في برطمانات وقت الاستخدام وممكن الاحتفاظ بها خارج الثلاجة لفترة.


- قبل رمضان إكتبى إحتياجات البيت ( أكل - مشروبات -توابل - صابون - كركديه - تمر هندى -دوم - ملح .... كل حاجه ..كل حاجه ) فى ورقه و إبتدى جمعيها علشان لا تضطرى تشترى و تنزلى فى رمضان و تضيعى وقت العباده .

- عمل كميه كبيره من البصل المفروم و تعبئتها فى أكياس و حفظها فى الفريزر.

- إعملى كميه من اللحم العصاج و جمديه فى الفريزر و يبقى سهل و جاهز وقت الحاجه

- عمل كميه من ((للحم العصاج المضاف إليه عصير طماطم و ملعقة صلصه و تبليها و جمديها ))) بتنفع ( لعدة أصناف .. للمكرونات - المسقعه ....)

- إعملى كميه كبيره من ((صلصة الطبيخ : تحمرى البصل فى سمن ثم تحمرى اللحم حتى يتماسك ثم تضيفى عصير الطماطم و تترك حتى يبقى اللحم نصف سوا ثم تضيفى الملح و الفلفل )) و تبقى يادوب جاهزه على وضع الخضار فيها و قسميها فى أكياس كل كيس يقضى طبخه و جمديها (بدون وضع الخضار فيها و لما بتسيح بتبقى كأنك لسه عاملاها بالظبط )) و بعد ما تسيح وقت الحاجه ضيفى الخضار اللى إنتى عايزاه عادى خالص .

- إعملى خلطة المحشى (( البصل و الخضره و الطاطم و اللحم المعصج و السمن و الملح و الفلفل )) و ممكن تعطيها غلوه على النار لو عايزه و ممكن لأ... و جمديها للمحشى بدون وضع أرز نهائى ... و لما بتسيح بتبقى كأنك لسه عاملاها بالظبط و بأقول تانى (( بدون وضع الأرز ))) تضعى الأرز قبل عمل المحشى مباشرة .

- إعملى الزبادى فى البيت ( سهل و الله ) و لا محتاج جهاز و لا حاجه خالص ... ينفع للسحور طبعا و للسلطات مع الفطار و بعض أصناف الحلويات ...و يبقى عندك كميه تحت إيديكى إنتى اللى عاملاها .

11- لو عندك إبتداء من دلوقتى شوربه زياده (( عبئيها فى أكياس و جمديها )) و شيليها فى الفريزر تنفع فى شوربة الفطار ( الشوربه صنف ثابت طبعاً كل يوم ) فى رمضان

- بعض الأصناف كاملة التجهيز إكتشفت إنها لا تتأثر بالتجميد نهائى بشرط إنك تحكمى الإغلاق و من هذه الأصناف :
* صينية جلاش بالجبن أو اللحم
* صوانى الرقاق
* الكنالونى كاملا و ممكن تعملى عجينة الكريب و تحتفظى بالأقراص هى اللى تجمديها و لما تسيح تبقى إحشيها عادى خالص
* خرشوف بالبشميل
* مسقعه بالبشميل
* الحمام المحشى فريك ( يبقى كامل النضج لكن لا تحمريه إلا لما يسيح و قبل التقديم تسخنيه و تحمريه )الحمام المحشى أرز لأ...لأ...لأ ...الأرز بيعجن ... لكن الفريك مش بيعجن نهائى .
* المشروبات مثل الكركديه و التمر هندى و الدوم

- إعملى عصير المشمش فى البيت و جمديه فى الفريزر بيبقى أحلى من قمر الدين

- ما ننساش طوووووول ما إحنا بنطبخ فى المطبخ نشغل قرآن (( لأن أجر السامع كأجر القارىء)) سوره محببه إلى قلبك من قارئك المفضل مثلاً..تخيلى بقى بتطبخى ...و كمان بتاخدى ثواب الطبيخ و ثواب القرآن ...و كمان الأكل بيطلع أحلى و أطعم ده حقيقى مش هزار
تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 12805810

صلصة الطماطم :

نجيب الطماطم الحمراء ونغسلها كويس ونقطعها اربع
ونحطها في حله مع شويه ملح علي النار ونهدي عليها
وهي تنزل ميتها وتستوي فيها ونسيبها لحد ما تقصر علي النار
نسيبها تبرد شويه ونضربها في الخلاط ونصفيها
ونعبيها في اكياس وعلي الفريزر
تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 13043210
التوم:

بجيب كميه من التوم وبقشره وافرمه في الكبه
واحط عليه شويه ملح وشويه زيت
واحطه في برطمان وعلي الوش شويه زيت
بس انا بفضل اني احطه في اكياس عشان يبقي سهل نكسر حته من التوم


تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 12592310
طريقة تجهيز وتفريز كمية ملوخيه جاهزه ع الطبخ فورا

فعلا ممتازه ذي الملوخيه الفروزن الجاهزه تمام

الطريقه
1- بقطف الملوخيه وطبعا بشيل اي ورق اصفر او اسود او اي اعشاب بتبقي مع الملوخيه بالغلط عشان ما تأثرش على طعم الملوخيه
2- في مايه مغليه بنزل الملوخيه
3- هسيبها ع النار لحد ما تذبل
4- بعد كده صفيت الملوخيه كويس
5- بحط الملوخيه بسرعه ف مايه مثلجه واسيبها تبرد فيها
6-بصفيها تاتي من المايه
7-بضرب الملوخيه ف الخلاط مش كتير يادوب ضربتين ومش هتحتاج مايه خاالص
8-بقسم الملوخيه اكياس وافرغها م الهوا واقفلها
لو مش عندك جهاز غلق الاكياس هقولك على فكره سهله
هاتي سكينه مش محتاجاها وسخنيها كويس واستخدمي ضهر السكينه يعني الناحيه اللي مش حاميه واضغطي ع الكيس هيتقفل تمام وع الفريزر
وطبعا أطبخيها بالطريقه المعتاده بتاعتك
لونها اخضر ذي ما هو
وطعمها تحفففه
تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 13051510
انا خزنتها من فتره في الموسم بتاعها
جبت البسله وقطعت عليها شويه جزر مكعبات
حطيتها في ميه بتغلي ومعاها شويه ملح لمده 3 دقايق وطلعتها
صفيتها وحطيتها في ميه متلجه
وبعدين وزعتها في اكياس

الباميه:

بقمعها واحطها فى مصفاه واحط المصفا على حله فيها ميا مغليه على البخار يعنى يدوب 3 دقايق
وبعدين حطيها فى ميا متلجه وبعدين طلعيها تتصفى وبعدين حطيها فى كياس وحطيها فى الفريزر
تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 12994310

الكرنب :

6. الكرنب
بسلق الكرنب في ميه مغليه فيها شويه ملح وكمون
وبعدين احطه في ميه ساقعه
واقطعه واحطه في طبق فل وعلي الفريزر

ورق العنب :

انا بخزن ورق العنب وهو اخضر
بحط شويه ورق فوق بعضه والفهم رول واحطهم في بلاستيك فيلم واخرج منه الهواء كويس جدا واخزنه
ولما احتاجه اطلعه من الفريزر واسلقه عادي

تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير 12998510
أكياس خلطة المحشى:

خلاص مابقاش ليكى حجة أمام زوجك فى صعوبة عمل المحشى
الوصفة دى إهداء لكل زوجة مطحونة فى الشغل و معندهاش وقت تعمل محشى .. الموضوع بقى سهل خلاص
الفكرة هنا إنك تعملى خلطة البصل و الخضرة و تقسميها فى أكياس فى الفريزر و يوم ما تحبى تعملى محشى خرجى الكيس و فقط ضعى عليه الأرز و اشترى الكوسة أو البازنجان متقور جاهز و فى أقل من عشر دقائق حايكون المحشى جاهز

مقادير الخلطةSad تكفى لعمل 3 كوب أرز لحوالى 3 كيلو محشى)
2 بصلة كبيرة مقطعة
4 فلفل أخضر وسط مقطع
10 طماطم وسط معصورة ( فى الخلاط)
2 ملعقة كبيرة صلصة
3 ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة و نصف كبيرة كمون
ملعقة كبيرة سمن
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة ثوم
ملعقة كبيرة نعناع ناشف
2 حزمة بقدونس
2 حزمة كزبرة
حزمة شبت

الطريقة:
فى الكبة نضع البصل + الفلفل الأخضر و البهارات و الثوم
ثم نضيف الطماطم المضروبة فى الخلاط و باقى المكونات
نقطع الخضرة و نقلب كل المقادير
نقسم الخليط فى 3 أكياس بلاستيك بحيث الكيس يكفى كيلو محشى و يضاف له كوب أرز

و بالهناء و الشفاء

ملحوظة:
إن كنت ممن لا يحب وضع الخضرة فى الفريزر فيمكنك عمل ما سبق و شراء الخضرة و تقطيعها طازجة يوم عمل المحشى


هتقطعو البطاطس صوابع وانقعوها شويه فميه بملح وخل ونزليها فزيت سخن يادوب 3دقايق وطلعيها افرديها على مناديل مطبخ وحطيها شويه فالفريزر وبعدين لميها متحمده فكيس وخزنيها فالفريزر وعند الاستعمل طلعيها على زيت سخن

الفول

انقي الفول وانقعه لمده 12 ساعه واغير الميه بتاعته
واحط معاه جزر مقطع وطماطم مقشره ومقطعه
وكام فص توم وقرن شطه وشويه عدس اصفر
واحطهم علي النار لما يغلوا اهدي النار
واحط معاهم معلقه صغيره بيكنج بودر
بس حاسبوا عشان بيفور
والبودر بيخليه ياخد وقت اقل في السوي

الطعميه

المقادير:
كيلو فول مدشوش
(او 3/4 كيلو فول مدشوش و1/4 كيلو حمص)
حزمه كزبره خضراء(بلاش بقدونس عشان بيخلي الطعميه تسود)
حزمه كرات
6 بصلات خضراء
5 شطه خضراء
10:8 فصوص توم

لطريقه:
الاول هنغسل الفول المدشوش والحمص كويس
وننقعهم
بس الحمص انقعيه اكتر من الفول
يعني ممكن الفول ننقعه 12 ساعه في التلاجه
والحمص قبلها بيوم كامل ونبقي نغير الميه المنقوع فيها
هنقطع الكزبره والشطه والبصل والكرات
ونضيفهم علي الفول والحمص
وبعدين نفرمهم
الافضل ان احنا نفرمهم بالمفرمه احسن من الكبه
بيخلي العجينه ناعمه اكتر
بس لو مش عندك مفرمه استخدمي الكبه لحد ما تنعم العجينه
ولو عندك مفرمه بتفرميها مرتين
بنقسم العجينه في اكياس
ونخرج الهواء من الكيس ونقفله انا بقفل طرف الكيس بالدباسه
ونحطه في الفريزر

وقت الاستخدام هنطلع العجينه من الفريزر تفك
ونضيف عليها الملح والكمون والشطه واهم حاجه الكزبره الناشفه
وكمان شويه بيكنج بودر حوالي معلقه صغيره
وشويه ميه صغيرين ونقلبهم كويس
ونقليهم في الزيت

ومن نفس العجينه
عجه طعميه

كيس من عجينه الطعميه
3 بيضات
1 طماطم مقطعه رفيع
1 بصله مقطعه ناعم جدااا
1 شطه خضراء مقطعه
1 معلقه بودر
ملح وفلفل وكمون وشطه وكزبره
بتخلطيهم كلهم مع بعض
والمفروض ان احنا نقليهم في زيت غزير

بس انا حبيت يكونوا اخف
فاستخدمت طاسه تيفال وحطيت فيها معلقه زيت واحده وقليت العجه شويه شويه
هنضع في الطاسه معلقه زيت لحد ما تسخن
هنضيف شويه من خليط العجه
لحد ما تتحمر من تحت وبعدين نقلبها بس تكون النار هاديه عشان ماتتحرقش من بره ويفضل قلبها ني

الفراوله

-تغسل جيدا و ينزع منها الجزء الاخضر
ونصفيها ونحطها فى كياس وفى كل كيس معلقه كبيره سكر وعلى الفريزر

المانجو

يقشر ويقطع ويرش بقليل من عصير الليمون ويحفظ
بيبقى سهل عالخلاط على طول



الكانتلوب :

بقشره واقطعه مكعبات واحطه في اكياس ومعاه شويه سكر
وبيبقي جميل في العصير

قمر الدين:

اغسل المشمش كويس
اغلي ميه علي النار واحط فيه المشمش بالنوي لمده 5 دقايق
ونصفيه ونحطه في ميه ساقعه وبعدين نفصصه ونشيل منه النوي
ونضره في الخلاط ونصفيه ونرجعه تاني علي النار وعلي كل كيلو مشمش بضيف نص كوب سكر ونص معلقه ملح ليمون ودي ماده حافظه
ونسيبهم علي النار لحد ما يقصر
نعبيه في برطمانات ودي ممكن تحطيها في التلاجه لمده 3 شهور وبتفضل زي الفل ولو عايزه في الفريزر ماشي


كمبوت الخوخ وتخزينة :
( ونفس الطريقة للمشمش )

المقادير:
كيلو خوخ جامد او صلب(مش سكرى)

كوب ونص ماء
4 ملاعق سكر كبيرة(لو عايزه مسكر شويه زودى السكر)
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ذرة فانيليا
(ممكن تضاعفى الكميه)

الطريقة:
بغسل الخوخ كويس وبعد كدا اقطعه مكعبات
( ممكن اشيل القشره وممكن لا )

بحط عالنار السكر ومعاه شوية مياه ولما يغلى شويه اضيف باقى المياه و عصير الليمون هيغلى على النار لمدة 10 دقايق

هتضيفى الخوخ المقطع وتقلبى يغلى شويه مش كتير يدوب 5 دقايق دا لو هتخزينيه فى الفريزر
اما لو هتاكليه على طول سيبيه يغلى 10 دقايق

هتسيبيه يبرد خالص وبعدين تضيفى الفانيليا يا ربع ملعقة او اقل وتقلبى وتحطية فى التلاجة

نيجى للتخزين بعد ما يبرد هتحطيه فى اكياس التلاجة وتقفلى علية
واما تيجى تطلعية سيبية على الرف اللى تحت داخل التلاجة يفك براحته خالص وممكن تعمليه عصير خوخ بيبقى روعة وهينفعك جدا
هتغرفية فى الكاسات بتاعتك او اى حاجة حسب ذوقك ودوقى احلى كمبوت بيتى
وممكن تزينيه بالكريم شانتيه ومكسرات


عصير البرتقال:

بعصره واحطه في اكياس وبعدين اطليعه اسيبه على الرف لما يسيح ويبقى احلى عصير برتقال
وكمان البشر بتاعه بخزنه
وبينفعوا في الكيكات والبسكوت


انا هقولكم على طريقة حلوه لتخزين الجوافه
بجيب الجوافه اغسلها كويس واطلع البتاعه السوده اللى من فوق ومن تحت وبعدين اقطعها نصين واجيب معلقه واطلع بيها البذر اللى جوه واخلى اللحم اللى بره اقطعه مكعبات واحط كل واحد فى طبق لوحده
وبعدين اعمل البذر عصير واصفيه
واللحم اللى قطعته مكعبات احطه فى كياس على قد شفشق العصير واحطه فى الفريزر بياخد معاكى سنه كامله
وبكدا مش هتاخد معاكى مكان كبير فى الفريزر وفى نفس الوقت هتسهلى على نفسك هينفع معاكى بس يدوب تطلعيه وتحطيه فى الخلاط مع ميا وشوية سكر وهيبقى معاكى احلى عصير جوافه ومن غير ماتصفيه كمان
هينفع معاكى فى رمضان او لو جه ضيف عندك على فجأه


سمبوسك الجبن واللحم والخضار،

تحشى السمبوسك ثم تدهن الحبات بزيت خفيف أو تلف بورق زبدة أو نايلون حتى لا تلصق وتجمد في أكياس محكمة الغلق، تخرج قبل ساعة من القلي أو الشي.

فطائر الجبنة واللحمة تجمد بعد خبزها وبعد أن تبرد، ثم تخرج من الفريزر قبل عدة ساعات من التقديم.


شيش طاووق:

بجيب وراك فراخ مخليه واقطعها واتبلها بزبادي وميه بصل وتوم مفروم ومسطرده ومعلقه هريسه الشطه وعصير ليمون وزيت زيتون
وملح وفلفل وكاري وزعتر وكزبره ناشفه وورق لوري وحبهان وجنزبيل مفروم او بودره
واشيلها في اطباق فوم في الفريزر
ولما احتاجها اطلعها تفك واحطها في اسياخ خشب مع طماطم وبصل وفلفل الوان واسويها

البيتزا تعمل وتخبز حتى تستوي تقريبا من غير وضع الجبنة على الوجه ثم تترك لتبرد ثم توضع فى الفريزر ، وعند الحاجة إليها
تخرج من الفريزر
وترش بالجبنة وباقى المقادير وتوضع في الفرن قليلا ثم تحت الشواية حتى تبدأ الجبنة بالاحمرار وتخرج وتقدم ساخنة


البفتيك:

بتبله ببصل مبشور وعصير ليمون وخل وشويه زيت زيتون
ومعلقه مسطرده ومعلقه صويا صوص
وملح وفلفل وبهار لحمه وقرفه ناعمه وزعتر وورق لوري وحبهان

واسيبه في التتبيله يوم في التلاجه وبعدين احطه في دقيق وبعدين بيض ولبن وبعدين بقسماط
واحفظه في الفريزر


الكفته المشوية:

بجيب 3/4 كيلو لحمه حمراء وعليها 1/4 كيلو ليه او سمين
ببشر بصل وارش عليه شويه ملح وفلفل واسيبه شويه واعصره واحط علي اللحم تفل البصل وما ارميش الميه بتاعه البصل هاستخدمها
واضيف كمان علي اللحمه قرن شطه وفصين توم وشويه برغل منقوعين شويه ومعصورين (أو شوية بقسماط)واضيف ملح وفلفل وبهار لحمه وزعتر وقرفه وافرمهم وبعدين نبل ايدينا في ميه البصل اللي عليها معلقه صلصه
ونصبع الكفته علي ايد معلقه خشب ونرصهم في طبق فويل ونفرزها


لحمة بارده:

بجيب العرق التريبيانكو واعمل فيه فتحات بالسكينه واغرز فيه فصوص توم
وادهنه من بره بشويه مسطرده واتبله بملح وفلفل وبهار وقرفه وزعتر واربطه كويس بدوباره
اجهز ورقه فويل وافرش عليها ورقه زبده عشان الفويل غلط لما يلمس الاكل
واحط فيها بصله مقطعه وطماطم مقطعه وفصين توم وجزره طرنشات وقرن شطه وورق لوري وحبهان وروز ماري واحط فوقهم عرق اللحمه واقفله كويس وافرزه ولما احتاج اسويه احطه في صينيه فيها ميه مغليه وادخله الفرن يستوي
اسيبه يبرد واقطعه طرنشات
وممكن الصوص اللي بينزل من سوي اللحمه بضربه مع البصل والطماطم والجزر والتوم في الخلاط واصفيه واقدمه معاه بيكون صوص طعمه روووووعه



جدول أكلات شهر رمضان المبارك (فطار وسحور)

1- بلح - عرقسوس - مكرونة بالباشميل - بانية - سلطة - كنافة
فول بالزيت والليمون - جبن - شرائح طماطم وخيار - زبادي

2- بلح - دوم - بطاطس محشية - سلطة - باقي الكنافة
فول - سلطة الجبن القريش - شرائح طماطم وخيار - زبادي

3- بلح - خروب - سمك - أرز - سلطة خضراء وطحينة - مهلبية قمر الدين
طاجن فول - جبن - شرائح طماطم وخيار - زبادي

4- بلح - سوبيا - ورق عنب - ملوخية - فراخ - سلطة زبادي - باقي مهلبية قمر الدين
فول بالطحينة - بطاطس محمرة - شرائح خيار - زبادي

5- بلح - كركدية - أصابع الكفتة بالباذنجان - سلطة - فاكهة
فول بالبيض - سلطة الجبن القريش - شرائح خيار - زبادي

6- بلح - تمر هندي - صينية بطاطس - أرز معمر - فراخ - سلطة - أرز باللبن
بيض اومليت - جبن - شرائح خيار - زبادي

7- بلح - عصير برتقال - مكرونة - كبدة بانية - سلطة خضراء وطحينة - باقي الأرز باللبن
بطاطس مسلوقة محمرة - جبن - شرائح خيار - زبادي

8- بلح - عصير جوافة - كباب حلة - أرز بسمتي - سلطة - قطايف بالمكسرات
توست بالجبن والخضار - زبادي

9- بلح - عصير مانجو - صينية بفتيك في الفرن - أرز بسمتي - سلطة - سلطة فواكة
جلاش بالجبن - شرائح طماطم وخيار - زبادي

10- بلح - عرقسوس - كفتة داوود باشا - أرز - سلطة - قطايف بالقشطة
فول بالسجق - جبن - شرائح خيار - زبادي

11- بلح - عصير ليمون بالنعناع - محشي كوسة وباذنجان وفلفل - فراخ - كريم كراميل
قطايف بالجبن - شرائح خيار - زبادي

12- بلح - موز باللبن - كفتة أرز - رز - سلطة - صينية بسبوسة
كفتة بطاطس - خيار - جرجير - زبادي

13- بلح - جوافة باللبن - بامية - لحمة - أرز - باذنجان مخلل
بيض أومليت - جبن - خيار - زبادي

14- بلح - عرقسوس - سمك مقلي - أرز - سلطة - فاكهة
بطاطس محمرة - جبن - شرائح خيار - زبادي

15- بلح - سوبيا - مسقعة بالباشميل - سلطة - كنافة
فول - سلطة الجبن - جرجير - زبادي

16- بلح - عصير فراولة - كفتة مشوية - أرز بسمتي - سلطة خضراء وطحينة - باقي
الكنافة
فول بالسجق - جبن - خيار - جرجير

17- بلح - دوم - كفتة البيض المسلوق - صينية جلاش بالجبن - سلطة - جلاش
بالمكسرات
فول بالصلصة - جبن - خيار - زبادي

18- بلح - خروب - صينية سمك - أرز - سلطة - باقي الجلاش
فول بالطحينة - جبن - شرائح طماطم وخيار - زبادي

19- بلح – عصير مانجو - فاصوليا - لحمة - أرز - سلطة - شوربة - كوكتيل فواكة
فول بالطماطم - بيض مسلوق - لبن رائب

20- بلح - عصير مشمش - صينية جلاش - بانية - سلطة - مهلبية قمر الدين
طاجن فول بالصلصة - سلطة الجبن - زبادو بالموز

21- بلح - كركدية - لوبيا - لحمة - أزر - شوربة - سلطة - باقي المهلبية
فول - جبن قريش بالطماطم - خيار - زبادي

22- بلح - موز باللبن - كبدة اسكندراني - مكرونة - سلطة - كنافة بالقشطة والفستق
فول - سلطة الجبن - جرجير - زبادي

23- بلح - عصير ليمون بالنعناع - صينية كوسة بالباشميل - رز - سلطة - باقي الكنافة
فول بالطماطم - بيض مسلوق - لبن رايب

24- بلح - دوم - محشي كرنب - فراخ - شوربة - قطايف بالمكسرات
فول بالطحينة - شيبسي - خيار - جرجير - زبادي

25- بلح - عرقسوس - بسلة - لحمة - أرز - سلطة - كنافة بالموز
ميني بيتزا - جبن - زبادي

26- بلح - خروب - كفتة فراخ - مكرونة - سلطة - باقي الكنافة
بطاطس مهروسة بالبيض - جبن - خيار - زبادي

27- بلح - برتقال - بانية - بطاطس محمرة - سلطة خضراء وطحينة - فاكهة
فول - جبن - شرائح طماطم وخيار - زبادي

28- بلح - جوافة باللبن - كفتة محمرة - مكرونة - سلطة - جلاش بالكسترد
طاجن فول بالصلصة - سلطة الجبن - زبادو بالموز

29- بلح - عصير مانجة - صينية بطاطس - فراخ - أرز - شوربة - باقي الجلاش
فول بالطحينة - شيبسي - خيار - جرجير - زبادي

30- بلح - عرقسوس - محشي ورق عنب - فراخ - سلطة - فاكهة

تبع يتبع
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير Empty رد: تجهيزات ست البيت لاستقبال شهررمضان 2016 كل عام وانتم بالف خير

20.04.16 10:44
كفتة الارز

١\٢ كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز مغسولة و مجففة و مطحونة خشنة
٤ فصوص ثوم كبيرة
بصلة مفرومة
بقدونس و شبت
ملح وفلفل وبهارات

تخلط بالكبة خلط ناعم ثم تشكل علي هيئة أصابع وتوضع في الفريزر وتخرج منه علي القلي مباشرة أو تقلي وتوضع في أكياس في الفريزر لمدة شهر في درجة أقل من 10درجات مئوية وتخرج من الفريزر علي النضج وتقدم مع الأرز الأبيض.

مكرونه بالباشميل

المقادير

لحمة متعصجه
كيس مكرونه فرن ( 500 جرام )

للباشميل
كوب دقيق
كوب الا ربع زيت او سمنه او زبده
6 كوب سائل ( لبن + شربة)

طريقة عمل البشاميل

الطريقة
ضغى الزيت او السمنه على النار حتى تسخن
ثم ضعى الدقيق وقلبى حتى يصبح لونه دهبى
ثم ضيفى السائل مره واحده ويكون السائل بارد مش ساخن
وافضليى قلبى حتى يصبح القوام متجانس
واتركيه حتى يبرد ثم ضيفى عليه 2 بيضه وفلفل وملح

- اسلقى المكرونه وصفيه
اخلطى المكرونه ب 1/3 كمية البشاميل
ادهنى صنية الفرن بالسمن ورشة دقيق
ضيفى نصف كمية المكرونه فى الصينيه ثم اللحمة المتعصجه ثم النصف الثانى من المكرونه وبعدها حطى باقى اليشاميل على الوش
ثم اضيفى بيضه على الوش
وعلى الفريزر
ولضمان عدم تشقق سطح الصينية بعد خروجها من الفريزر: يمكن الاحتفاظ بالصينية في الفريزر مدة تصل إلي أسبوعين وفي الديب فريزر ل 4 أسابيع وعند خروجها توضع مباشرة في فرن حار لتمام النضج.


الكاتشب

4م.ك خل
3 م.ك صلصه
2م.ك سكر
ملح + فلفل + شطه

بنحط المقادير كلها مع بعض ونقلبهم كويس
وبعدين نحطهم عالنار ونقلب يدوب 3 دقايق
وبعدين حطيه فى برطمان واقفليه كويس وحطيه فى التلاجه
بيقعد فى التلاجه اكتر من شهر
ممكن تضاعفى الكميه ازاى حبيتى
انا عملت مقدار ونص جاب معايا الكميه دى
وانا كان عندى ازايز كاتشب فاضيه حطيت فيها فبقى كأنى شاريه من برا


كفتة الفراخ:

المقادير:
1/2 كيلو صدور فراخ
2 ثمرة متوسطة بصل
مقدار بقدونس
2 فص ثوم
1 ثمرة فلفل حامى (اختيارى)
1 فلفل بارد
عدد 1 بيضه
مقدار توابل -ملح فلفل بهارات
مقدار بقسماط

التحضير:
نفرم صدور الفراخ لوحدها بس لاحظى انها بتتفرم بسرعه يعنى خفى ايدك شويه
تفرم البصل والثوم والبقدونس والفلفل ونضيفها على الفراخ لأن لو فرمناهم مع بعض البصل ما بيتفرمش كويس
نقوم بتقليب الخليط جيدا
ضع التوابل والبيضه وشوية بقصمات او دقيق عشان تمسك شويه وملعقة زيت ذره ونقلبها كويس
بعد كده نصبعها ونحطها فى البقصمات وبعدين فى الفريزر


* سلطة البابا غنوج:
المقادير: 3 كيلو باذنجان كيلو بصل.
يغسل البصل والباذنجان ويتم وضعهما في الفرن بعد ذلك يتم تقليبهما بعد نصف ساعة في فرن حار لمدة ساعة ونصف الساعة ثم بعد تبريده تنزع القشور من البصل والباذنجان ويفرم في ماكينة تقطيع الخضراوات سواء الكبة أو الماكينة اليدوية أو بالشوكة لتقطيعها بحجم متوسط يقسم الخليط من 6:10 أكياس في الفريزر ويخرج من الفريزر قبل استخدامه بنصف ساعة وتضاف إليه سلطة الطحينة والتوابل.
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى