- Rainy zekoاميره نشيطه
- رقم عضويتك : 11540
عدد المساهمات : 172
الاوسمه :
العمل/الترفيه : عندي فراغ فظيييييييييع
الدجاج المحشي في الفرن
29.11.10 23:51
المقادير
هزه المقادير تكفي لدجاجه واحده
-دجاجه
-بصله ناعمه للتتبيل
-ملح - فلفل اسود - بهارات -
-جوزه الطيب - عصير ليمونه
-مقدار من الارز يكفي لحشو الفرخه
-معلقه كبيره سمنه -بصله مفرومه ناعمه
-قرفه -خضروات مشكله
الطريقه
*تغسل الدجاجه جيدا وتترك لتصفي من الماء الزائد
*تخلط البصله المفريه بالتوابل وعصير الليمون
ثم تتبل الدجاجه من الداخل والخارج لمده 4 ساعات علي الاقل
*يجهز الحشو كالآتي
# يغسل الارز جيدا ويصفي ثم يحمر قليلا مع معلقه السمن علي النار مع مراعاه الا يتغير لونه
#يضاف الماء علي الارز ويترك ليطهي نصف طهي ثم يرفع من علي النار ويترك
#تفرم البصله ويضاف اليها ملح وفلفل اسود والقرفه
ثم تضاف الي الارز ويقلب المقدار جيدا ويترك ليهدأ
ثم يحشي بيه الدجاج من الداخل وتحت الجلد
*اما الخضروات ممكن الاستغناء عنها او تعمليها سوتيه
انا شخصيا بعمل الفرخه جنب ملوخيه وكشك الماظيه
ملحوظه (ممكن تدهني الفرخه من الخارج كاتشب بتبقي مقرمشه)
هزه المقادير تكفي لدجاجه واحده
-دجاجه
-بصله ناعمه للتتبيل
-ملح - فلفل اسود - بهارات -
-جوزه الطيب - عصير ليمونه
-مقدار من الارز يكفي لحشو الفرخه
-معلقه كبيره سمنه -بصله مفرومه ناعمه
-قرفه -خضروات مشكله
الطريقه
*تغسل الدجاجه جيدا وتترك لتصفي من الماء الزائد
*تخلط البصله المفريه بالتوابل وعصير الليمون
ثم تتبل الدجاجه من الداخل والخارج لمده 4 ساعات علي الاقل
*يجهز الحشو كالآتي
# يغسل الارز جيدا ويصفي ثم يحمر قليلا مع معلقه السمن علي النار مع مراعاه الا يتغير لونه
#يضاف الماء علي الارز ويترك ليطهي نصف طهي ثم يرفع من علي النار ويترك
#تفرم البصله ويضاف اليها ملح وفلفل اسود والقرفه
ثم تضاف الي الارز ويقلب المقدار جيدا ويترك ليهدأ
ثم يحشي بيه الدجاج من الداخل وتحت الجلد
*اما الخضروات ممكن الاستغناء عنها او تعمليها سوتيه
انا شخصيا بعمل الفرخه جنب ملوخيه وكشك الماظيه
ملحوظه (ممكن تدهني الفرخه من الخارج كاتشب بتبقي مقرمشه)
- نفرتيتيملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 2
عدد المساهمات : 18492
الاوسمه :
رد: الدجاج المحشي في الفرن
29.11.10 23:58
شكلها تحفه
جوعتيني
تسلم ايديك
جوعتيني
تسلم ايديك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى