- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية
15.04.13 23:55
المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية
![المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية Mashroooooooom](https://2img.net/h/boswtol.com/sites/default/files/imagecache/inner_page/sites/default/files/12/Nov/47/mashroooooooom.jpg)
مشروم مقلي على الطريقة الفرنسية
المقادير:
½ كيلو مشروم طازج
½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
1 ثمرة بصل مفرومة
ملعقة صغيرة بهارات
2 فص ثوم مفروم
½ كوب بقسماط
½ كوب دقيق
زيت للقلي
2 بيضة
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اغسلي المشروم ونضّفيه كويس وحطيه في طبق غويط، وحطّي عليه البصل والثوم والبهارات والكزبرة، وسيبيه في التوابل دي نص ساعة.
2- سخّني زيت القلي، وحطي البيض على المشروم في الطبق وقلبيهم كويس، وبعد كده خدي كل واحدة من المشروم حطيها في الدقيق وبعدين البقسماط، وبعدها حطيها في الزيت على كل جنب، لحد لونها ما يبقى دهبي، وخرّجيها على ورق مطبخ عشان تصفّي الزيت، وقدّميها مع سلطة الزبادي كأطباق جانبية مع أي وجبة.. وبالهنا والشفا.
طريقه اخرى لعمل المشروم
![المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية E0e64a14-f601-499b-baa5-8c85ade204fe](http://www.mat3am.net/arabic/portal/_handlers/resizeimage.ashx?src=/assets/2013/1/5/jpg/e0e64a14-f601-499b-baa5-8c85ade204fe.jpg&height=200&width=200)
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهو: 15 دقيقة
المكونات تكفي لـ 4 أشخاص:
- (500) جرام فطر
- (2) ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
- (2) ملعقة كبيرة خل
- (1) بصلة صغيرة مفرومة
(1) ملعقة كبيرة بقدونس وثوم مفروم
- ملح وفلفل
التحضير:
1. نظفي الفطر وإغسليه وقطعيه إلى شرائح.
2. سويه لمدة 10 دقائق في ماء مغلي ومملح حتى يصبح لونه أبيض.
3. صفيه وأتركيه يبرد.
4. حضري الصلصة بباقي المكونات.
5. ضيفي إليها الفطر المصفى جيداً
6. إمزجي الكل بعناية وقدميه طازجاً.
![المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية Mashroooooooom](https://2img.net/h/boswtol.com/sites/default/files/imagecache/inner_page/sites/default/files/12/Nov/47/mashroooooooom.jpg)
مشروم مقلي على الطريقة الفرنسية
المقادير:
½ كيلو مشروم طازج
½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
1 ثمرة بصل مفرومة
ملعقة صغيرة بهارات
2 فص ثوم مفروم
½ كوب بقسماط
½ كوب دقيق
زيت للقلي
2 بيضة
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اغسلي المشروم ونضّفيه كويس وحطيه في طبق غويط، وحطّي عليه البصل والثوم والبهارات والكزبرة، وسيبيه في التوابل دي نص ساعة.
2- سخّني زيت القلي، وحطي البيض على المشروم في الطبق وقلبيهم كويس، وبعد كده خدي كل واحدة من المشروم حطيها في الدقيق وبعدين البقسماط، وبعدها حطيها في الزيت على كل جنب، لحد لونها ما يبقى دهبي، وخرّجيها على ورق مطبخ عشان تصفّي الزيت، وقدّميها مع سلطة الزبادي كأطباق جانبية مع أي وجبة.. وبالهنا والشفا.
طريقه اخرى لعمل المشروم
![المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية E0e64a14-f601-499b-baa5-8c85ade204fe](http://www.mat3am.net/arabic/portal/_handlers/resizeimage.ashx?src=/assets/2013/1/5/jpg/e0e64a14-f601-499b-baa5-8c85ade204fe.jpg&height=200&width=200)
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهو: 15 دقيقة
المكونات تكفي لـ 4 أشخاص:
- (500) جرام فطر
- (2) ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
- (2) ملعقة كبيرة خل
- (1) بصلة صغيرة مفرومة
(1) ملعقة كبيرة بقدونس وثوم مفروم
- ملح وفلفل
التحضير:
1. نظفي الفطر وإغسليه وقطعيه إلى شرائح.
2. سويه لمدة 10 دقائق في ماء مغلي ومملح حتى يصبح لونه أبيض.
3. صفيه وأتركيه يبرد.
4. حضري الصلصة بباقي المكونات.
5. ضيفي إليها الفطر المصفى جيداً
6. إمزجي الكل بعناية وقدميه طازجاً.
- asoma ahmedاميره برونزيه
- عدد المساهمات : 2116
الاوسمه :
العمل/الترفيه : محاميه استئناف وربة منزل حاليا
رد: المشروم المقلي على الطريقة الفرنسية
16.04.13 2:55
![جزاكى الله خيرا](/users/3314/37/50/74/smiles/569333.gif)
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى