بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 10 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 10 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد


مطبخ المبتدئين

+6
نور محمد عبد السلام
alex_pharmacist
GESSY
Fhamdy
كليوباترا
zahret aswan
10 مشترك
اذهب الى الأسفل
avatar
zahret aswan
اميره جديده
رقم عضويتك : 4235
عدد المساهمات : 62
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty مطبخ المبتدئين

22.08.10 14:07
ايه رايكم يا جماعة نعمل هنا مطبخ كليوباترا
انا الصراحة مش بعرف اعمل حاجات كتير فنبدأ ف التوبيك دة طبعا لازم حد بيطبخ حلو يساعدنا
نبدأ نحدد أكلة كل يوم او يومين وتعلموهالنا وبعد كده كل واحدة تعملها
وترجع تقولنا نتيجتها ورايها اية ف الأكلة دى
بس ياريت نبتدى بأكلات سهلة ومتطلباتها متوفرة
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

22.08.10 14:30
زهره حلوه اوى الفكره يارب دايما تساعدوا بعض كده كملى يا قمر فكره حلوه انا نقلته لقسم الطبخ لانه كان في قسم الاخبار وقسم الطبخ انسب بجد تسلم ايديكى علي الفكره الحلوه ديه ابداي من الصفر يعنى الرز مثلا العادى الخضار العادى علشان فعلا بنات مش بتعرف خالص
وديه مشاركه منى
مطبخ المبتدئين 84114553
طريقه عمل الارز المصرى (( الرز المفلفل ))
مطبخ المبتدئين 122806
2 كوب من الارز المصرى
2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
2 و 1/2 كوب ماء ساخن او بارد ما يفرق
مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
مطبخ المبتدئين 50789
1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا
2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه
اما بقي الرز حبه وحبه او المحمر هتغسلي الكميه اللي تحبيها كبايتين مثلا وتاخدى نصهم او اقل شويه وتحمريهم في السمنه او الزبده زى ما تحبي معلقتين سمنه لحد متحسي انه اتحمر يعنى هيغمق كله للون البنى واهم حاجه التقليب المستمر علشان كل الحبات تبقي نفس اللون ونار متوسطه
ضيفى الرز الباقي وبعدين غطيه الرز بالمياه يادوب علي وشه ويكون حوالى كوبايتين ونص لو حتى رز كبايتين
بالهنا والشفا
avatar
Fhamdy
اميره جديده
عدد المساهمات : 11
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

22.08.10 15:28
Go Ahead :lol:
avatar
zahret aswan
اميره جديده
رقم عضويتك : 4235
عدد المساهمات : 62
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

22.08.10 15:58
تسلملنا يا كليواباترا ومعلش انا كتبت الموضوع ومش عرفت نزل فين لانى عضوة جديدة لسة وطبعا انتى هاتسعدينا ف التنظيم وشكرا على الرز توقعى كل ما اعملة أنسى الملح
ههههههههههههههههههههههههههههه
شكرا ليكى كتير
avatar
GESSY
اميره جديده
رقم عضويتك : 1162
عدد المساهمات : 33
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

23.08.10 13:45
بالأمانه فكره جامده جدا وياريت نتابع معاكى ونتعاون مع بعض دايما
avatar
zahret aswan
اميره جديده
رقم عضويتك : 4235
عدد المساهمات : 62
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

23.08.10 16:18
ايه يا جماعة احنا هناكل رز بس
ولا مش فى حد بيعرف يطبخ هنا
ههههههههههههههههههههههههههه
عايزين نتعلم الطبخ
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

23.08.10 22:33
ههههههههههههههه انا نسيته اصلا هعدله واحط ملح ههههههههههههه
avatar
alex_pharmacist
اميره جديده
رقم عضويتك : 4871
عدد المساهمات : 3
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

23.08.10 22:45
فكرة حلوة جدااااااااااااااااا ياللا يا بنات ربنا معاكم انا مش بعرف اطبخ غير الرز و البسلة ههههههههههه
avatar
نور محمد عبد السلام
اميره برونزيه
رقم عضويتك : 1203
عدد المساهمات : 1278
الاوسمه :

مطبخ المبتدئين Empty مطبخ المبتدئين

23.08.10 23:11
فكره حلوه يازهره أنا هقولك علي الشاورما
لكن تحفه هاتي ورقه وقلم
احنا هنعمل مقدار نص كيلو لحم
ماشي
لو عاوز فراخ براحتك هقولك علي الاختلاف
لكن التتبيله واحده
مطبخ المبتدئين Lamb%20Shawarma%20from%20Chickpea
مطبخ المبتدئين 122806
2كوب زبادي +مسطرده ملعقه+1م مايونيز+ملح +فلفل أبيض لو أسود ماشي
لكن ابيض افضل +كمون+ فلفل أخضر بتاعنا قطع صغيره اتنين او تلات فلفلات
+ورق لوري بسيط ورقتين مثلا اوتلاته +زنجبيل ملعقه صغيره+روزماري ملعقه صغيره+قرفه ملعقه صغيره+2 ملعقه كاتشب او تلات اكياس من الصغيره+ملعقه كبيره خل+نص ليمونه
مطبخ المبتدئين 50789
دي التتبيله تنقعي فيها اللحمه أو الفراخ لمده يوم في الثلاجه وتخلطي قطع اللحمه الصغيره او الفراخ المقطعه قطع صغيره وتلفيهم بالتتبيله في ناس مش بتفضل تحط زبادي للتتبيله مع اللحمه
لكن انتي حطي كبايه واحده زبادي
حلو وبيدي طعم
وبعد يوم طلعي اللحمه او الفراخ من التتبيله وتحطيها في صنيه
وتحطي فوقيها دهن ضاني لو فراخ لأمافيش دهن ضانيوفي الشوايه عشر دقايق
وتكوني محمرد بصله شرايح وطماطمايه تحطيه مع البصله تحمريها خمسه كده
وتطلعي اللحمه او الفراخ من الشوايه
وتقليبيها في البصله عشره دقايق او سبعه
وتجيبي عيش زي بتاع السندوتشات او اللي بناكل فيه بره
وتعملي سانوتشات وتحطي عليها
كاتشب
وتعملي سلطه طحينه وأي حاجه من المقبلات وسلطه زبادي واي اكله
قولي وبالهنا والشفاء
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مطبخ المبتدئين Empty رد: مطبخ المبتدئين

24.08.10 1:18
ايوه كده يا نور باشا تسلم ايديكى يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى