- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
فطارك كل يوم مع وصفات كليوباترا
09.08.10 15:24
اول فطار هنعمل في حاجات كتير للي عندها عزومه انهرده بس بعد كده هيبقي اقل من كده هيبقي الرئيسي للاسره بس يعنى طبق رئيسي سلطه حلو عصير لحوم كده تمااااااااااام
يالا يا احلي اميرات
نبدا باسم الله الرحمن الرحيم
اولا التمر يا بنات علي السفره باذن الله معانا نحاول يوميا ونستفيد بتغذيته لينا وللولاد وكمان عن الرسول
العصير يا بنات هنعمل تمر باللبن وجنبه تمر هندى وقمر الدين لو عزومه كبيره نوعي في المشروبات علشان العصي مهم اوي في العزومه
الشوربه
شوربة الدجاج
نشوح ملعقة دقيق مع ملعقة زبدة ونضيف الشوربة والملح وتترك تغلى حتى تصبح سميكة شوية وبالهنا
وطبعا معاها ليمون
او
شوربة الشعرية
نشوح الشعرية مع ملعقة زبد ونضبف حب هان وورق لاورا ونضيف الشوربة وتترك تغلى 10 دقايق ثم نتركها 10 دقايق وتقدم ساخنة
d]شوربة الدجاج
نشوح ملعقة دقيق مع ملعقة زبدة ونضيف الشوربة والملح وتترك تغلى حتى تصبح سميكة شوية وبالهنا
وطبعا معاها ليمون
او
شوربة الشعرية
نشوح الشعرية مع ملعقة زبد ونضبف حب هان وورق لاورا ونضيف الشوربة وتترك تغلى 10 دقايق ثم نتركها 10 دقايق وتقدم ساخنة
او
شوبة الشوفان
ملعقة شوفان ( يباع بالسوبر ماركت الكبيرة ) شوربة - ملعقة قشطة
تسخن الشوربة ويضاف باقى المقادير ونقلب حتى يغلظ القوام ونضع الملح والفلفل
وتقدم ساخنة
السلطات
سلطة الطحينة
وسلطة خضراء
سلطة بابا غنوج
شوبة الشوفان
ملعقة شوفان ( يباع بالسوبر ماركت الكبيرة ) شوربة - ملعقة قشطة
تسخن الشوربة ويضاف باقى المقادير ونقلب حتى يغلظ القوام ونضع الملح والفلفل
وتقدم ساخنة
السلطات
سلطة الطحينة
وسلطة خضراء
سلطة بابا غنوج
المقادير
2حبة باذنجان رومى -1 فلفلة رومى - 1 طماطم - عصير ليمون - ملح وفلفل - 2قص ثوم - زيت زيتون- 2 ملعقة طحينة
الطريقة
نشوى الباذنجان والفلفل
ونهرسهم بعد التقشير بالشوكة جيدا ونضيف الطماطم المقطعة صغير جداااااااااا
والزيت والملح والفلفل والطحينة
وتقدم وجربى
2حبة باذنجان رومى -1 فلفلة رومى - 1 طماطم - عصير ليمون - ملح وفلفل - 2قص ثوم - زيت زيتون- 2 ملعقة طحينة
الطريقة
نشوى الباذنجان والفلفل
ونهرسهم بعد التقشير بالشوكة جيدا ونضيف الطماطم المقطعة صغير جداااااااااا
والزيت والملح والفلفل والطحينة
وتقدم وجربى
ومثلثات السمبوسة
ودى تباع جاهزة بالماركت
كل ورقة نحشى بداخلها اللحم المفروم المعصج مع بقدونس مفروم او نستعمل الجبن
ممكن تعملي منها السمبوسك الجاهزه
المنتو الصيني
رقائق -
لحم مفروم -
بصل -
طماطم -
قليل ملح -
ملعقتين جبنة سايحة .
يقطع البصل و الطماطم الى شرائح ويرص على
صينية بايركس
تفرد كل قطعة رقاق بالطول وتحشى باللحم وتلف بدون ان تقفل
ثم ترص في الصينية الى جانب بعضها البعض بدون فراغات
الى ان تمتلئ كل الفراغات ثم تحل الجبنة في كاس ماء
وتصب على الصينية بالتساوي ثم ترص عليها باقي حلقات
البصل والطاطم المتبقية وتغطى الصينية بالقصدير وتوضع في
الفرن الى ان ينضج و يقدم وبالهناء و العافية
الطبق الرئيسي
الدجاج الصينى
المقادير
مكعبات دجاج - فلفل احمر واصفر ولخضر مكعبات - ماشروم حلقات - 3ملاعق صوص الصويا - 2 ملعقة كاتشب
ملح وفلفل - جزر حلقات - 3 ملاعق زيت
يشوح الدجاج فى الزيت ويضاف باقى المقادير ويشوح على نار هادئة حتى النضج
ويقدم ساخن
او
الدجاج الصينى بالسمسم
المقادير:
نصف كيلو دجاج خالي من العظم-
كوب دقيق - ملعقتين نشاء -
ماء - ملح وفلفل ، صويا صوص حلو -
بصل اخضر- زنجبيل اخضر- سمسم.
الطريقة:
يقطع الدجاج قطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل
يخلط الدقيق مع الماء بحيث يصبح الخليط مثل الكيك ثم نضع قطع الدجاج في وسط الخليط ونقوم بقلي الدجاج قطع قطعة ويستحب ان يصبح الدجاج مقرمش قبل ان نخرجه من الزيت
يصفي الدجاج من الزيت ثم تقوم بوضع الدجاج في مقلى علي النار ونضيف صوص الصويا الحلو عليه
نجد ان الدجاج قد اصبح لونه اسمر وغلف بصوص الصويا نضع البصل الاخضر مع الزنجبيل والسمسم ويقلب لمدة دقيقه ثم يرفع من علي النار ،
يقدم مع الرز الابيض
وبالهناء والعافيه
او
]الدجاج الصيني الحار
--------------------------------------------------------------------------------
المقادير :
صدور دجاج
ملعقة طعام زيت
بصلة متوسطة
2 فص ثوم
ربع ملعقة صغيرة زنجبيل طازج
نصف فلفل اخضر حلو او اصفر
1 فلفل اخضر حار
ملعقة طعام صويا صوص غامقة
ملعقة طعام خل ابيض
ملعقة طعام تشيلي صوص او شطة حارة
ملعقة سكر مطحون
نصف ملعقة صغيرة ملح
200 جرام خضروات مشكلة
الطريقة :
نقطع الدجاج و الفلفل الاخضر و الحار و الثوم
نسخن الزيت في مقلاة كبيرة ثم نضيف الثوم و البصل و الفلفل الاخضر
والدجاج و الزنجبيل ونقلب لمدة 5 دقائق على النار
ثم نضيف بقية المكونات مع الاستمرار في الطهي الى ان تتبخر السوائل
و ينضج الدجاج يقدم مع الرز.
وعليكم بالعافية
او
هنقدم جنبه ايه بقي
الارز بالخضروات و البطاطس
المقادير:
مقادير الرز :
2 كوب أرز بسمتي
2 كوب ماء
2 م-ك ملح
5 حبات هيل
مقادير الخضار :
2 ثمره جزر حجم وسط مقشره و مقطعه مربعات صغيره
2 ثمرات بطاطس حجم وسط مقشره و مقطعه مربعات صغيره
1 كوب بازلاء مسلوقه
ملح
مقادير اللحم :
400 جرام لحم مفروم
1 ثمره بصل مقطعه شرائح
2 مكعب ماجي
فلفل اسود و هيل مطحون
زيت نباتي
طريقه عمل الارز بالخضروات و البطاطس
طريقة تحضير الارز :
يغسل الارز و نصفيه من الماء جيدا
يوضع القليل من الزيت في قدر على نار مرتفعه الحراره
ثم يوضع الارز و يوضع الماء و الملح و الهيل
تقلل درجه حراره النار عند تبخر الماء
و يحرك الارز بالملعقه و يوضع الغطاء علي القدر
و يترك على نار هادئه لمدة 20 دقيقه
في هذه الاثناء يتم طبخ الخضار :
يوضع القليل من الزيت في المقلاة
و تقلى البطاطس الى ان يميل لون البطاطس الي اللون الاصفر
و ترفع من المقلاi
و من ثم يقلي الجزر
طبخ اللحم المفروم :
يوضع القليل من الزيت في المقلاه
ثم يوضع اللحم و يضاف اليه البصل و الفلفل الاسود و الماجي و الهيل المطحون
و يتحمر جيدا على النار الى حين نضج اللحم
و يقدم الارز بالخضروات و البطاطس في صحن التقديم
و بالهناء و الشفاء
المقادير
مكعبات دجاج - فلفل احمر واصفر ولخضر مكعبات - ماشروم حلقات - 3ملاعق صوص الصويا - 2 ملعقة كاتشب
ملح وفلفل - جزر حلقات - 3 ملاعق زيت
يشوح الدجاج فى الزيت ويضاف باقى المقادير ويشوح على نار هادئة حتى النضج
ويقدم ساخن
او
الدجاج الصينى بالسمسم
المقادير:
نصف كيلو دجاج خالي من العظم-
كوب دقيق - ملعقتين نشاء -
ماء - ملح وفلفل ، صويا صوص حلو -
بصل اخضر- زنجبيل اخضر- سمسم.
الطريقة:
يقطع الدجاج قطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل
يخلط الدقيق مع الماء بحيث يصبح الخليط مثل الكيك ثم نضع قطع الدجاج في وسط الخليط ونقوم بقلي الدجاج قطع قطعة ويستحب ان يصبح الدجاج مقرمش قبل ان نخرجه من الزيت
يصفي الدجاج من الزيت ثم تقوم بوضع الدجاج في مقلى علي النار ونضيف صوص الصويا الحلو عليه
نجد ان الدجاج قد اصبح لونه اسمر وغلف بصوص الصويا نضع البصل الاخضر مع الزنجبيل والسمسم ويقلب لمدة دقيقه ثم يرفع من علي النار ،
يقدم مع الرز الابيض
وبالهناء والعافيه
او
]الدجاج الصيني الحار
--------------------------------------------------------------------------------
المقادير :
صدور دجاج
ملعقة طعام زيت
بصلة متوسطة
2 فص ثوم
ربع ملعقة صغيرة زنجبيل طازج
نصف فلفل اخضر حلو او اصفر
1 فلفل اخضر حار
ملعقة طعام صويا صوص غامقة
ملعقة طعام خل ابيض
ملعقة طعام تشيلي صوص او شطة حارة
ملعقة سكر مطحون
نصف ملعقة صغيرة ملح
200 جرام خضروات مشكلة
الطريقة :
نقطع الدجاج و الفلفل الاخضر و الحار و الثوم
نسخن الزيت في مقلاة كبيرة ثم نضيف الثوم و البصل و الفلفل الاخضر
والدجاج و الزنجبيل ونقلب لمدة 5 دقائق على النار
ثم نضيف بقية المكونات مع الاستمرار في الطهي الى ان تتبخر السوائل
و ينضج الدجاج يقدم مع الرز.
وعليكم بالعافية
او
طبق كفته لحم
مشوية على البخار
نص كيلولحم مفروم ونخلطه مع بصلة مفرومه وبقدونس مفروم وبهارات وملح وفلفل
ويقلب جيدا ونقسم العجينة على شكل كور متساوية تقريبا
وكل كورة نضع عود خشب داخلها وبيدنا نعملها على شكل طولى
ونضع الكل صوابع الكفتة فى مصفاة
ونضعها على حلة سبق وضع ماء بها على النار
وتغطىوتترك الكفتة تنضج على البخار وبعد ربع ساعة تقلب الكفتة
بحرص
حتى تضج ممكن وضعها خمس دقايق بالفرن او بالشواية
ونجهز قطعة فحم صغيرة ونضعها على عين البوتاجاز حتى تحمر الفحمة وبعد تجهيز الكفتة توضع بسرفيس ونضع قطعة قصدير بها ملعقة زيت ونضع بسرعة الفحمة ونغطى بالقصدير
وتقدم
مشوية على البخار
نص كيلولحم مفروم ونخلطه مع بصلة مفرومه وبقدونس مفروم وبهارات وملح وفلفل
ويقلب جيدا ونقسم العجينة على شكل كور متساوية تقريبا
وكل كورة نضع عود خشب داخلها وبيدنا نعملها على شكل طولى
ونضع الكل صوابع الكفتة فى مصفاة
ونضعها على حلة سبق وضع ماء بها على النار
وتغطىوتترك الكفتة تنضج على البخار وبعد ربع ساعة تقلب الكفتة
بحرص
حتى تضج ممكن وضعها خمس دقايق بالفرن او بالشواية
ونجهز قطعة فحم صغيرة ونضعها على عين البوتاجاز حتى تحمر الفحمة وبعد تجهيز الكفتة توضع بسرفيس ونضع قطعة قصدير بها ملعقة زيت ونضع بسرعة الفحمة ونغطى بالقصدير
وتقدم
هنقدم جنبه ايه بقي
الارز بالخضروات و البطاطس
المقادير:
مقادير الرز :
2 كوب أرز بسمتي
2 كوب ماء
2 م-ك ملح
5 حبات هيل
مقادير الخضار :
2 ثمره جزر حجم وسط مقشره و مقطعه مربعات صغيره
2 ثمرات بطاطس حجم وسط مقشره و مقطعه مربعات صغيره
1 كوب بازلاء مسلوقه
ملح
مقادير اللحم :
400 جرام لحم مفروم
1 ثمره بصل مقطعه شرائح
2 مكعب ماجي
فلفل اسود و هيل مطحون
زيت نباتي
طريقه عمل الارز بالخضروات و البطاطس
طريقة تحضير الارز :
يغسل الارز و نصفيه من الماء جيدا
يوضع القليل من الزيت في قدر على نار مرتفعه الحراره
ثم يوضع الارز و يوضع الماء و الملح و الهيل
تقلل درجه حراره النار عند تبخر الماء
و يحرك الارز بالملعقه و يوضع الغطاء علي القدر
و يترك على نار هادئه لمدة 20 دقيقه
في هذه الاثناء يتم طبخ الخضار :
يوضع القليل من الزيت في المقلاة
و تقلى البطاطس الى ان يميل لون البطاطس الي اللون الاصفر
و ترفع من المقلاi
و من ثم يقلي الجزر
طبخ اللحم المفروم :
يوضع القليل من الزيت في المقلاه
ثم يوضع اللحم و يضاف اليه البصل و الفلفل الاسود و الماجي و الهيل المطحون
و يتحمر جيدا على النار الى حين نضج اللحم
و يقدم الارز بالخضروات و البطاطس في صحن التقديم
و بالهناء و الشفاء
او
مكرونة لازانيا
المقادير
علية مكرونة لازانيا (شرائح مربعة ) لحمة مفروم معصج ومطبوخ -باشاميل خفيف - جبنة رومى مبشورة (يكون جديد )
الطريقة
تسلق المكرونة حبة حبه حتى تحصلى على نتيجة جيده ولا تتقطع منك وتنشل من الماء وتوضع فى طبق متراصة بجوار بعضها وليس فوق بعضها علشان مش تلزق
يوضع طبقى من الباشاميل ثم ترصى المكرونة طبقة واحدة ثم اللحم ثم طبقة خفيفة باشاميل ثم جبن رومى ثم المكرونة وهكذا حتى ينتهى المقدار ويضاف على الوجة الباشاميل والجبن المبشور وتوضع فى الفرن
او
ارز بالخلطة
مقادير الخلطة
لحم معصج - لوز محمر
طريقة التقديم
نحرق ملعقة سكر بالحلة ونضيف الزيت ونقلب ثم نضيف مقدار الشوربة المناسب لكمية الارز ويوضع الملح والارز
ويترك على نار هادئة
بعد نضج الارز نجهز طبق عميق ونضع به اللوز ثم اللحم ثم الارز ونضغط بالملعقة ونقلب الطبق فى طبق التقديم ويجمل
او
الارز البخارى السعودى
المقادير :
2 كوب أرز امريكى
1 كيلو لحم خروف او بقر ، مقطع مع العظم ويمكن استخدام الدجاج
2 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة خاصة بالكبسة
4/1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ملعقة صغيرة هيل، مطحون
4/1 ملعقة صغيرة قرنفل ، مطحون
1 ملعقة صغيرة كزبرة، مطحونة
2/1 ملعقة صغيرة قرفة، مطحونة
3-4 ملعقة كبيرة زيت او سمن
6-8 حبة هيل(حبهان ) صحيح
6-8 حبة قرنفل ، صحيح
2 حبة متوسطة بصل ، مقطع شرائح
2-3 فص متوسط ثوم، شرائح رقيقة
2 حبة متوسطة جزر، مقطع شرائح
1 حبة صغيرة جزر مبشور
2 حبة كبيرة طماطم حمراء، مقشرة و مفرومة
4/1 كوب معجون الطماطم
2-3 قطعة ورق غار ( لوري )
2 عود متوسط قرفة ( دارسين )
2/1 كوب زبيب
2/1 كوب مكسرات مشكلة مقلية
- اغسلي الأرز وانقعيه في ماء دافئ مملح 20 - 25 دقيقة.
- في طبق صغير ضعي البهارات، الملح، الفلفل، الهيل، القرنفل، الكزبرة و القرفة واخلطى جيدامع بعضها ، ضعيها فوق قطع اللحم ، قلبيها بأطراف اصابعك الى ان تتوزع تماما، اتركي اللحم جانبا .
- ضعي الزيت في قدر واسع، سخني على نار متوسطة، أضيفي البصل، قلبي الى ان يصبح لونه ذهبي غامق ، أضيفي شرائح الثوم وقلبي الى ان تذبل.
- أضيفي اللحم المبهر الى القدر، قلبيه مع البصل الى ان أن يتحمر اللحم قليلا ويكتسب نكهة البهارات .
- أضيفي الجزر المبشور والشرائح وقلبي الى ان يذبل ، أضيفي الطماطم، المعجون، ورق الغار وعيدان القرفة، أضيفي الماء،و قلبي جيدا.
- اتركي اللحم على نار متوسطة الى ان ينضج
- أضيفي الزبيب الى المرق. قلبي ليتوزع جيدا.
- يضاف الارز على اللحم والشوربة *** وبراعى كل كوب ارز نضع له كوبين من الشوربة
- دعي الأرز على نار متوسطة الى ان ينضج الأرز تماما ، 20 - 25 دقيقة.
- ضعي الأرز واللحم في طبق التقديم، وزينيه بالمكسرات المقلية على سطحه ، قدميه ساخنا.
الحلويات
جيلى الفواكة
نجهز فواكهه مقطعة حسب الذوق وجيلى وقالب كيك
لعمل الجيلى الناجح
قللى الماء بنصف كوب عن الذى مكتوب على العلبة (كوب ونصف بلا من كوبين ) سر الجيلى
يوضع الفواكهه بالفالب ويصب الجيلى ويوضع
بالثلاجة ويقلب بعد ذلك فى طبق التقديم بحرص
او
شيش فواكه
قطعى الفواكهة وضعيها فى اسياخ الشيش وقدميها مع الصوص الحلو والقشطة
ممكن تقدمى فاكهه او اى حاجه جاهزه زي الحلويات الشرقيه او لقمه القاضى او بلح الشام توفيرا للوقت علشان تلحقى
وكل سنه وانتم طيبين علشان هنكمل بقيت الايام ان شاء الله
ما تنسووووووووووشترتيب السفره بيبفرق كتير
- paloomaاميره جديده
- رقم عضويتك : 1575
عدد المساهمات : 45
الاوسمه :
رد: فطارك كل يوم مع وصفات كليوباترا
09.08.10 15:48
kol sana wenty tyaba we rmadan kareem
- ام ميدووواميره جديده
- عدد المساهمات : 16
الاوسمه :
رد: فطارك كل يوم مع وصفات كليوباترا
09.08.10 23:25
السلا م عليكم ورحمه الله وبركاته
كل عام وانت بالف خير
ورمضان كريم واشكرك جدا على فطارك كل يوم وجزاكى الله عنا خير
وتسلم ايدك وربنا يبارك لك فى صحتك
وانا فى انتظار فطارك
وانا بحب المطبخ اوى بس بالقى شهرين بعيد عنه لان فى يدى مشروع صغير ادعيلى ربنا يبارك فى بعمل شرائف وابياع فيها وصنع يدى وقطن مائه فى المئه
كل عام وانت بالف خير
ورمضان كريم واشكرك جدا على فطارك كل يوم وجزاكى الله عنا خير
وتسلم ايدك وربنا يبارك لك فى صحتك
وانا فى انتظار فطارك
وانا بحب المطبخ اوى بس بالقى شهرين بعيد عنه لان فى يدى مشروع صغير ادعيلى ربنا يبارك فى بعمل شرائف وابياع فيها وصنع يدى وقطن مائه فى المئه
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: فطارك كل يوم مع وصفات كليوباترا
10.08.10 1:00
كل سنه وانتم بالف خيروانشاء الله يا ام ميدو ينجح مشروعك ولو تحبى تعلنى عنه في المول توكلى على الله
وكل سنه وانتم بالف خير
وكل سنه وانتم بالف خير
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى