- lolla samirاميره خياليه
- رقم عضويتك : 19779
عدد المساهمات : 829
الاوسمه :
العمل/الترفيه : في شركة سياحة
رنجة بكل الاشكال
19.06.11 3:48
مين فينا مش بيحب الرنجة ..... انا عن نفسي بموووووووووت فيها
عشان كده جبت لكم شوية اطباق للرنجة يا رب تعجبكم و بألف هنا و شفا
رنجه بالطماطم و الطحينه
المكونات:
1كيلو رنجة
1/2 كوب طحينة
4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا
عصير 3 ليمونات
1/4 كوب صغير زيت
طريقة التحضير:
هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده
حطيها في طبق وابدئي في أخليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.
هاتي طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن،
وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي
إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.
هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.
الرنجه المشويه بشرائح الليمون
المكونات:
كيلو رنجة
عصير 3 ليمونات
شرائح ليمون
طريقة التحضير:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً، بعد كده قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم.
ابدئي في نزع الشوك منها وضيفي إليها عصير وشرائح الليمون.
طاجن الرنجه
المكونات:
المقادير:
1.1/2 كيلو رنجه ملح قليل (تفتح وتنظف من الداخل وينزع الشوك وتقطع الى ما يشبه الفيليه قطع متوسطه)
1 ربطه بصل اخضر (مقطع الى قطع كبيره)
1 عود كرفس (قطع صغيره)
2 اعواد كرات (قطع صغيره)
2 بصله شرائح
2 حبة طماطم شرائح
ربع كوب زيت زيتون
4 ملاعق من عصير الليمون
3 فصوص ثوم ناعم
طريقة التحضير:
الطريقه:
- تخلط كل مقادير الخضروات (عدا الطماطم وزيت الزيتون)
- ترص قطع الرنجه فى طاجن او صينية فرن مناسبه وتوضع فوقها قطع الخضروات
بالتبادل حتى تنتهى الكميه بحيث تكون الطبقه الاخيره من الخضار وترص فوقها
شرائح الطماطم
- يخلط كل من زيت الزيتون وعصير الليمون والثوم جيدا بالخلاط ويضاف اليه رشه خفيفه من الفلفل الاسود ويسكب فوق طاجن الرنجه
- ويوضع فى فرن متوسط الحراره ما بين 200 الى 240 درجه مئويه لمدة 35 دقيقه
ملحوظة:
لاضافة نكهة البربكيو الى الطاجن يمكن وضع قطعة فحم واشعالها على البوتجاز
وتضاف فى اعلى الطاجن فى قليل من الزيت النباتى مع تغطية الطاجن وفوقه
الفحم المشتعل الموضوع فى ملعقه طعام زيت نباتى (بورق الفويل).
سلطه الرنجه اللذيذه
المقادير:
خس مقطع مكعبات
جرجير مقطع قطع متوسطه
مكعبات خبز توست
رنجه
خردل
ثوم
زبده
ملح خفيف
فلفل
زيت
الطريقة:
- تبلي مكعبات الخبز بالثوم و الزبده و الملح و حمصيها فى الفرن.
الرنجه بالطحينه
المكونات:
1.1/2 كيلو رنجه (منظفه ومنزوعة الاشواك فيليه)
1/4 كوب خل
1/4 كوب زيت زيتون او نباتى
300 جرام طحينه
1/2 كوب ماء ساخن
رشه شطه ناعمه
رشة كمون ناعم
طريقة التحضير:
- ترص قطع الرنجه فى طبق صينيه متجاوره لبعضها.
- فى وعاء طهو يوضع الزيت ويضاف اليه الثوم ويتبل بالشطه والكمون.
- تضاف الطحينه مع التحريك على نار هادئه جدا ويضاف نصف كوب ماء ساخن وتخلط الصلصه جيدا.
- تضاف الصلصه الى الرنجه بملعقه وبالتساوى وتوضع فى الفرن لمدة 10 دقائق
على درجة حراره 180 درجه. وتقدم مجمله بشرائح البصل الاخضر والبقدونس
سلطة الرنجة المدخنة
المقادير :
• 1 رنجة مدخنة متوسطة الحجم ( نوع من أنواع السمك).
• ½ كوب فلفل أخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ½ كوب فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة.
• 1 بصل أحمر متوسط مقطع قطعا صغيرة.
• 4 ملاعق كبيرة عصيرة ليمون.
• 4 ملاعق كبيرة زيت زيتون.
• طريقة التحضير:
• تقشر الرنجة من الجلد و ينزع العضم و تقطع إلى قطع صغيرة (مع التأكد من عدم وجود أي عضم بها)
• يستحسن أن يكون البصل و الرنجة و الفلفل بنفس الحجم إذا لم يتوفر البصر الأحمر يمكن أستخدام البصل الأخضر عوظا عنه.
• تخلط المحتويات جميعها و يضاف إليها عصير الليمون و زيت الزيتون و نقلب للتأكد من التجانس التام و عندها تكون جاهزة للتقديم.
• تحفض هذه السلطة لمد أسبوع في الثلاجة و يمكن أضافة الطماطم و لكن يفضل أن لا يزيد مدة الحفظ عن يومين في حالة أضافة الطماطم
- اخلطي الخس و الجرجير و تبليهم بالخردل و الفلفل و الزيت.
- ضعي الخس و الجرجير فى صحن التقديم
* ضعي فوقهم قطع الرنجه و أخيرا ضعي الخبز المحمص
عشان كده جبت لكم شوية اطباق للرنجة يا رب تعجبكم و بألف هنا و شفا
رنجه بالطماطم و الطحينه
المكونات:
1كيلو رنجة
1/2 كوب طحينة
4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا
عصير 3 ليمونات
1/4 كوب صغير زيت
طريقة التحضير:
هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده
حطيها في طبق وابدئي في أخليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.
هاتي طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن،
وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي
إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.
هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.
الرنجه المشويه بشرائح الليمون
المكونات:
كيلو رنجة
عصير 3 ليمونات
شرائح ليمون
طريقة التحضير:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً، بعد كده قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم.
ابدئي في نزع الشوك منها وضيفي إليها عصير وشرائح الليمون.
طاجن الرنجه
المكونات:
المقادير:
1.1/2 كيلو رنجه ملح قليل (تفتح وتنظف من الداخل وينزع الشوك وتقطع الى ما يشبه الفيليه قطع متوسطه)
1 ربطه بصل اخضر (مقطع الى قطع كبيره)
1 عود كرفس (قطع صغيره)
2 اعواد كرات (قطع صغيره)
2 بصله شرائح
2 حبة طماطم شرائح
ربع كوب زيت زيتون
4 ملاعق من عصير الليمون
3 فصوص ثوم ناعم
طريقة التحضير:
الطريقه:
- تخلط كل مقادير الخضروات (عدا الطماطم وزيت الزيتون)
- ترص قطع الرنجه فى طاجن او صينية فرن مناسبه وتوضع فوقها قطع الخضروات
بالتبادل حتى تنتهى الكميه بحيث تكون الطبقه الاخيره من الخضار وترص فوقها
شرائح الطماطم
- يخلط كل من زيت الزيتون وعصير الليمون والثوم جيدا بالخلاط ويضاف اليه رشه خفيفه من الفلفل الاسود ويسكب فوق طاجن الرنجه
- ويوضع فى فرن متوسط الحراره ما بين 200 الى 240 درجه مئويه لمدة 35 دقيقه
ملحوظة:
لاضافة نكهة البربكيو الى الطاجن يمكن وضع قطعة فحم واشعالها على البوتجاز
وتضاف فى اعلى الطاجن فى قليل من الزيت النباتى مع تغطية الطاجن وفوقه
الفحم المشتعل الموضوع فى ملعقه طعام زيت نباتى (بورق الفويل).
سلطه الرنجه اللذيذه
المقادير:
خس مقطع مكعبات
جرجير مقطع قطع متوسطه
مكعبات خبز توست
رنجه
خردل
ثوم
زبده
ملح خفيف
فلفل
زيت
الطريقة:
- تبلي مكعبات الخبز بالثوم و الزبده و الملح و حمصيها فى الفرن.
الرنجه بالطحينه
المكونات:
1.1/2 كيلو رنجه (منظفه ومنزوعة الاشواك فيليه)
1/4 كوب خل
1/4 كوب زيت زيتون او نباتى
300 جرام طحينه
1/2 كوب ماء ساخن
رشه شطه ناعمه
رشة كمون ناعم
طريقة التحضير:
- ترص قطع الرنجه فى طبق صينيه متجاوره لبعضها.
- فى وعاء طهو يوضع الزيت ويضاف اليه الثوم ويتبل بالشطه والكمون.
- تضاف الطحينه مع التحريك على نار هادئه جدا ويضاف نصف كوب ماء ساخن وتخلط الصلصه جيدا.
- تضاف الصلصه الى الرنجه بملعقه وبالتساوى وتوضع فى الفرن لمدة 10 دقائق
على درجة حراره 180 درجه. وتقدم مجمله بشرائح البصل الاخضر والبقدونس
سلطة الرنجة المدخنة
المقادير :
• 1 رنجة مدخنة متوسطة الحجم ( نوع من أنواع السمك).
• ½ كوب فلفل أخضر مقطع قطعا صغيرة.
• ½ كوب فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة.
• 1 بصل أحمر متوسط مقطع قطعا صغيرة.
• 4 ملاعق كبيرة عصيرة ليمون.
• 4 ملاعق كبيرة زيت زيتون.
• طريقة التحضير:
• تقشر الرنجة من الجلد و ينزع العضم و تقطع إلى قطع صغيرة (مع التأكد من عدم وجود أي عضم بها)
• يستحسن أن يكون البصل و الرنجة و الفلفل بنفس الحجم إذا لم يتوفر البصر الأحمر يمكن أستخدام البصل الأخضر عوظا عنه.
• تخلط المحتويات جميعها و يضاف إليها عصير الليمون و زيت الزيتون و نقلب للتأكد من التجانس التام و عندها تكون جاهزة للتقديم.
• تحفض هذه السلطة لمد أسبوع في الثلاجة و يمكن أضافة الطماطم و لكن يفضل أن لا يزيد مدة الحفظ عن يومين في حالة أضافة الطماطم
- اخلطي الخس و الجرجير و تبليهم بالخردل و الفلفل و الزيت.
- ضعي الخس و الجرجير فى صحن التقديم
* ضعي فوقهم قطع الرنجه و أخيرا ضعي الخبز المحمص
- manyenshالاميرات المتميزات
- رقم عضويتك : 10508
عدد المساهمات : 4364
الاوسمه :
رد: رنجة بكل الاشكال
19.06.11 13:10
طرق جديده قوي ..انا احب وبعمل السلطه لانها بتكون خفيفه وبالاخص مع الاولاد
بس ان شاء الله هجرب الطرق الاخري
بارك الله فيك
بس ان شاء الله هجرب الطرق الاخري
بارك الله فيك
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: رنجة بكل الاشكال
19.06.11 16:01
حركات جامده بجد وتحفه تسلمي يا رب ديه مع عزومه سمك تدي منظر تحفه
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى