- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
أرز بالكمون
24.04.11 7:49
- 2 كوب أرز بسمتي
- 3,5 كوب ماء
- 4 ملعقة
كبيره زيت أو سمن
- 2 ملعقة صغيره كمون
- 1 ملعقة صغيره ينسون
- 2-3 ورق
لوري
- 6 حبه قرنفل
- 2 عود قرفة
- 6 حبة هيل
- 2 ملعقه صغيره
ملح
- 1 عود بصل أخضر مفروم
اغسلي الأرز بالماء الصافي عدة مرات , وانقعيه في ماء
دافئ مملح 15-20 دقيقة وصفيه.
سخني الزيت أو السمن في قدر .
ضيفي الكمون والينسون والغار والقرنفل والقرفة والهيل
وقلبي على نار قوية إلى أن تصبح البذور ذهبية اللون, ذلك يعمل على تصاعد الزيت
ورائحة البهارات.
أضيفي الأرز والملح , قلبي على نار قويه1-2 دقيقة
وضيفي الماء ودعيه يغلي خففي النار وغطي القدر واتركيه ليطهي بهدوء 25-30 دقيقة إلى
أن ينضج وحركي الأرز بخفه بالشوكة ثم ضعيه في طبق التقديم وانثري على سطحه البصل
الأخضر أو ضعي الأرز في قالب كيك واقلبيه ويقدم .
- كليوباتراملكه المنتدى
- رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان
رد: أرز بالكمون
25.04.11 15:07
شكله جامد اوى تسلم ايديكى يا رورو
- monaalunaaاميره فضيه
- رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات : 3879
الاوسمه :
رد: أرز بالكمون
25.04.11 22:06
تسلم ايدك يا روان
- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: أرز بالكمون
25.04.11 23:30
كليوباترا كتب:شكله جامد اوى تسلم ايديكى يا رورو
منوره التوبيك
- روانمشرفه عامه
- رقم عضويتك : 2672
عدد المساهمات : 11079
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
رد: أرز بالكمون
25.04.11 23:30
monaalunaa كتب:تسلم ايدك يا روان
منوره التوبيك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى