بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 155 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 155 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
avatar
monaalunaa
اميره فضيه
رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات : 3879
الاوسمه :

طريقة عمل البصاره المصريه  Empty طريقة عمل البصاره المصريه

23.03.11 8:41
طريقة عمل البصاره المصريه

البصاره المصرية


المقادير:

ربع كيلو فول جاف بدون قشره
ربطتين كزبرة خضراء
بصلة متوسطة
عدد من فصوص الثوم حسب الرغبة
قليل من النعناع الجاف
ملح و فلفل حسب الذوق
- للتقلية عدد من فصوص الثوم مع كزبرة جافة


الطريقة:

- ينظف الفول و يضاف كمية من الماء كافية لسلقه , تضاف الكزبرة الخضراء و النعناع الجاف و البصلة و الثوم , يجب عدم وضع اى ملعقة اثناء تسوية الخليط لكى ينضج الفول و ندعه حتى يستوي تماماً .
- بعد تمام النضج , ندع المزيج يبرد قليلاً ثم يخلط بالخلاط .
- يعاد الخليط للنار قليلا و يتبل بالملح و الفلفل حسب الذوق .
- تتم عمل التقلية بالثوم و الكزبرة الجافة المدقوقين جيدا و يحمر فى القليل من الزيت و السمن ثم يزين بها وجه الطبق و تقدم .


أكله لذييييييييييييذه وبتمنى الكل يجربها
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

طريقة عمل البصاره المصريه  Empty رد: طريقة عمل البصاره المصريه

23.03.11 14:06
لذيذه جدااااااااا تسلم ايديكى
avatar
اسماء وسام
اميره جديده
عدد المساهمات : 10
الاوسمه :

طريقة عمل البصاره المصريه  Empty رد: طريقة عمل البصاره المصريه

23.03.11 15:48
يسلم ايدك يا جميل بس انا بعملها على طريقة جدتى يعنى بسلق الفول +الثوم+البصل+الكسبرة الخضراء+التوابل وبعد ما تستوى تبرد شويه واضربها فى الخلاط وبعد كده اجيب حلة واضع قليل من الزيت واضعه على النار واضع فيه بصلة مفرومة تصفر ثم اضع عليها البصارة تاخد غلوة ثم نضعها فى اطباق ونضع فوقها البصل المقلى وبالهنا والشفا بس انا برضه هجرب طريقتكوعلى فكرة حماتى بدل ما بتحت كسبرة خضراء بتحت كراويه
avatar
monaalunaa
اميره فضيه
رقم عضويتك : 18255
عدد المساهمات : 3879
الاوسمه :

طريقة عمل البصاره المصريه  Empty رد: طريقة عمل البصاره المصريه

24.03.11 15:06
اكل جدتنا بردو مفيش احسن منه
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى