بحـث
نتائج البحث
بحث متقدم
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 26 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 26 زائر

لا أحد


اذهب الى الأسفل
Dondon**
Dondon**
اميره نشيطه
رقم عضويتك : 10234
عدد المساهمات : 194
الاوسمه :
العمل/الترفيه : Mech.Engineer

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

22.03.11 8:56
الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 6670

يعتبر الكريب من أسهل الحلويات الفرنسية، وهو عبارة عن فطائر تقدم مغطاة بالشراب أو بالشوكولاته والمكسرات حسب الرغبة .




لعمل الكريب



المقادير:



2/3 كوب دقيق
-4 بيضات
- 1 لتر لبن
-حفنة ملح
باكو بكينج باودر
باكو فانيليا (بس ممكن ماتحطيش فانيليا لو عايزة تعملي حشوات حادقة

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 368782 الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 368782 الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 368782

طريقة التحضير:

1- انخلي الدقيق في إناء كبير ثم أضيفي له المكونات الجافة وامزجيهما جيدا صانعة ثقب في المنتصف .

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 05-Measure%20Flour


اكسرى الاربع بيضات وأخفقى البيض مع ذرات الملح جيدا

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 04-WhiskEggsSalt


ثم نضيف الدقيق لخليط البيض بالتدريج ونخلط

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 06-AddFlour


عند خفق البيض والدقيق قد يتكتل لا تنزعجى واكملى الخفق

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 07-WhiskFlourEggs


اضيفى كمية اللبن بالتدريج للخليط السابق من الدقيق والبيض

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 08-AddMilk


2-اعجني المزيج جيدا حتى يصبح متجانسا .

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 09-SmoothBatter


زمن الخفق لا ياخذ اكثر من دقيقتين


الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 10-AddButter



3-اعجني المكونات السابقة جيدا حتى تحصلي على عجين قوامه خفيف نوعا ما. اتركي و العجين قليلا ليتمازج قبل عمل الكريب على النار
وغطى الاناء بطبقة بلاستيك وريحيها فى الثلاجه مده قصيره

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 11-CoverBatter

طهى الكريب على النار :

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 13-SkilletSize

4- ادهني سطح مقلاة لا يلتصق بها الطعام وتكون صغيرة الحجم بقليل من الزبد ثم سخنيها جيداعلى درجة حرارة متوسطة .

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 14-AboutToPour

5-اسكبي نصف مغرفة عجين علي سطح المقلاة أو مغرفه صغيره فى حجم الفنجان واقلي لمدة 3 دقائق حتى يتماسك العجين تصبح فطيرة ذهبية اللون واقلبيها على الناحية الأخرى.


الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 15-BeginToPour
عند صب العجينه تدور المقلاه حتى تكسى ككل بالعجين

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 16-SpreadBatter1

واذا لم يغطى العجين المصبوب كل قاع المقلاه نصب المزيد حتى نملا الفراغات

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 17-SpreadBatter2
نلاحظ بدء نضج فطائر الكريب ففى الجهه اليسرى تبدو جافه والناحية اليمنى مازالت رطبه

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 18-TooMoist

عندما تنضج فطائر الكريب تنزلق بسهوله من المقلاه


الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 19-ReadyToFlip

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 20.AboutToFlip

ثم نقلب الفطيره الكريب على الجهه التانيه حتى تنضج السطح كما فعلا فى الاسفل


الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 21-FlipSide


حتى تنظج من الجهتين ثم تقلب على طبق ونلاحظ ان اول فطيره قد تكون غير مستديره بشكل جيد وهذا لا يهم لان الاولى عادة لا تكون ناجحه ولكن بعد ذلك الفطائر رائعه

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 22-PutInPan

6- عند وضع العجين علي المقلاة إذا وجدت الكريب جافة أضيفي المزيد من الزبد واللبن للخليط واعجني مرة أخرى.
7-أما إذا كانت طرية ولا تتماسك بسهولة أضيفي قليلاً من الدقيق واعجني مرة أخرى.

وهذه هى فطيرات الكريب بعد ان تم قليها كلها

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 800px-Crepes_dsc07085


المقاديرصوص الكريب سوزيت:


-بشر قشر ثمرتين برتقال
-100 جم زبد
-60 جم سكر
-ملعقة كبيرة شراب
-8 فطائر


طريقة التحضير:

1- امزجي كلاً من الزبد وبشر البرتقال والسكر والشراب.
2- اسكبي المزيج علي الكريب ثم أبرميها أو اثنيها إلى نصفين وسخنيها قبل التقديم.

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 613052422460930fb12b41

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Cherries-jubilee-crepes



ملآحظه: يفضل استخدام الكريب الطازجة لهذه الحلوى، ولكن يمكنك أيضا شرائها جاهزة إذا لم يكن لديك متسع من الوقت لصناعتها.

منقول بس انا عملته بنفس الطريقة وكان وهميييييييييييييييييي
ملحوظة : لو الكمية كانت زيادة ممكن تحفظيها فى الفريزر على طبق مسطح حتي تحتفظي بشكلها مفرود
ووقت ماتحتاجيها اخرجيها من الفريزر واتركيها عشر دقائق وممكن اقل حتلاقيها فكت
ولا تسأليني عن مربي الفراولة والقشطة او شكولاتة النوتيلا واحلي فطار ملوكي لأحلي ملكة الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 979371 الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 979371

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 188452 الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 188452 الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 188452

بس مليش دعوة بالداااااااااااااايت
هههههههههههههههههه

يارب يعجبكم ومستنية ردودكم الحلوووووووووة وتقييمكم
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

22.03.11 13:51
تحفه يا قمر تسلم ايديكى
فاطمة الزهراء
فاطمة الزهراء
اميره فضيه
رقم عضويتك : 2609
عدد المساهمات : 4827
الاوسمه :

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

22.03.11 13:54
تسلم ايدك جميل جدا
avatar
sama_farouk32
اميره جديده
عدد المساهمات : 50
الاوسمه :

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

24.03.11 22:33
tb hwa ynf3 23ml 3gena w2shelha fl frezr? wlw l kmya kant kbera msh ynshf wyfdl zy mahwa ? bs hwa ra23 wkaman go3t 2wy hhhhhhh
Dondon**
Dondon**
اميره نشيطه
رقم عضويتك : 10234
عدد المساهمات : 194
الاوسمه :
العمل/الترفيه : Mech.Engineer

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

26.03.11 10:05
ميرسي يا جماعة وانا فرحانة ان الموضوع عجبكم

بصي يا سما انا بعمل العجينة واسويها فى الطاسة ولما يبرد شوية بحط الطبقات كلها على طبق مسطح والفهم فى كيس كويس
وادخلهم الفريزر ولما يجمد بشيل الطبق واحطهم فى باب الفريزر
ووقت ماتحتاجي خرجي طبقة او اتنين على حسب احتياجك سيبيه 10 دقائق لغاية مايفك وممكن تدخلي الميكروويف يلف لفة فى السريع وحطي اي صوص عليه او لو عايزة تحشيه فراخ او سوسيس او لحمة مفرومة معصجة وزتون وجبنة وحركات ويبقي كانيلوني
والف هنا وشفا

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 294981
avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 84033
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

29.08.11 5:05
وحشتينا يا قمر ووجودك بينا تسلم ايديدكى شكرا
ساالى
ساالى
اميره خياليه
رقم عضويتك : 11204
عدد المساهمات : 581
الاوسمه :

الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور Empty رد: الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور

29.08.11 5:11
الكريب سوزيت وصللللللللللل ... كله يوسع ... كريب جاااااااامد وبالصور 4200793015
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى